Popiežius - roko žvaigždė: į Lietuvą atvykstantis Pranciškus pasižymėjo ir muzikos pasaulyje

Į Lietuvą šį savaitgalį atvykstantis popiežius Pranciškus dažnai lyginamas su roko žvaigžde – dėl savo populiarumo ir šiuolaikiško požiūrio į Bažnyčios mokymą.

 Popiežius Pranciškus.<br> AP nuotr.
 Popiežius Pranciškus.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2018, 7:13 AM

Įdomu tai, kad teoriškai jį iš tiesų galima vadinti roko atlikėju. 2015 metų lapkričio pabaigoje buvo išleistas muzikinis popiežiaus albumas „Wake Up!“, sulaukęs didelio susidomėjimo.

Albume skambėjo vienuolika kūrinių italų, anglų, ispanų ir portugalų kalbomis. Tai įvairiuose renginiuose Europoje, Azijoje ir Šiaurės Amerikoje pasakytos popiežiaus kalbos, „apvilktos“ roko ir popmuzikos aranžuotėmis.

Tekstai – apie taiką, orumą, aplinkosaugos problemas ir pagalbą neturtingiesiems.

Muzikos albumą prodiusavo Donas Giulio Neroni, praeityje padėjęs įrašyti ir muzikinį popiežiaus Jono Pauliaus II-ojo albumą. Tiesa, pastarajame skambėjo kur kas konservatyvesnis, choro ir orkestro atliekamas muzikinis fonas, o Pranciškaus albumas - artimesnis šiems laikams.

„Tai šiuolaikinės popmuzikos, roko dialogas su krikščioniškų giesmių tradicija“, – žurnalui „Rolling Stone“ sakė prodiuseris.

Keleto albumo kūrinių, tarp jų ir jau paviešinto singlo „Wake Up! Go! Go! Forward!“, muziką parašė Tony Pagliuca – buvęs aštuntojo dešimtmečio Italijos progresyviojo roko grupės „Le Orme“ narys.

„Tai buvo labai įdomus iššūkis“, – apie darbą su popiežiaus skaitomais tekstais sakė muzikantas.

Nors muzikos kritikai šį įrašą vertino dviprasmiškai, o kai kurie prilygino jo muziką tai, kuri skamba masažo salonuose ar jogos treniruotėse, albume skambantys kūriniai internetu buvo atsisiųsti ir išklausyti milijonus kartų - nereikia stebėtis, žinant popiežiaus populiarumą.

Visas iš šio įrašo gautas pelnas buvo skirtas labdarai.

Visą albumą galima išgirsti čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.