Netikėta žinia: grupė „Rondo“ anksčiau turėjo kitokį pavadinimą

Prekybos centruose vitrinos puošiamos kalėdinėmis puošmenomis, o koncertų rengėjai jau dėlioja metų sandūros didžiųjų švenčių programas ir laukia žiūrovų, žadėdami jiems daugybę malonių siurprizų. Gruodžio 27-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame koncerte „Kalėdiniai stebuklai“ bus nemažai žinomų muzikos atlikėjų, taip pat ir svečių iš užsienio. Vienas jų – Airijoje jau beveik du dešimtmečius su šeima gyvenantis ir kuriantis Gintautas Tautkus.

 Grupės nariai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Grupės nariai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2018, 7:38 PM

1976 m. jis drauge su broliu Alvidu buvo įkūrę neoficialiai vadintą „brolių Tautkų grupę“, kuri 1985 m. tapo šiandien legendine vadinama „Rondo“ grupe. „Egle, mano sese“, „Pelenė“, Margarita“ – šios bei kitos tų laikų „Rondo“ lyderio G. Tautkaus atliekamos dainos daug kam žinomos, daugelio mėgiamos bei dainuojamos ir šiandien, nors grupėje – jau visai kiti žmonės muzikuoja.

„Mano gyvenimas radikaliai pasikeitė po to, kai atradau Dievą, kai tapau krikščioniu“, – prieš keletą metų lankydamasis gimtinėje žurnalistams sakė G. Tautkus, neslėpdamas, kad „pasaulietinė muzika“ jo jau nebedomina.

Tad „Kalėdinių stebuklų“ koncerte „Žalgirio“ arenoje skambės naujausios G. Tautkaus sukurtos bei jo atliekamos Kalėdinės giesmės. O kuo dar bus pradžiuginti kauniečiai šventiniu laikotarpiu naujienų agentūrai ELTA pasakojo koncertus organizuojančios ATM kompanijos įkūrėjas ir vadovas Alvidas Tautkus.

„Pirmiausia turėčiau paminėti daugelio žiūrovų mėgiamą dainininkę Laimą Vaikulę, kuri žada dalyvauti koncerte gruodžio 27-ąją. Taip pat – Eglę, Ievą ir Vytautą Juozapaičius, Raigardą Tautkų ir jo vadovaujamą „Šampaninį Kauno chorą“. Žinoma ir instrumentalistą Zbignevą Levickį bei Kauno valstybinio muzikinio teatro artistus. Vienas šio koncerto dalyvių bus orkestras, galintis pritraukti bet kurios šalies žiūrovų dėmesį. Tai – bene pirmasis mūsų miesto, o gal net ir respublikos kolektyvas, kuris šiais metais ne kokių nors kultūrinių mainų būdu, o tiesiog oficialiai sutarus, surengė komercinį koncertą Berlyno filharmonijoje. Tai Kauno miesto simfoninis orkestras, vadovaujamas Algimanto Treikausko, iki šiol su solistais įrašęs ir JAV išleidęs ne vieną gerai vertinamą plokštelę. Diriguos Vilmantas Kaliūnas“, – sakė A. Tautkus.

Dar jis pridūrė, kad žiūrovams derėtų tikėtis šį koncertą būsiantį aukščiausio lygio bei profesionalumo šou.

„Kalbėdami su L. Vaikule, sužinojome, jog ji labai myli Lietuvos, o ypač Kauno publiką. Todėl šiam koncertui ruošia ypatingą pasirodymą, kuris tikrai pakerės „Žalgirio“ arenoje susirinkusius žiūrovus. Dainininkės šou dalyvaus grupė užsienio šalių muzikantų – komanda, kuri L. Vaikulę paprastai lydi užsienio gastrolėse. Laima kviečiasi personalinį garso operatorių, apšvietėją bei video inžinierių. Nors ji ne kartą koncertavo Lietuvoje, tačiau tokio pasirodymo, koks bus šį sykį Kaune, žiūrovai dar nėra regėję“, – pabrėžė kompanijos AT vadovas.

Kurti kalėdinius stebuklus „Žalgirio“ arenoje padės ir Muzikinio teatro artistai, kurie pristatys populiarių operečių ištraukas. Jas atliks teatro solistai Marija Arutiunova ir Andrius Apšega. Baleto artistai žada sušokti įžymųjį „Kankaną“. Ypatingai originalus bus teatro artisto Dainiaus Barvingio pasirodymas. Artistas atliks humoristinį-muzikinį kūrinį simfoniniam orkestrui ir … „spausdinimo mašinėlei“. Anot A. Tautkaus, ATM kompanijos Kaune organizuojamų šventinių renginių pradžia – gruodžio 1 ąją.

Tos dienos vakarą Kauno sporto halėje skambės koncertas „Senos dainos – geros dainos“, kuriame dalyvaus Ovidijus Vyšniauskas, Irūna ir Marius Jampolskis bei grupės „Vairas“ ir „Nerija“.

O gruodžio 31-ąją Kauno sporto halėje rengiamas tradicinis Naujųjų metų sutikimas. Jo programą ves Arūnas Valinskas. Pirmojoje dalyje numatytas Kauno miesto simfoninio orkestro ir solistų Liudo Mikalausko bei Ramintos Vaicekauskaitės pasirodymas.

Antrojoje kauniečius žavės Inga Valinskienė bei Edmundas Kučinskas. O paskui greta halės visus džiugins vidurnakčio fejerverkai ir muzikos šou.

„Neslėpsim, visa tai, kas išvardinta, pirmiausia skiriama brandesnei publikai, kuriai įprastiniai muzikiniai, jaunimui patinkantys trankūs šou gal ir nelabai prie širdies. Užtikrinu, kad mes pasistengsime jų norus patenkinti pačiais geriausiai muzikiniais renginiais“, – naujienų agentūrai Elta sakė A. Tautkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.