Šeštadienį Vilniuje - filosofuojančio čekės ir italo dueto „Oswaldovi“ koncertas

Spalio 6–ąją „Oswaldovi“, muzikinis duetas iš Čekijos bei Italijos, Vilniaus publiką kviečia į kelionę po skirtingų žanrų muziką ir ideologiją.

„Oswaldowi“.<br> A.Petrovicovos nuotr.
„Oswaldowi“.<br> A.Petrovicovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2018, 1:42 PM, atnaujinta Oct 3, 2018, 1:47 PM

Kaip teigia čekų rašytojas, poetas, dramaturgas Milanas Kundera, „žmonės tampa kurti todėl, kad muzika yra grojama garsiau ir garsiau, bet būtent todėl, kad jie kursta, muzika turi būti grojama dar garsiau.“

„Oswaldovi“ kuria ir groja italas Andrea Rottinas (vokalas, gitara, tamburinas, perkusija, dainų tekstų kūrimas) bei čekė Kateřina Malá (vokalas, būgnai, perkusija, klavišiniai, melodika, dambrelis).

„Oswaldovi“ kūryba – tai filosofija, paremta atsakymų ieškojimu muzikoje, kuri stilistiškai keliauja nuo psichodelinio roko ir tuaregų bliuzo, Pietų Europos folkloro bei Vakarų muzikos novatoriškumo.

Neapsiribodami muzikiniais žanrais, savo idėjas atlikėjai perteikia per prasmingus dainų tekstus bei muzikinius eksperimentus, ieškodami tinkamo atlikimo tiek instrumentinėje, tiek vokalinėje kelionėje.

2017 metais išleidę antrąjį savo albumą „Songs about persecution“ „Oswaldovi“ pasakoja, kad kūrybą šįkart įkvėpė žmonių, kurie nuo dvidešimto amžiaus pradžios iki šių dienų migravo ir tebemigruoja į Pietų Europą, gyvenimo įvykiai.

Žmonių, kurie buvo persekiojami arba įtakojami valdžios, grasinančios jų egzstavimui. „Oswaldovi“ muzika siekia ne pateikti atsakymus į žmogui rūpimus klausimus apie sistemą ir žmogaus vaidmenį joje, bet kviečia susimąstyti ir diskutuoti.

Patys Oswaldovi grupės nariai „Songs about persecution“ albumą apibūdina taip: „Tai vokalinis ekperimentas, kuris apima ekperimentinio ir tradicinio chorinio dainavimo požiūrių sintezę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.