Albumo apžvalga. Dangė „Tik šiek tiek arčiau dangaus“

Prieš trylika metų atlikėja Dangė dalyvavo tuo metu labai populiariame muzikiniame TV šou „Kelias į žvaigždes“.

Dangė šių metų „Eurovizijos“ atrankoje.<br> T.Bauro nuotr.
Dangė šių metų „Eurovizijos“ atrankoje.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2018, 6:20 PM, atnaujinta Aug 23, 2018, 6:35 PM

Didžiosios dalies dalyvių dabar beveik niekas nebeprisimena. Dangė irgi buvo visiškai dingusi iš akiračio, bet prieš porą metų priminė apie save, pradėjo leisti naujas dainas ir klipus, o šįmet pristatė ir visą albumą.

Pakeliui ji spėjo sukelti porą skandalų – pažėrė kaltinimų muzikinio šou „Mes vieno kraujo“ prodiuseriams, neva jos iškritimas iš šio projekto buvo surežisuotas, gana nesėkmingai dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje ir ne mažiau emocingai tai komentavo internete.

Galbūt ši dainininkė – tiesiog labai jautri ir neturi muzikos pasauliui būtinos storos odos, o gal puikiai supranta, kad atkreipti dėmesiui į save tinka visos priemonės.

Bet kuriuo atveju, į jos albumą akivaizdžiai įdėta daug pastangų. Visų trylikos dainų muzikos ir žodžių autorė – pati Dangė, bet jai padėti surinkta įspūdinga komanda – kūrinius aranžavo vienas geriausių Lietuvos prodiuserių Art G, kompozitorius Paulius Jasiūnas, dainininkas Saulius Prūsaitis, įrašyti porą dainų padėjo ir grupės „Žalvarinis“ lyderis Robertas Semeniukas.

Pačios dainos skamba gana tipiškai ir senamadiškai – Dangė atrodo nepataisoma romantikė, labiausiai mėgstanti jausmingus kūrinius apie meilę, vienatvę, apkabinimus ir atsisveikinimus.

„Aš būsiu šalia“, „Leisk nepaleist“, „Nemylėk manęs“, „Saugok mane“ – jau patys dainų pavadinimai atskleidžia, jog tai nėra albumas apie socialines problemas ar politines aktualijas.

Skambesys ir stilius – maždaug toks, kad Dangę norėtųsi scenoje statyti greta Vaidos Genytės, Lauros Remeikienės, Renatos Norvilės ir kitų į šiuolaikiškumą nepretenduojančių damų.

Kartais Dangė nustebina tekstais – pavyzdžiui, kai dainoje „Nereikia nieko“ lyriniam herojui pažada savo rankomis nuleisti kraują. Ironija šiame albume išlenda ne vieną sykį, bet ji neužglaisto pagrindinės šio albumo problemos. Ji - ne muzikoje ar tekstuose, o pačiame Dangės balse, kuris atrodo gana trapus.

Ne, nepasakysi, kad ji nemoka dainuoti, bet pati vokalo maniera – tokia specifinė, su kone kiekvieną eilutę palydinčiu atodūsiu, jog jau penktą albumo minutę pradeda atrodyti, kad šiai atlikėjai vis pritrūksta kvapo, o sau pačiai ji parašė kiek per sudėtingas natas.

Po keleto dainų tai jau net pradeda varginti – atrodo, kad įrašant albumą nebūtų pakenkęs geras vokalo mokytojas. Muzika čia tiesiog skamba įtaigiau nei balsas, ir dėl to šiek tiek gaila.

Įvertinimas – 6 iš 10.

Vaizdo klipas „Saugok mane“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.