Albumo apžvalga. „Colours Of Bubbles“ „Gamma“

Roko grupė „Colours Of Bubbles“ dabar ant bangos – dviem M.A.M.A. apdovanojimams nominuoti šiauliečiai (nors pusė jų šiame mieste nebegyvena) per metus išleido du albumus.

„Colours Of Bubbles“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Colours Of Bubbles“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2019, 6:29 PM, atnaujinta Jan 2, 2019, 6:35 PM

Ankstesniame, „Untold Story“, skambėjo geriausios grupės dainos, sugrotos su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru (jas „Colours Of Bubbles“ vasarą taip atliko ir Trakų pilyje).

„Gamma“ – vėlgi jau žinomi grupės kūriniai, tik skambantys visiškai netikėtai. Mat šįkart juos perdirbti rokeriai patikėjo elektroninės muzikos kūrėjams. Ir ne tik iš Lietuvos – pavyzdžiui, dainą „Pallbearer“ čia savaip perkūrė estų grupė „Wurffel“.

Remiksai (jei kas netyčia nežino, taip vadinami kūrinių perdirbiniai, kuriems panaudojami originalaus įrašo elementai) šiais laikais neretai reiškia pagreitinto tempo, šokiams pritaikytus dainų variantus. Čia yra šiek tiek kitaip.

„Colours Of Bubbles“ muzikoje netrūksta melancholijos, tad ir dauguma šiame albume esančių eksperimentų – gana tamsūs ir net atvirai niūrūs. Pavyzdžiui, žinomos grupės „Solo Ansamblis“ sukurta mišrainė iš dainų „Cut It Out“ ir „Pallbearer“, virstanti makabrišku maršu su šaižiais šūkčiojimais.

Vienur galima atpažinti „Colours Of Bubbles“ melodijas, kitur elektroninės muzikos prodiuseriai pasielgė drąsiai ir paliko tik iškraipytas grupės vokalisto Julijaus Aleksovo balso nuotrupas. Ne vienas kūrinys čia skirtingai perdirbtas kelis sykius. Fantazijos netrūksta – ypač įdomiai skamba dueto „Black Water“ ir kūrėjo GeraiGerai darbai.

Bene lengviausiai „virškinama“ – populiaraus prodiuserio Leono Somovo sukurta dainos „The Edge Of The World“ versija, puikiai tinkama ir šokių aikštelėms, ir radijo stočių eteriui.

Remiksų albumai – gana retas reiškinys Lietuvoje. Klausytis, bent jau vieną sykį, įdomu. Kita vertus, albumas nebūtinai patiks tiems, kurie mėgsta tikrąjį „Colours Of Bubbles“ skambesį. Norisi tikėtis, kad po versijų su orkestru, šių eksperimentų ir sausį įvyksiančio jaukių koncertų turo „Colours Of Bubbles“ pagaliau sės kurti naujų dainų. Iš senųjų jau išspausta viskas, kas įmanoma. Pakaks.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Dainos „The Edge Of The World“ remiksas, sukurtas Leono Somovo:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“