Valerijus Meladzė: apie išskirtinę vaikystę ir koncertus Lietuvoje

Vasario mėnesį Valerijus Meladzė grįžta į Lietuvą su soline programa. Žinomiausios atlikėjo dainos vasario 19 dieną skambės Vilniuje, o vasario 21 dieną – Šiauliuose.

 V. Meladzė. 
 V. Meladzė. 
 V. Meladzė. 
 V. Meladzė. 
 V. Meladzė. 
 V. Meladzė. 
 V. Meladzė. 
 V. Meladzė. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-10-03 11:03

„Nepriekaištingas stilius ir elegancija“ – pirmieji į galvą ateinantys žodžiai, kai kalba pasisuka apie publikos numylėtiniu vadinamą dainininką.

Apie 200 visame pasaulyje per metus surengiamų koncertų, muzikiniuose konkursuose ir apdovanojimuose skinami laurai bei nuolatinis šmėžavimas žiniasklaidoje – toks gyvenimas V. Meladzę lydi jau dvidešimt penkerius metus.

Romantiškas ir temperamentingas, inteligentiškas ir santūrus – toks yra šis dainininkas. Kiekviena V. Meladzės daina – tai atskira istorija apie meilę. Iš šių istorijų – šviesių ir su liūdesio prieskoniu, dramatiškų ir širdies gelmes paliečiančių – austas visas atlikėjo pasirodymas.

„Meilė – tai toks jausmas, be kurio žmogus neturėtų gyventi. Meilė būna labai skirtinga – abipusė ir be atsako, saldi ir karti. Visos mano dainos yra apie tai ir, jeigu nebūtų meilės, matyt, nebūtų sukurta nė viena mano daina“, – sakė V. Meladzė.

Reto tembro ir plataus diapazono balsu apdovanotas atlikėjas paperka milijonus gerbėjų ne tik savo išskirtiniu balsu, bet ir melodingomis bei išmintingais tekstais persmelktomis dainomis, kurias jam nuo pat karjeros pradžios rašo jo brolis Konstantinas Meladzė.

Pirmuosius žingsnius muzikos pasaulyje V. Meladzė žengė dar vaikystėje, kai Gruzijoje, Batumio mieste, lankė muzikos mokyklą.

Studijų metais jis kartu su vyresniu broliu Konstantinu grojo studentų grupėje. 1989 m. abu broliai buvo pakviesti prisijungti prie garsios art-rock grupės „Dialog“.

Netrukus Konstantinas, šiai grupei parašęs kelias sėkmę atnešusias dainas, tapo pagrindiniu ir vieninteliu V. Meladzės dainų autoriumi.

„Nuo pat vaikystės mus su broliu supo muzika. Mūsų tėvai buvo melomanai ir mes domėjomės muzika, nuolat klausėmės įvairių įrašų.

Aš mokiausi muzikos mokykloje, fortepijono klasėje. Iš pradžių toks tėvų sumanymas man nelabai patiko, nes galvojau, kad vaikinas turi lankyti sporto būrelius. Bet dabar aš esu jiems už tai dėkingas. Mes su broliu labai domėjomės muzika ir net išmokome groti fortepijonu keturiomis rankomis. Ir mums, tiesą sakant, labai gerai sekėsi“, – pasakojo V. Meladzė.

Pirmuoju dainininko hitu tapo daina „Ne trevozh mne dushu, skripka“, už kurią atlikėjas 1994 m. buvo įvertintas prestižiniu „Metų atradimo“ apdovanojimu.

Po metų buvo išleistas debiutinis V. Meladzės solo albumas „Sera“, kurio titulinę dainą iki šiol dievina milijonai dainininko gerbėjų. 1996 m. pasirodė antrasis albumas „Posledniy romantic“, kuris akimirksniu tapo perkamiausias.

„Ilgą laiką aš nesijaučiau muzikantu. Maniau, kad jeigu noriu būti tikru muzikantu, neužtenka tik groti ir dainuoti, tą reikia pajusti. Bet svarbiausia, ką supratau bėgant metams, – kad kiekvienam žmogui reikia atrasti veiklą, kurioje jis jaustųsi laimingas, kad pabudęs ryte jis eitų į darbą ne todėl, kad reikia, o todėl, kad norisi.

Tą visada sakau savo vaikams ir to linkiu visiems savo klausytojams. Aš esu laimingas žmogus, nes muzika yra mano pašaukimas, aistra ir saviraiškos būdas“, – sakė dainininkas.

V. Meladzės koncertų metu Vilniuje ir Šiauliuose skambės tiek seniai klausytojų pamėgtos ir jau hitais tapusios atlikėjo dainos, tiek nauji kūriniai, kurių kiekvienas – atskira istorija, rasianti kelią į klausytojų širdis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.