A. Vėberis atskleidė, kodėl iširo „Naktinės Personos“: „Gaila, kad tai neįvyko kultūringai“

Populiari Lietuvos muzikos grupė „Naktinės Personos“ atsisveikina – ši žinia pirmadienio vakarą gerokai nustebino jos gerbėjus.

„Naktinės personos“ iširo nesurengusios atsisveikinimo koncerto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Naktinės personos“ iširo nesurengusios atsisveikinimo koncerto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aras Vėberis pripažino – jis nebuvo grupės išsiskirstymo iniciatorius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aras Vėberis pripažino – jis nebuvo grupės išsiskirstymo iniciatorius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Naktinės personos“ į sceną sėkmingai sugrįžo prieš ketverius metus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Naktinės personos“ į sceną sėkmingai sugrįžo prieš ketverius metus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aras Vėberis ketina grįžti prie verslo.<br>T.Bauro nuotr.
Aras Vėberis ketina grįžti prie verslo.<br>T.Bauro nuotr.
Alanas Chošnau tęs solinę karjerą.<br>T.Bauro nuotr.
Alanas Chošnau tęs solinę karjerą.<br>T.Bauro nuotr.
„Naktinės personos“.<br>T.Bauro nuotr.
„Naktinės personos“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-11-13 10:34, atnaujinta 2018-11-13 18:13

Lakonišku pranešimu spaudai dainininko Alano Chošnau ir klavišininko Aro Vėberio duetas pranešė, kad jų grupė nutraukia veiklą, ir padėkojo savo gerbėjams.

1992 metais susibūrusi grupė įrašė keliolika hitų – „Labai norėčiau“, „Sukasi ratu“, „Pažvelk atgal“, „Ateis diena“, „Kai jausmai užvaldo širdį“, „Ša la la“ ir kitus.

Romantišką popmuziką grojusi grupė, savo koncertą surengusi ir sostinės Vingio parke, iširo 2002-aisiais. Bet grįžo 2014-aisiais – surengė koncertų turą didžiausiose Lietuvos arenose.

Jam pasibaigus grupė nusprendė tęsti veiklą, įrašė naujų dainų, aktyviai koncertavo festivaliuose, klubuose ir miestų šventėse.

Tačiau vakar pasitvirtino gandas, kuris pramogų pasaulio užkulisiuose sklandė jau porą mėnesių, – grupė skirstosi, nors dar šių metų pradžioje kalbėjo, kad išleis naują albumą „Evoliucija“.

Grupės įkūrėjas A.Vėberis portalui lrytas.lt antradienio rytą sakė, kad baigti „Naktinių personų“ veiklą nusprendė A.Chošnau, norintis tęsti solinę karjerą.

Pirmą sykį išsiskirsčius „Naktinėms Personoms“, Alanas išleido šešis solinius albumus. Paskutinis jų, „Geri laikai“, pasirodė 2009-aisiais.

Beje, pernai A.Chošnau, be „Naktinių Personų“, bandė laimę ir „Eurovizijos” atrankoje, tačiau nepateko į jos finalą.

„Išsiskyrė mūsų vizijos dėl grupės ateities. Tarp mūsų buvo atsiradę tam tikrų nesutarimų, bet jų būna ir kitose grupėse.

Kai žmonės diskutuoja, rezultatas būna dar geresnis. Bet kai viena pusė nenori nei diskutuoti, nei įsiklausyti, vyksta žaidimas į vienus vartus. Bet kuriuo atveju linkiu jam sėkmės, jis – mano ilgametis bendražygis ir kolega, taip ir išliks“, – diplomatiškai kalbėjo A.Vėberis.

Pasiūlymų koncertuoti grupė nebepriėmė nuo rugpjūčio. Dėl sprendimo skirstytis teko atšaukti kelias dešimtis koncertų, suplanuotų šiems ir kitiems metams.

„Naktinės Personos“ buvo paklausi grupė. Visų pasiūlymų net negalėjome priimti. Vien šią vasarą surengėme apie dvidešimt koncertų.

Kitiems metams buvo planuojamas turas po JAV, ketinome ten surengti keturis penkis koncertus, dėl to buvo deramasi metus.

Bet viso to nebus. Kartojasi 2002-ųjų situacija – grupė tiesiog baigia veiklą, be jokio atsisveikinimo koncerto. Paskutinį sykį grojome rugsėjį, tai ir buvo paskutinis mūsų pasirodymas, tik žiūrovai to nežinojo“, – kalbėjo A.Vėberis.

Jam labiausiai gaila, kad grupė baigia veiklą neišleidusi naujo albumo, kuris jau beveik baigtas, ir nesuteikusi galimybės paskutinį sykį į koncertą ateiti tiems, kuriems ji buvo brangi.

„Matau diskusijas feisbuke – žmonės nuliūdę, negali patikėti, kad taip nutiko.

Buvo planas kitais metais išleisti albumą ir surengti paskutinį koncertą. Tai būtų buvę logiška, bet taip nebus dėl tam tikrų ambicijų. Man tiesiog žmogiškai gaila, kad atsisveikinimas neįvyko kultūringai ir civilizuotai“, – atviravo Aras.

A.Chošnau ketina tęsti solinę karjerą, o A.Vėberis sakė, kad tikriausiai vėl pasuks į verslą, kuriame sukosi, kai „Naktinės Personos“ dvylika metų buvo iširusios.

„Vieną savo įmonių vis dar turiu, yra ir kitų minčių. Bet reikia nurimti ir ramiai viską apmąstyti“, – sakė muzikantas.

Jis didžiuojasi tuo, ką „Naktinės Personos“ nuveikė per pastaruosius ketverius metus, bet dabar mano, jog reikėjo elgtis kiek kitaip.

„Viena vertus, ne kiekviena grupė gali sugrįžti po dvylikos metų tylos ir vėl rinkti minias klausytojų. Tam reikia įdirbio, džiaugiuosi, kad galėjome tai padaryti. Išleidome keletą tikrai vykusių dainų, surengėme daug koncertų.

Kita vertus, dabar abejoju, ar po 2014-ųjų turo per arenas, kurio idėja buvo paminėti grupės dvidešimtmetį, dar reikėjo tęsti jos aktyvią koncertinę veiklą. Pirminė idėja buvo apsiriboti tais pasirodymais arenose, kurie puikiai pavyko. Bet kas padaryta, padaryta. Man tikrai ne gėda dėl to, ką „Naktinės Personos“ darė šiuos kelerius metus“, – svarstė A.Vėberis.

Ar yra tikimybė, kad „Naktinės Personos“ dar sugrįš? Aras ją kategoriškai atmeta.

„Nežinau, kas turėtų nutikti, kad tai įvyktų. Nereikia būti klounais ir juokinti žmonių su tais „išsiskyrė, susibūrė, vėl išsiskyrė“.

Mano nuomone, su „Naktinėmis Personomis“ viskas baigta, jau negrįžtamai“, – sakė A.Vėberis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.