Žaibiškai išpopuliarėjusi grupė „Kūjeliai“ gros popiežiui Pranciškui

Pavasarį tūkstančius žiūrovų nuoširdumu pavergęs šeimų duetų muzikinis projektas „Du balsai – viena širdis“ pakeitė gyvenimus ne vienam dalyviui.

Grupė „Kūjeliai“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grupė „Kūjeliai“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis šį mėnesį.<br> AP nuotr.
 Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis šį mėnesį.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 1:48 PM, atnaujinta Sep 10, 2018, 1:53 PM

Tarp jų – ir sparčiai populiarumo viršūnėn kopiančiai brolių Juliaus ir Andriaus Vaicenavičių grupei „Kūjeliai“.

„Jei atvirai, nebuvome tikri, kad norime dalyvauti televizijos projekte. Apie televiziją jauni muzikantai dažnai turi neigiamą nuomonę. Vis dėlto supratome, kad pasiūlymai pasirodyti nacionalinio transliuotojo eteryje nesimėto. Priėmėme tai kaip galimybę pasidalyti savo muzika su didesniu skaičiumi žmonių ir tikrai nesigailime“, – atskleidė „Kūjeliai“.

Charizmatiškieji modernaus folko atlikėjai po projekto ne tik surengė itin sėkmingą koncertinį turą, bet ir laimėjo specialios giesmės, skirtos popiežiaus vizitui Lietuvoje, konkursą.

Kartu su draugu švedu Davidu Hedinu parašęs himną-giesmę „Kristus Jėzus – mano viltis”, Julius Vaicenavičius varžėsi su dar 17 kūrinių atlikėjais. Daugiausia simpatijų surinkusį kūrinį grupė „Kūjeliai“ atliks drauge su choru popiežiaus susitikimo su jaunimu metu Vilniaus Katedros aikštėje rugsėjo 22 dieną. 

„Prieš metus ar dvejus nebūtume net pagalvoję, kad grosime popiežiui. Nors mūsų muzikiniame kelyje neretai pasitaiko malonių staigmenų, bet ši galimybė – tikrai netikėta ir išskirtinė“, – dalijosi J.Vaicenavičius.

„Praėjus pakankamai laiko po projekto „Du balsai – viena širdis“, galiu drąsiai pasakyti, kad kartais dalykai, kurie iš pradžių kelia abejonių, gali tapti nuostabia patirtimi. Žinau, kad dar yra svarstančių, ar verta pildyti anketą ir dalyvauti antrajame sezone, bet, manau, šis laikas taps ypatinga patirtimi, kuri daug išmokys ir atvers duris“, – kvietė „Kūjelių“ narys A.Vaicenavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.