Vaikų „Eurovizija“ – vėl be Lietuvos: paaiškinta, kodėl grįžti į konkursą neketinama

Šią savaitę paskelbtas rudenį vyksiančio vaikų „Eurovizijos“ konkurso dalyvių sąrašas – jame ir vėl nėra Lietuvos.

A.Giržadas nemato priežasčių mūsų šaliai grįžti į vaikų „Euroviziją“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Giržadas nemato priežasčių mūsų šaliai grįžti į vaikų „Euroviziją“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-29 18:02

Šešioliktą kartą rengiamas konkursas lapkričio 25-ąją vyks Baltarusijos sostinėje Minske.

Europos transliuotojų sąjunga šią savaitę paskelbė, kad renginys bus rekordinis. Jame dalyvaus mažieji dainininkai iš 19 valstybių – daugiausia per visą konkurso istoriją.

Renginys vyks Minsko arenoje, kurioje telpa 15 tūkstančių žiūrovų.

Konkurso rengėjai išplatintame pranešime akcentavo, kad pasirodymas vaikų renginyje gali tapti tramplinu į didžiąją „Euroviziją“, pateikdami Ievos Zasimauskaitės – ji 2007 m. vaikų „Eurovizijoje“ dainavo kaip pritariančioji vokalistė – pavyzdį.

Konkurse pirmąsyk dalyvaus Kazachstanas ir Velsas. Tai neįprasta, nes Didžiajai Britanijai priklausantis Velsas anksčiau atskirai nedalyvaudavo nei suaugusiųjų, nei vaikų „Eurovizijoje“, o Kazachstanas apskritai pirmą sykį priimtas į „eurovizinę“ šeimą.

Lietuva galimybės šįmet sugrįžti į vaikų „Euroviziją“ atsisakė. Keturis kartus šiame renginyje dalyvavusi mūsų šalis pastarąjį sykį savo atstovus į konkursą siuntė 2011-aisiais – tais metais renginyje dainavo Paulina Skrabytė. Geriausias Lietuvos rezultatas šiame konkurse – Eglės Jurgaitytės 2008-aisiais pelnyta trečioji vieta.

Anot LRT vyriausiojo prodiuserio Audriaus Giržado, į konkursą nevykstama dėl kelių priežasčių. Viena jų – abejotinas konkurso formatas. Pagal taisykles jame gali rungtis atlikėjai, kuriems yra nuo 9 iki 14 metų, tad varžosi ir vaikiškas dainas atliekantys trečiokai, ir į suaugusiųjų pasaulį besidairantys paaugliai.

„Be to, dalyvavimui reikėtų ir nemažų lėšų. Jų reikėtų ir atrankai, o jei siųstume atlikėją be atrankos, tikriausiai kiltų didelis triukšmas. Rengėjai mums siūlė dalyvauti, taip pat akcentavo, kad atrankos rengti nebūtina, bet atsisakėme.

Išlaidų daug, o Lietuvos žiūrovų susidomėjimas konkursu ankstesniais metais būdavo nedidelis.

Šįiemet tikrai nedalyvausime. Tačiau gal ateityje mūsų eteryje atsiras kitų konkursų, kuriuose galės pasirodyti mažieji dainininkai“, – sakė A.Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.