Tarp Kalėdų ir Naujųjų – Chriso Normano ir Gyčio Paškevičiaus pasirodymai

Gruodžio 29 d. Šiaulių arenoje, gruodžio 30 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje ir gruodžio 31 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje skambės muzika, kuri niekada nesensta!

Gytis Paškevičius ir Chrisas Normanas. <br>Organizatorių nuotr. 
Gytis Paškevičius ir Chrisas Normanas. <br>Organizatorių nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 11:20 AM

Scenoje pasirodys net du scenos grandai – Gytis Paškevičius ir Chrisas Normanas su savo grupėmis. Dviejų dalių koncertuose skambės visos populiariausios legendinių atlikėjų dainos, su kuriomis išaugo jau ne viena mūsų karta, tad visai nenuostabu, kad bilietai į koncertus yra baigiami išpirkti.

Paskutinį šių metų vakarą Kaune renginį stebės pilnutėlė arena geros muzikos gerbėjų, o po koncerto dangų prie „Žalgirio“ arenos nušvies įspūdingas fejerverkas, skelbiantis Naujųjų metų pradžią.

Auksinis „Smokie“ balsas

Chrisas Normanas (tikras vardas Christopher Ward Norman) gimė 1950 m. Jungtinės Karalystės Jorkšyro grafystėje, artistų šeimoje. Būdamas dvylikos jis įstojo į Bradfordo berniukų mokyklą, kur sutiko savo bendražygius – būsimus „Smokie“ narius Alaną Silsoną ir Terry Uttley.

Pirmųjų grupės pavadinimų buvo daug ir įvairių, tačiau tikroji kūrybinė sėkmė atėjo 1975 m., kai buvo išleistas ilgai brandintas debiutinis grupės „Smokie“ albumas „Pass It Around“, sukurtas kartu su garsiais to meto prodiuseriais ir dainų autoriais – Nicky Chinnu ir Mike’u Chapmanu.

1978 m. galima drąsiai vadinti „Smokie“ aukso amžiumi – buvo išleistas albumas „The Montreaux Album“, sulaukęs aukščiausių kritikų vertinimų, o Chriso Normano ir Suzie Quatro dueto daina „Stumblin’ in“ pateko į amerikietiškojo „Billboard“ TOP-10 pozicijas.

Nors 1986 m. Chrisas Normanas paliko „Smokie“ ir pradėjo solinę karjerą, jo diskografija išties įspūdinga – išleista virš 50 singlų ir daugiau kaip 30 albumų, pasaulyje parduota daugiau kaip 30 milijonų įrašų. Naujausias dainininko darbas – studijinis albumas „Don‘t Knock The Rock“ – pasirodė 2017 m. rugsėjį.

Gytis Paškevičius

Gimė 1961 m. spalio 4 d, Šiauliuose, dainininkas, gitaristas ir dainų autorius. Muzikuoti pradėjo besimokydamas Šiaulių 13-oje vidurinėje mokykloje. Grojo mokyklos šokių vakaruose, vėliau grojo Šiaulių restorane „Geluva“ ir saldainių fabriko „Rūta“ estradiniame ansamblyje.

1986 m. kompozitorius M. Tamošiūnas pakvietė jaunąjį dainininką į savo vadovaujamą ansamblį „Oktava“, o 1989 m. kartu su garsiąją Latvijos dainininke Laima Vaikule išvyko į bendrą koncertinį turą.

Solinę karjerą pradėjo 1991 m., debiutinį albumą „Winner“ išleido 1993 m. Dalyvavo įvairiuose respublikos festivaliuose, konkursuose bei muzikiniuose projektuose. Gyčio Paškevičiaus dainos populiarumo lentelėse pasiekdavo pačias aukščiausias vietas, o koncertai pritraukdavo pilnas žiūrovų sales.

Itin populiariomis tapo tokios jo dainos, kaip „Dalužė“, „Mano kraštas“, „Winner“, „Tu vėjo paklausk“ (B. Dylano dainos dainos „Blowin’ In the Wind“ perdirbinys), „Šiam pasauly“, „Draugams“, „Nueitas kelias“, „Žiūrovai“, „Dar vienos Kalėdos“ ir daugelis kitų.

Dainininkas ne kartą rengė savo koncertinius turus didžiausiose Lietuvos arenose. Pastarąjį kartą 2017 m. rudenį, pristatydamas publikai koncertą „Akimirka. Gyvenimas. Istorija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.