„What‘s Next in Music?“ atidaryme – trys populiariausios Lietuvos alternatyviosios scenos grupės

Rugsėjo 6-8 dienomis vyksiančio tarptautinio muzikos mainų festivalio-konferencijos „What‘s Next in Music?“ organizatoriai šiemet planuoja įspūdingą atidarymo šventę. Pirmąją festivalio dieną į klube „Tamsta“ vyksiančio renginio sceną stos „Junior A“, „Solo Ansamblis“ ir „Deeper Upper“.

 Deeper Upper.
 Deeper Upper.
 Junior A.
 Junior A.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 13, 2018, 2:21 PM

Visos trys grupės yra puikiai pažįstamos tiems, kurie domisi Lietuvos alternatyviosios muzikos scena.

„Solo Ansamblio“ koncertų metu erdves užpildo dūmai, tamsa ir sad dance ritmai, „Deeper Upper“ jau 8 metus melomanus šokdina pagal synthpop ir elektrinių gitarų garsus, o tik 2017 m. pradžioje pasirodęs „Junior A“ savo unikaliu balsu ir elektronikos variacijomis pelnė ne tik klausytojų, bet ir galingiausių užsienio leidybinių kompanijų, tokių kaip „Sony Entertainment“ bei „Columbia“, simpatijas.

Be abejo, tai – tik nedidelė dalis muzikinių istorijų, kurias išgirs festivalio svečiai. Nuo rugsėjo 6 iki 8 dienos klube „Tamsta“ ir „Loftas Fest“ įsikūrusiose „What‘s Next in Music?“ scenose pasirodys beveik 30 perspektyviausių grupių ir atlikėjų iš Lietuvos ir Europos.

Penktadienį, antrąjį festivalio vakarą klube „Tamsta“ skambės post-punk garsai iš Baltarusijos – „Super Besse“, džiazu perpinta elektronika iš Lietuvos „Avis Rara“ bei „Cosmic Apple“ – pop, indie ir etno istorijos.

„Loftas Fest“ teritorijoje įsikurs net dvi „What‘s Next in Music?“ scenos. Pirmąjį vakarą, rugsėjo 7 d. jose pasirodys sparčiai populiarėjantis kolektyvas „PAI X“, svaiginantys „Flash Voyage“, rokeriai „Wolfsome“, „Timid Kooky“, baltarusai „Weed&Dolphins“ ir kiti.

Paskutinę festivalio dieną, šeštadienį, „What‘s Next in Music?“ scenose gros „Without Letters“, „Ingaja“, austrai „Hearts Hearts“, estas „Meisterjaan“, iš Prancūzijos atvykę „Lysistrata“ ir daugelis kitų. Organizatoriai atskleidžia, jog abu vakarus „Loftas Fest“ scenose užbaigs slapti svečiai, kurie nudžiugins daugelį alternatyviosios muzikos mylėtojų.

Festivalio rengėjai šiemet tęs bendradarbiavimą su Europos talentų mainų programa ETEP, suteikiančia galimybę grupėms būti pakviestoms pasirodyti užsienio šalių festivaliuose. Dalis iš užsienio atvykstančių grupių („Super Besse“, „Meisterjann“, „Hearts Hearts“) „What‘s Next in Music?“ scenose pasirodys būtent šios mainų programos dėka.

Į festivalio atidarymo šventę klube „Tamsta“ bus parduota tik 150 bilietų – likusią dalį svečių sudarys specialiai pakviesti muzikos verslo profesionalai iš užsienio, dalyvausiantys dienos metu vyksiančioje konferencijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.