Rusijos reperiams atėjo liūdni laikai – V. Putinas užsimojo atvesti juos į doros kelią

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo šalies reperius siūlo grąžinti į doros kelią. Repo neuždrausi, o štai kontroliuoti dainų tekstus – galima ir reikia, įsitikinęs prezidentas, nes dabartinis rusiškas repas šalį veda į pražūtį.

 Reperio Dmitrijaus Kuznecovo sulaikymas sulaikymas – tik vienas iš epizodų iš kol kas nebylaus pareigūnų karo su atlikėjais.
 Reperio Dmitrijaus Kuznecovo sulaikymas sulaikymas – tik vienas iš epizodų iš kol kas nebylaus pareigūnų karo su atlikėjais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2018, 4:21 PM

Repo atlikėjai pastaruoju metu Rusijoje užsitraukia vis didesnę specialiųjų tarnybų nemalonę, tik ne dėl neva propaguojamo smurto, o dėl kandžių tekstų apie valdžią, pareigūnus ir Rusijos realybę.

Reperio Dmitrijaus Kuznecovo sulaikymas sulaikymas – tik vienas iš epizodų iš kol kas nebylaus pareigūnų karo su atlikėjais. Atšaukiamais koncertais, anoniminiais grasinimais pastaruoju metu skundžiasi vis daugiau rusų reperių. Netylant kalboms apie muzikos cenzūrą, Rusijos prezidentas sukvietė už kultūrą atsakingus pareigūnus ir papasakojo ką pats apie repo muziką.

„Šitas repas ir kita moderni muzika laikosi ant trijų ramsčių: sekso, narkotikų ir protesto. Didžiausias rūpestis be abejo yra narkotikai. Tai akivaizdu. Tai kelias į tautos degradaciją“, – kalbėjo V.Putinas.

Tačiau, atrodo, kad didesnį galvos skausmą Kremliui kelia ne narkotikai, o trečiasis ramstis – per muziką kritikuojama valdžia, teisėsauga ir Rusijos kasdienybė.

Kandžius ir satyriškus tekstus Rusijoje rašančių atlikėjų netrūksta. Bandymai riboti reperių pasirodymus tik dar labiau išpopuliarino muziką tarp jaunimo, o prezidentas jau aukščiausiu lygiu kalba, kad įtakingus reperius būtina grąžinti į doros kelią.

„Jeigu neįmanoma sustabdyti, tada reikia vadovauti ir tinkamai vesti. Kaip tą padaryti – priklauso nuo mūsų“, – aiškino V.Putinas.

Putino kalbos apie repo atlikėjų kontrolę glumina ne tik visuomenę bet ir pačius dainininkus, nes gresia dar didesne cenzūra Rusijoje. Kaip atlikėjus priversti kurti kitokią muziką V.Putinas neatskleidžia, bet užuominą – nežinia ironizuodamas ar ne – pateikia Kremliaus ruporas Dmitrijus Kiseliovas: esą valstybė galėtų finansiškai remti reperius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?