Lietuvos žvaigždės renkasi į Kauną: ceremonijoje „Aukso lašas“ – rekordinis atlikėjų skaičius

Nuo kylančių jaunimo žvaigždžių iki veteranų – šeštadienio vakarą Kaune, „Žalgirio“ arenoje, vyksianti apdovanojimų ceremonija „Aukso lašas“ žada suteikti sceną visiems.

Tarp antrą kartą rengiamos „Aukso lašo“ ceremonijos dalyvių – atlikėjai Monique (nuotr.), I.Valinskienė, V.Baumila, J.Brūzga.<br> G.Bitvinsko, T.Bauro, D.Umbraso nuotr.
Tarp antrą kartą rengiamos „Aukso lašo“ ceremonijos dalyvių – atlikėjai Monique (nuotr.), I.Valinskienė, V.Baumila, J.Brūzga.<br> G.Bitvinsko, T.Bauro, D.Umbraso nuotr.
Daugiausiai apdovanojimų pelnyti gali S.Prūsaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiausiai apdovanojimų pelnyti gali S.Prūsaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Kastytis Kerbedis.<br>D.Umbraso nuotr.
Kastytis Kerbedis.<br>D.Umbraso nuotr.
Merūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
Merūnas.<br>D.Umbraso nuotr.
„Lemon Joy“.<br>T.Bauro nuotr.
„Lemon Joy“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 12, 2019, 5:33 PM

Pernai radijo stoties „Lietus“ pirmą sykį surengta apdovanojimų šventė į „Žalgirio“ areną šįmet grįžta su dar didesniais užmojais. Net 28 muzikiniai numeriai – programa bus tokia ilga, kad ją teks skelti į dvi dalis.

Scenoje pasirodys gausus būrys skirtingų kartų popmuzikos atlikėjų, o pagrindine vakaro ašimi taps Aukso lašo statulėlės. Beveik visų jų laimėtojus išrinko radijo klausytojai.

Rengėjai žada, kad arenoje apsilankys per penkis tūkstančius žiūrovų.

Jie išgirs ir naujausių, per metus pristatytų dainų, ir daug senų, gerai žinomų kūrinių.

Prizas – ir už netikėtumą

Renginiui diriguos radijo laidų vedėjai Jonas Radzevičius, Simona Čėsnaitė ir Arnas Švilpauskas.

Radijo klausytojai internetu rinko laimėtojus septyniose apdovanojimų kategorijose – nuo Metų dainos iki Metų muzikos ir tekstų autorių.

Dar tris apdovanojimus savo nuožiūra įteiks radijo stotis. Atminties lašo prizas skiriamas iš šio pasaulio jau išėjusiam muzikos pasaulio žmogui, palikusiam ryškų pėdsaką.

Dvidešimtmečio lašas – prizas, skirtas radijo stoties „Lietus“ jubiliejui paminėti. Jį gaus atlikėjas, grupė, kompozitorius, tekstų autorius ar kitas muzikos pasaulio atstovas, pastaruosius 20 metų aktyviai prisidėjęs prie lietuviškos popmuzikos, skambančios radijo eteryje.

Netikėtumo lašą gaus muzikos pasaulio atstovas, 2018-aisiais pateikęs didžiausią staigmeną.

Iš viso pretendentų sąraše paminėti 32 atlikėjai, grupės, kompozitoriai ir dainų tekstų autoriai.

Į daugiausia apdovanojimų – net keturis – pretenduoja dainininkas Saulius Prūsaitis, kuriam 2018-ieji buvo išties įspūdingi.

Atlikėjas išleido naują albumą, surengė gastroles per Lietuvą ir įrašė vieną populiariausių metų dainų „39“.

Dainuos margas būrys

Pretendentų, kaip ir koncerte dainuosiančių atlikėjų, sąraše vienas šalia kito įrašytos vyresnės kartos žvaigždės ir jaunimas.

Pavyzdžiui, vyresni žiūrovai turbūt nudžiugs, kad ceremonijoje koncertuos Inga Valinskienė, Kastytis Kerbedis, Merūnas, Džordana Butkutė, Radžis, „Studija“.

Jaunimo frontą laikys Monique, Vaidas Baumila, Dainotas Varnas, Jurgis Brūzga, Tadas Juodsnukis su savo mylimąja Igle Bernotaityte, Evaldas Vaikasas.

Ceremonijoje taip pat dainuos „Lemon Joy“, „Man-go“, „Pikaso“, „69 danguje“, Justinas Lapatinskas, Anatolijus Oleinikas, „MG International“, „Žalvarinis“, Vilija Matačiūnaitė, Mantas Jankavičius, Vilius ir Violeta Tarasovai, Valdas Lacko ir kiti.

„Kviečiame tuos atlikėjus, kurių muziką mėgsta mūsų radijo stoties klausytojai. Jų dainos, žinoma, skamba lietuvių kalba“, – sakė „Lietaus“ vadovas ir ceremonijos sumanytojas Gintaras Zdebskis.

Anot radijo stoties vadovo, kuris ir pats yra dainų autorius, praėjusių metų ceremonija buvo skirta porai Lietuvos muzikos dešimtmečių apžvelgti, o šįmet apdovanojimai bus teikiami už 2018-aisiais nuveiktus darbus.

Pasigenda gerų dainų

„Kokie 2018-ieji buvo lietuviškai muzikai? Ypatingo proveržio nebuvo, krizės – irgi ne.

Iš koncertų arenose matome, kad ten vis dar dominuoja vyresnė karta. Labai nustebusių, iššovusių naujų atlikėjų nepastebėjau. Ryškių naujų dainų taip pat nebuvo daug – galima skaičiuoti pirštais.

Norėtųsi daugiau dainų, kurios patiktų auditorijai. Tačiau Lietuvoje atlikėjai dažnai dainuoja tai, kas patinka jiems patiems, bet neužkabina publikos ir nepataiko į taikinį.

Yra daug jaunų, ieškančių, bet neapsisprendusių, kuris stilius jiems artimas, atlikėjų. Linkėčiau jiems apsispręsti“, – svarstė G.Zdebskis.

Pernai LNK televizija „Aukso lašo“ ceremonijos įrašą parodė tą patį vakarą, kai konkurentai TV3 tiesiogiai transliavo kitą muzikos apdovanojimų ceremoniją – M.A.M.A. Ar šįmet bus taip pat, G.Zdebskis neatskleidė, bet tikino, kad „Aukso lašas“ su niekuo nekonkuruoja.

„Jų – viena ceremonija, mūsų – kita. M.A.M.A. daugiau dėmesio skiria alternatyviems atlikėjams, mes – tiems, kurie populiarūs radijo eteryje, be to, dainuoja lietuviškai, o ne kita kalba. Vietos visiems užtenka“, – sakė „Aukso lašo“ rengėjas.

Pretendentai į apdovanojimus

Metų daina: „Man-go“ ir „Pikaso“ „Nusinešk mane“, I.Valinskienės, L.Remeikienės ir R.Janušo „Nemylimi“, K.Kerbedžio „Lik amžinai“, L.Adomaičio „Vandenynai“, S.Prūsaičio „39“, V.Baumilos „Suknelė“.

Metų atlikėja: I.Narkutė, I.Zasimauskaitė, I.Valinskienė, Jurga, Katažina, Monique.

Metų atlikėjas: D.Varnas, K.Kerbedis, Merūnas, Radžis, S.Prūsaitis, V.Baumila.

Metų grupė: „2 Donatai“, „Biplan“, „el Fuego“, „Man-go“, „Tabasco“, „Žalvarinis“.

Metų duetas: „Biplan“ ir Jurga, „Man-go“ ir „Pikaso“, I.Starošaitė ir Ž.Žvagulis, Merūnas ir Lukas, Monique ir Mantas Jankavičius, S.Prūsaitis ir Iglė.

Metų tekstų autorius: D.Zvonkus, I.Narkutė, L.Remeikienė, P.Jasiūnas, P.Stalionis, Stano.

Metų muzikos autorius: D.Zvonkus, L.Adomaitis, P.Jasiūnas, S.Prūsaitis, Stano, V.Bikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.