Lietuvoje pirmą kartą koncertuos „Enigma“

Trys „Grammy“ nominacijos, 70 milijonų parduotų įrašų, penkerius metus iš eilės aukščiausios vietos „Billboard“ populiariausių albumų sąrašuose ir paslaptingiausio XX a. muzikinio projekto statusas: nė vieno interviu, nė vieno pasirodymo viešai ir juo labiau – koncertinio turo.

Andru Donalds ir Angel X.<br>Organizatorių nuotr.
Andru Donalds ir Angel X.<br>Organizatorių nuotr.
Andru Donalds.<br>Organizatorių nuotr.
Andru Donalds.<br>Organizatorių nuotr.
Andru Donalds.<br>Organizatorių nuotr.
Andru Donalds.<br>Organizatorių nuotr.
Angel X.<br>Organizatorių nuotr.
Angel X.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 2:57 PM

Enigma“ 2019 m. praskleis paslaptingumo šydą ir leisis į pirmąjį koncertinį turą po Europą. Kultinius kūrinius „Return To Innocence“, „Sadeness“, „Gravity Of Love“ ir kitas žinomiausias „Enigma“ dainas atliks jo nariai, susibūrę į muzikinį projektą „Original Enigma Voices“.

Muzikinis projektas „Enigma“ niekada nekoncertuodavo, todėl 2019 m. grupės gerbėjams taps ypatingi.

Jie galės išgirsti atlikėjus, kurių balsai skambėjo tokiose kultinės grupės „Enigma“ dainose kaip „Return to Innocence“, „Seven Lives“, „MMX Social Song“.

Andru Donalds, Angel X ir Fox Lima, kurie ir sudaro „Original Enigma Voices“ branduolį, žada, kad tai bus įstabus šou ir nepamirštama kelionė į užburiančių garsų bei vaizdų pasaulį su nauju dar negirdėtų dainų skambesiu.

„Enigma“ – muzikinis projektas, kuriame kadaise dainavo „Original Enigma Voices“ nariai, pakerėję milijonus klausytojų savo unikaliu skambesiu ir paslaptingumu.

Išvertus iš graikų kalbos, „Enigma“ reiškia didžiąją paslaptį. Pagal legendinio projekto įkūrėjo ir pagrindinio kompozitorius Michael Cretu sumanymą grupės „Enigma“ nebuvo galima niekur pamatyti: jos nariai nedalijo interviu ir nekoncertavo.

Tai buvo į nieką nepanašūs, unikalūs savo stilistika ir skambesiu muzikos kūriniai, kuriuose buvo atsisakyta bet kokios atlikėjo, kaip asmenybės, intervencijos.

Ilgą laiką niekas nežinojo, kas slepiasi už šio muzikinio projekto: jokių vardų ir veidų – tik muzika.

Muzikinio projekto skambesys buvo toks unikalus, kad jam apibūdinti net buvo sukurtas specialus muzikinis stilius, kuriuo yra įvardijamas šio projekto muzikinis braižas – enigmatika.

Sintetiniai muzikos garsai, grigališkasis choralas, etninės giesmės, bažnyčios varpų skambesys, vargonų ir nacionalinių japoniškų muzikos instrumentų sintezė – visa tai sukuria nepakartojamą atmosferinį ir psichodelinį skambesį.

„Enigma“ tapo vienu populiariausių ir paslaptingiausių muzikinių projektų: „Grammy“ nominacijos, albumai, iš kurių daugelis tapo auksiniai ir platininiai, ir dainos, užkariavusios radijo eterius.

Projektas buvo toks populiarus, kad įkvėpė grigališkojo choralo trupės „Gregorian“ atsiradimą.

Koncertuose Lietuvoje „Original Enigma Voices“ atliks dvidešimt kūrinių iš skirtingų albumų – nuo pirmajame „MCMXC a.D.“ įrašytos dainos „The Rivers Of Belief“ iki prieš kelerius metus pasirodžiusio aštunto albumo „The Fall Of A Rebel Angel“ kompozicijos „Amen“.

„Original Enigma Voices“ pasirodymai su styginių orkestru ir grupe įvyks kovo 23 d. Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“, kovo 24 d. Palangos koncertų salėje ir kovo 26 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.