Jurga sekmadienį dainuos sostinės Katedroje: „Tai bus nekasdienė patirtis“

Viena populiariausių Lietuvos dainininkių Jurga savaitgalį surengs bene labiausiai netradicinį savo pasirodymą.

Jurga Šeduikytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurga Šeduikytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 12:14 PM, atnaujinta Sep 14, 2018, 7:03 PM

Sostinės arkikatedroje bazilikoje šį sekmadienį Jurga pakvies į sakralinės muzikos koncertą. Maždaug pusvalandžio trukmės pasirodymą Jurga surengs kartu su vargonininke Diana Enciene.

Koncerte nuskambės keturios arijos ir du instrumentiniai kūriniai. Pasak Jurgos, katedroje ji atliks pačius gražiausius jai bažnytinės muzikos kūrinius – Johanno Sebastiano Bacho „Agnus Dei“ ir „Erbarme dich, mein Gott“, Antonio Lucio Vivaldi „Gloria“ bei Wolfgango Amadeus Mozarto „Laudate Dominum“.

Tai ne pirmas Jurgos koncertas bažnyčioje su sakralinės muzikos programa – kartu su Diana Enciene praėjusiais metais ji pasirodė Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, festivalyje „Ave Maria“.

Ir ne pirmas muzikinis apsilankymas Vilniaus katedroje – prieš dešimtmetį katedros požemiuose Jurga įrašė Lietuvos žmonėms ir valstybei dedikuotą kūrinį „Seniai toli“. Šią dainą dainininkė pristatė Lietuvos tūkstantmečio proga 2009 metais. Dainą „Seniai toli“ galima rasti Jurgos albume „+37° (Goal of Science)“, kuriame jis įrašytas kaip paslėptas kūrinys.

Artėjant popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje ir minėdama „Seniai toli“ įrašų dešimtmetį, šį sekmadienį 14 valandą Jurga rengia specialų pasirodymą Vilniaus Katedroje. Artėjančio pasirodymo dainininkė laukia su jauduliu.

„Tai bus nekasdienė patirtis“, – sako Jurga. „Nusiteikimas prieš šį koncertą yra visiškai kitoks, nei atliekant savo dainas. Sekmadienio koncertas bus skirtas pailsėti nuo to, ką turime kasdien.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.