Išgirskite: naujos grupės „Violin Beats“ klipe - muzika, kokios Lietuvoje dar nebuvo

Lietuvoje analogų neturinti muzikinė grupė „Violin Beats“ pristato debiutinį kūrinį bei vaizdo klipą „Rush“.

„Violin Beats“.<br> L.Narkevičiūtės nuotr.
„Violin Beats“.<br> L.Narkevičiūtės nuotr.
 J.Šalkauskaitė.<br> L.Narkevičiūtės nuotr.
 J.Šalkauskaitė.<br> L.Narkevičiūtės nuotr.
 GON.<br> L.Narkevičiūtės nuotr.
 GON.<br> L.Narkevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-07-09 16:07, atnaujinta 2018-07-09 16:14

Naujajame projekte apjungiami smuiko, vokalinės perkusijos (angl. beatbox) ir elektronikos garsai. 

„Susipažinome, kai vienam renginiui reikėjo sukurti kontrastingą pasirodymą, panaudojant klasikinį instrumentą – smuiką bei gatvės kultūros elementą – beatbox. Publikos reakcijos bei klausytojų palaikymas mus paskatino tęsti šį unikalų muzikinį projektą“, – pasakojo atlikėjai. 

Grupės narė Justina Šalkauskaitė – profesionali smuikininkė, aktyviai dalyvaujanti tarptautiniuose konkursuose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Muzikantė koncertuoja kartu su garsiausiais Lietuvos ir pasaulinio lygio atlikėjais (Nigeliu Kennedy, Andrea Bocelli, "G & G Sindikatu" ir kt.).

Grupės narys Žygimantas Gudelis (GON) – elektroninės muzikos prodiuseris, profesionalus vokalinės perkusijos bei sudėtingų live looping pasirodymų kūrėjas. Atlikėjas yra tapęs Lietuvos beatbox čempionu, metų beatboxeriu, dalyvavo šio žanro konkursuose užsienyje.

„Violin Beats“ debiutinio singlo „Rush“ muzikinė idėja kilo kūrėjams bandant perteikti šiandieninį gyvenimo tempą.

„Dainos aranžuotė dinamiška kaip ir daugelio iš mūsų diena – tai jausmas, lyg važinėjant amerikietiškais kalneliais“ – pasakojo GON.   

Atlikėjai dėkingi vaizdo klipo komandai - Pijui Vėberiui, Martynui Jočioniui, Justinui Piliponiui bei už kūrinio miksingą ir masteringą – Pauliui Sugintui (Despotin Audio Lab)“.

„Šiuo metu gyvename instensyviame kūrybiniame laikotarpyje. Siekiame sujungti kiekvieno iš mūsų skirtingas muzikines patirtis bei perteikti jas per elektroninę muziką. Be galo įdomu kaip procese maišosi skirtingos muzikinės kultūros ir disciplinos.

Siekiame šiuos išgyvenimus kuo greičiau pristatyti klausytojams, juk išgirsti smuiką kartu su beatbox – tikrai nekasdieniška“, – pasakojo smuikininkė Justina. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.