8 priežastys ketvirtadienį Vilniuje išgirsti švedų popmuzikos žvaigždę Tove Lo

Šį ketvirtadienį VU Botanikos sode koncertuos švedų popmuzikos chuliganė Tove Lo. Tai bus pirmasis jos pasirodymas Lietuvoje.

 Tove Lo koncertuose mėgsta apnuoginti krūtinę.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
 Tove Lo koncertuose mėgsta apnuoginti krūtinę.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
 Tove Lo.<br>„Scanpix/MEGA“ nuotr.
 Tove Lo.<br>„Scanpix/MEGA“ nuotr.
 Tove Lo.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
 Tove Lo.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 12:22 PM, atnaujinta Jul 17, 2018, 12:34 PM

Ji tikrai nesistengia įtikti kiekvienam. Tačiau milijonai klausytojų jos muzikoje randa dalelę savęs. Štai kokiems žmonėms ji tikrai patiks – pasitikrinkite, ar esate tarp jų. 

Palaikantiems feministines idėjas

Naujausio Tove Lo albumo pavadinimas „Lady Wood“ – žaisminga užuomina apie seksualinį moters susijaudinimą. Ir tai tikrai ne vienintelis kartas, kai Tove kalba apie tai, apie ką dažniausiai tylima.

Visai neseniai pasirodžiusiame vaizdo klipe „Bitches“ Tove su kolegėmis Charli XCX, Alma, "Icona Pop" ir Elliphant moko vaikiną patenkinti merginą. Moterys taip pat nusipelno patirti malonumą. Ir jos turi teisę apie tai kalbėti. Tokia yra Tove Lo žinutė. Todėl scenoje virš muzikantų galvų kabo ne kas kita, o vaginos piešinys. Toks pats puošia ir jos ranką.

Tove laiko savo pareiga laužyti tabu, kurie riboja merginas scenoje. Ji nebijo parodyti vidurinį pirštą lyties stereotipams ir peržengia tas ribas, kurias paprastai peržengia tik vyrai. 

Pasiilgusiems netobulų popžvaigždžių

„Popmuzikos pasaulyje turi būti kažkokiu tobulu žmogumi, kuris niekada neklysta. Bet juk nei vienas toks nesam. Aš verčiau renkuosi būti tikra“, – sako Tove Lo. „Man patinka prisigerti ir daryti viską, ko nederėtų“, – dainuoja ji. Nuo pat pradžių ji pasauliui prisistatė kaip kitokia popžvaigždė. Juk didžiausia jos įkvėpėja – skandalingoji roko kūrėja Courtney Love. Apie sudaužytą širdį tikrai dainuoja ne vienas. Bet niekas to nedaro taip, kaip Tove Lo.

Ieškantiems geriausios draugės

Tove Lo – visada atvira, paprasta ir iki kaulų smegenų nuoširdi. Tuo nesunku įsitikinti pasižiūrėjus bet kurį jos interviu. Šlovė jos nė kiek nepagadino. Klausant jos dainų atrodo, kad kalbiesi su geriausia drauge.

Drauge, su kuria šėlsite iki paryčių ir kuri visada bus pasiruošus tave išklausyti. Tove išmano apie geismą, įsimylėjimą, išsiskyrimą ir vienatvę. Jos dainos padės visais šiais gyvenimo atvejais.

Mėgstantiems dainas, kurios pasakoja istorijas

Dainoje „Cool Girl“ Tove Lo yra ta kieta mergina, kuriai nerūpi santykių ateitis. Linksminkimės be įsipareigojimų, sako ji, tačiau mes nujaučiame tiesą. Ji apsimeta abejinga, kad netektų vėl nudegti. Kitoje dainoje „Keep It Simple“ ji dainuoja: „Einu į lovą su tavim, bet svajoju apie jį. Manai, to noriu? Ne, nekenčiu, kad jis laimi.“ Taip lakoniškai Tove papasakoja ilgą istoriją. Kiekviena daina yra paremta jos pačios patirtimi ir išgyvenimais. 

Milijoną kartų dainavusiems „I gotta stay high all the time“

Sėkmingiausia jos daina „Habits“ perklausas skaičiuoja šimtais milijonų. Šioje dainoje tiek įvairių emocijų ir išgyvenimų, kad kiekvienas joje randa šį tą asmeniško. Linksma, liūdna, seksuali ir ironiška – „Habits“ atspindi pačią Tove esmę. Ji tikrai skambės koncerte. Bet tai anaiptol ne vienintelis šios švedės hitas. VU Botanikos sode dainuos ir šoks visi. Tikrai išgirsime ir šmaikščiąją „Disco Tits“, ir aistringą „Talking Body“, ir naujausią singlą apie oralinį seksą „Bitches“.

Vertinantiems aukštos klasės popmuziką

Tovę Lo išugdė ir įvertino vienas įtakingiausių popmuzikos kompozitorių Maxas Martinas. Drauge gastroliuoti ją pasikvietė „Coldplay“, „Maroon 5“ ir Katy Perry. Jos dainos skamba didžiausiuose pastarųjų metų filmuose – „50 tamsesnių atspalvių“ ir „Bado žaidynės“. Pamiršusiems reikia priminti, kad Tove Lo pati kuria savo dainas. Ir ne tik.

Ji yra parašiusi daugybę kūrinių kitiems ne mažiau žymiems atlikėjams. Tarp jų – Lorde „Homemade Dynamite“ ir garsiausia Ellie Goulding baladė „Love Me like You Do“. Už pastarąją ji įvertinta netgi „Grammy“ ir „Auksinio gaublio“ nominacijomis. O kur dar „Critics' Choice Awards“, MTV „Europe Music Awards“, švediški „Grammis“ ir kitų apdovanojimų kolekcija. Jos albumus puikiai sutiko tokie prestižiniai muzikos tinklalapiai kaip „Pitchfork“, „Rolling Stone“, „Guardian“ ir „NME“.

Nesigėdijantiems šokti

Pagal jos dainas galima ir verkti, ir šokti. Dažnai tuo pačiu metu. Ji yra tobulas garso takelis tiems, kurie mėgsta slapta vieni pasitaškyti savo kambaryje. Ne ką mažiau smagu bus šokti ir Botanikos sodo pievoje su minia bendraminčių.

Norintiems kokybiško šou

Jei esate konservatyvus, Tove Lo gali jus šiek tiek nustebinti. Pavyzdžiui, kai scenoje apnuogins krūtinę. Scena jai – geriausias vakarėlis. Ji neabejotinai charizmatiška ir prikaustanti akį. Ir ji labai gerai žino, kaip užmegzti nuoširdų ryšį su publika. Juk ne veltui ją dainuoti kviečiasi didžiausi pasaulio muzikos festivaliai. Žurnalistai giria jos energiją scenoje, muzikantų grupę ir klausytojų įsijautimą. „Nuoširdumo popkaralienė apnuogina daugiau nei vien savo sielą“, – po jos koncerto pernai rašė „The Guardian“.

Tove Lo viešnagę Lietuvoje pristato muzikos agentūra „8 Days A Week“. Pats koncertas įvyks liepos 19 d. VU Botanikos sode Kairėnuose ir bus be stogo. Tove Lo apšildys estų atlikėja Iiris. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą