Išgirskite: grupė „Autism“ pristato naują albumą ir kūrinį su netikėtu akcentu

Prieš dvejus metus nustebinęs ne vieną klausytoją netikėtai brandžiu ir išbaigtu albumu „Film Noir“, vilniečių postmetalinio roko ketvertas „Autism“ turi naujienų.

„Autism“.<br> D.Gaidelionytės nuotr.
„Autism“.<br> D.Gaidelionytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2019, 2:22 PM, atnaujinta Jan 14, 2019, 2:30 PM

Nei daug nei mažai – lygiai dvejus metus užtrukę garso gurmanai grįžta nauju, koncepciniu albumu „Have You Found Peace?“, kurio premjera numatyta vasario 4 dieną.

Vienas įvykis iki šiol bevokalę muziką kūrusią grupę privertė irtis pirmyn ir žengti dar nemintais takais: Krzysztofas Traczykas, kaimyninės Lenkijos postmetalinės komandos „Rosk“ vokalistas, gali didžiuotis tapęs pirmuoju žmogumi, kuriam – nors ir svečio teise, ir tik epizodiškai – buvo patikėtas mikrofonas diriguoti prieš tai tik instrumentinę muziką kūrusiam kolektyvui.

Ši istorija prasidėjo viename iš „Autism“ koncertų, kur tuomet nauja daina „No Word“ improvizacijos principu buvo sugrota ir įdainuota kartu. Po to įsimintino vakaro tapo aišku, kad artimiausias vilniečių įrašas turės ir vokalinį akcentą.

Negana to, naujojo albumo kūrimo procesas įtraukė ir daugiau įdomių vardų: post industrinės muzikos magą Povilą Vaitkevičių („Oorchach“, „Vilkduja“), lietuviškos eksperimentinės scenos guru Lauryną Jukonį („Girnų Giesmės“, „Anubi“), kitą „Rosk“ narį Mateuszą Szymanski ir „Erdve“ muzikantą Valdą Voveraitį. Tad galima drąsiai teigti, jog „Autism“ išeina iš savo stilistinės komforto zonos, intuityviai siekdami įdomaus, nesuplanuoto, kūrybiško rezultato.

Šia proga grupė kviečia susipažinti su naujo albumo fragmentu – minėtu „No Word“ kūriniu:

Albumo leidybos, kurią iš dalies remia Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA, imasi naujai susikūrusi, tačiau profesionaliai nusiteikusi ir rimtų ambicijų turinti „St.Ripper Records“ leidykla.

Albumas materializuosis kompaktinės, vinilo plokštelės ir kolekcinės „deluxe“ dėžutės pavidalais, kurios unikalų turinį, efektingai atskleidžiantį kinematišką albumo istoriją, savo rankomis ruošia patys „Autism“ nariai. Jos tiražas yra klaustrofobiškai ribotas, o išankstinių užsakymų maratonas startuoja čia: https://autism.bandcamp.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.