Albumo apžvalga. Junior A „The Day He Disappeared“

Prieš porą metų iki tol niekam nežinomas lietuvių atlikėjas Junior A pradėjo kelti bangas įtakinguose užsienio tinklaraščiuose, skirtuose muzikai – nuo Berlyno iki Los Andželo melomanai susižavėjo jo daina „Sleep Machine“.

Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Junior A.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 11, 2019, 6:59 PM, atnaujinta Jan 11, 2019, 7:07 PM

Po to kurį laiką atrodė, kad užsienyje jis – net geriau žinomas nei gimtinėje, tačiau padėtis keičiasi. Junior A koncertuoja, yra kviečiamas Lietuvos festivalių ir radijo laidų, renka vis didesnę jį pamėgusių žmonių minią feisbuke, o vasarą išleido šį, jau trečią savo minialbumą su penkiomis dainomis (netrukus turėtų pasirodyti ir dar vienas).

Kaip pats sako, „The Day He Disappeared“ baigia jo sugalvotą trilogiją, po kurios kažkas tikriausiai bus kitaip.

Tai – puikus darbas. Gražus balsas, stilingos aranžuotės, nekvaili tekstai anglų kalba (vis dar šiokia tokia retenybė Lietuvoje) ir muzika, plaukiojanti per vidurį tarp alternatyvaus „r'n'b“ ir elektroninės popmuzikos uostų.

Kažkas per vidurį tarp ankstyvųjų JAV atlikėjų MGMT ir The Weeknd įrašų – palyginimų su autoritetais galima surasti daug, bet svarbiausia tai, kad Junior A muzika skamba šviežiai ir gaiviai. Ir ne tik mažos trijų milijonų šalies kontekste.

Beisbolo varžybų komentaro nuotrupomis prasidedantis albumas – svajingas, pakilus, melodingas. Tai, ką daro Junior A, reikia žymėti ženklu „pop“ – bet ne tuo „pop“, kurį atlieka, pavyzdžiui, „Man-go“ ar kad ir Bruno Marsas.

Ne, čia kitokia, kartais keista, aranžuočių sprendimais stebinanti, dažnai netikėta, bet įsimenanti ir įtraukianti popmuzika. Tokia, kokioje išsitrina ribos tarp „čia patiks tik snobams“ ir „pagal tokią gali linksmintis tūkstančiai“.

Ir taip, kol kas Junior A dar nėra vardas, kurį būtų girdėjęs kas antras praeivis gatvėje. Nors dainą „Flashbacks“ (stipriausias šio albumo kūrinys), jei ją būtų įrašęs, pavyzdžiui, Donatas Montvydas, populiariausios Lietuvos radijo stotys tikriausiai transliuotų penkis sykius per dieną.

Kol kas taip nėra. Kol kas. Bet kūrinyje „Violent“ nuo liūdesio iki euforijos per keliasdešimt sekundžių pereiti sugebantis Junior A – neabejotinai vienas įdomiausių per pastaruosius kelerius metus Lietuvos muzikoje atsiradusių talentų.

Net jei šiuo metu jis – dar daug kam paslaptis, kirba nuojauta, kad jau greitai tai turėtų pasikeisti, ir paminėjimas tarp pretendentų į M.A.M.A. apdovanojimus yra tik pradžia. „The Day He Disappeared“ – albumas, su kuriuo tiesiog būtina susipažinti bet kuriam klausytojui, besidominčiam šių dienų Lietuvos popmuzika. O tada norėsis susipažinti ir su kitais Junior A darbais.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Junior A daina "Flashbacks":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.