Penktadienį Vilniuje - žinomas britų „purvino techno“ duetas „Karenn“

Šį penktadienį, rugsėjo 28 d., klube „Kablys“ startuoja naujas renginių ciklo „Hooked On“ sezonas.

„Karenn“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Karenn“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-26 12:01, atnaujinta 2018-09-26 12:05

Šia proga „Kablys“ buvusio skeitparko vietoje atidaro didžiąją salę, o jos krikštą atiduoda į britų dueto „Karenn“ rankas. Šį itin retai klubuose pasirodantį projektą sudaro du puikiai pažįstami scenos veikėjai – Blawan ir Pariah.

Vienas įtakingiausių elektroninės muzikos puoselėtojų, „Resident Advisor“ septynerius metus gyvuojantį duetą yra įvardinę „nuožmiausiu gyvu techno pasirodymu“ ir sunku būtų jį apibūdinti geriau.

Tai rupus ir purvinas techno, gurmanų vertinams subtilybes keičiantis plaučius spaudžiančiais bosais, ausis pjaustančiomis perkusijomis ir intensyviais ritmais. Įdomiausia, kad visa tai vis tiek vertinama gurmanų.

„Karenn“ pasirodymas nuo kitų šios scenos gyvų projektų skiriasi tuo, kad šalia atlikėjų neišvysite nešiojamųjų kompiuterių – tik daugybę susiraizgiusių laidų ir egzotiškos audiotechnikos. Ji į Vilnių atkeliauja aštuoniuose didžiausiuose leidžiamuose papildomo bagažo lagaminuose – prodiuseriai ir žurnalistai sutinka, kad su tiek būtų galima įrengti ne vieną studiją. Atlikėjai teigia, kad nuo tada, kai atsisakė kompiuterių, šio sprendimo nėkart nesigailėjo.

„Dažniausiai jau žinome, nuo ko pradėsime pasirodymą – turime pasiruošę šį bei tą tamsaus ir atmosferiško. Tačiau kas bus po kelių minučių net patys nežinome. Po pasirodymo pas mus ateina žmonės, klausia „koks gabalas grojo tą ir tą minutę?“ ir jam belieka atsakyti, kad tą gabalą jis girdėjo pirmą ir paskutinį kartą savo gyvenime. Mes irgi“, – paklaustas apie pasirodymo procesus pasakojo Pariah.

„Karenn“ vizitas – jau trečias Blawan kartas „Kablyje“. Pirmuosius du jis atvyko vienas, ir mažai yra tokių, kurie galėtų pasakyti apie jį ką nors blogo – nebent tai, kad išaušo rytas ir vakarėlis baigėsi.

Sausakimšas klubas, aštrus techno, pamažu dingstantys žmonių marškinėliai, ilgiau nei planuota užtrukę vakarėliai ir klubo savininkų nerimas dėl pastato pamatų tvirtumo – Blawan pasirodymai yra apie tai. Tad ko tikėtis, kai penktadienį prieš minią kolegos stos dviese? 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.