Albumo apžvalga. Cheri „Britney“

Dainininkė Viktorija Vyšniauskaitė prieš kelerius metus išgarsėjo kaip reperė, pelniusi daug simpatijų muzikiniame TV šou „X faktorius“. Kurį laiką ji vadinosi Cherry On Top, tada pakeitė slapyvardį į Cheri.

 Cheri.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Cheri.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-01 21:16, atnaujinta 2018-07-01 21:31

Vilniaus televizijos bokšte pristatytas „Britney“ - penkių dainų minialbumas, įrašytas su gerai žinomais Lietuvos hiphopo ir elektroninės muzikos scenos veikėjais - prodiuseriais Vaiperiu Despotin ir Fingalick. Įrašas turi ir įdomią koncepciją - tai duoklė praėjusio dešimtmečio pradžiai, Viktorijos vaikystei, kai ji savo kambaryje turėjo JAV popžvaigždės Britney Spears plakatų ir svajojo būti panaši į ją. Iš čia ir albumo pavadinimas - „Britney“, o tarp dainų skamba trumpi intarpai, pačios Cheri įrašyti namie 2001-2003 metais, kuriuose ji bando pamėgdžioti B.Spears.

Idėja, kaip ir albumo viršelis - ryški ir spalvinga. Tačiau klausantis atrodo, kad sumanymas - kur kas įdomesnis nei jo išpildymas. Cheri turi puikų balsą, gerai tinkamą jos pasirinktam popmuzikos, ritmenbliuzo ir hiphopo deriniui.

Tingia maniera sudainuota „On My Way“, su reperiu Meandi įrašyta „Get Down“, pykčiu ir nusivylimu dvelkianti „Emergency“ - viskas čia kaip praėjusio dešimtmečio JAV radijo stočių eteryje. Nežinodamas, kad šią muziką pagimdė lietuviai, iš skambesio to tikrai neatspėtum.

Aranžuotės sudėliotos puikiai - nuo pučiamųjų instrumentų nuotrupų iki „skanių“ elektroninių ritmų. Pagrindinė albumo problema - pačios dainų melodijos.

Net jei idėja ir buvo pamėgdžioti JAV popžvaigždes, neatsikratai įspūdžio, kad forma čia nugalėjo turinį. Priedainiai - tiesiog nepakankamai įsimenantys, kad po pirmos perklausos norėtųsi tokį, akivaizdžiai komercinio žanro darbą sukti grotuve dar ir dar.

Kita vertus, galbūt nereikia iš savo kelio dar ieškančios atlikėjos norėti per daug. „Beveik vakarietiška“ yra etiketė, kurią dera lipdyti ant „Britney“ viršelio - ir tai jau šis tas.

Įvertinimas - 7 iš 10. 

Daina "Emergency":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.