„Eurovizinės“ dainos autorius Stano: „Dainuoja apie sunkius mano išgyvenimus“

Svarbu pasirūpinti vienas kitu, savo artimaisiais, išsakyti gražius žodžius, paguosti būtent šiandien, o ne tada, kai nutiks kažkas negero, – portalui LRT.lt sako nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujančios grupės „La Forza“ narė Renata Norvilė. Konkursinę dainą trijulei parašė kompozitorius Stanislavas Stanickis-Stano, neseniai pranešęs apie savo kovą su vėžiu. Būtent apie akimirkas, kai reikia paguodos, sako grupės narės, ir yra jų atliekama eurovizinė daina.

Stanislavas Stavickis - Stano.<br> LR archyvo nuotr.
Stanislavas Stavickis - Stano.<br> LR archyvo nuotr.
 Grupė „La Forza“.<br> LR archyvo nuotr.
 Grupė „La Forza“.<br> LR archyvo nuotr.
 Grupė „La Forza“.<br> LR archyvo nuotr.
 Grupė „La Forza“.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gertrūda Stripeikytė, LRT.lt

Jan 22, 2019, 12:50 PM, atnaujinta Jan 22, 2019, 1:23 PM

„Gvildenome mintį, kad mums reikėtų susiburti į grupę, bet nežinojome, kas galėtų būti trečias mūsų grupės narys. Staiga televizijoje vėl sužibėjo Neringos žvaigždė. Ją pamačiusi iš karto įsimylėjau ir pasakiau, kad tai bus ta mergina, kuri su mumis dainuos, jei tik norės“, – šypsosi R. Norvilė.

Sulaukusi tokio pasiūlymo N. Nekrašiūtė sutiko neabejodama. „Mane pakvietė ir aš labai laiminga, dėkoju Renatai. Dabar tarp mūsų visko būna, visos esame labai skirtingos, bet turime ir kažką panašaus“, – tikina ji.

„Eurovizijos“ atrankoje grupė dalyvauja su jausminga daina „Leisk tave paguosti“, kurią sukūrė kompozitorius S. Stanickis-Stano. Grupės narės atskleidžia, kad kūrinyje dainuoja apie akimirkas, kurias vienam ištverti sunku.

„Šią dainą parašė Stano. Kokia jo istorija, mes tiksliai iki galo nežinome, bet mus apjungia išgyventas bendras palaikymas jo kaip kompozitoriaus, kaip mūsų komandos nario. Visada galvoju, kad tai daina apie tą akimirką, kai tau be galo sunku, kai esi tarp dangaus ir žemės, nežinai, kas toliau vyks su tavo gyvenimu. Mums trims tai pavyko pajusti, išgyventi. Tą akimirką mes stengiamės jautriu, švelniu, bet tuo pačiu emociškai giliu pasirodymu viską perteikti. Prisijungėme prie jo istorijos su šia daina“, – sako N. Nekrašiūtė.

V. Genytė prideda, kad daina įkvėpta paties kompozitoriaus išgyvenimų – kovos su sunkia liga: „Mes daugiau kalbame apie jo išgyventą istoriją, apie jo ligą. Tas dainos jautrumas, melodingumas, tekstas – apie tai, kaip kartais gera paguosti, suprasti, užjausti. Ypač tokiomis sunkiomis akimirkomis.“

R. Norvilė sako, kad šiuolaikiniams žmonėms trūksta artumo ir paguodos: „Pastebėjau, kad bendravimo, artumo, gražių žodžių vienas kitam nerandame laiko duoti arba per skubėjimą pamirštame. Būtent tokiu momentu mes supratome, kaip svarbu pasirūpinti vienas kitu, savo artimaisiais, išsakyti gražius žodžius, paguosti būtent šiandien, o ne tada, kai nutiks kažkas negero.“

Kalbėdamos apie „Euroviziją“ R. Norvilė, V. Genytė ir N. Nekrašiūtė sako, kad konkurse rezultatus nuspėti sunku – nebeliko eurovizinių standartų.

Eurovizija“ – stebuklų šalis, kur niekada nesuprasi, kas nulemia laimėtoją. Kartais tai emocija, kartais balsas, kartais charizma, o kitais atvejais – šou, šviesos, cirkas. Labai smagu, kad „Eurovizija“ praranda standartus ir yra labai įvairi. Tai nenuspėjamas, neišspręstas reikalas. Svarbiausia viską padaryti kokybiškai ir profesionaliai“, – tvirtina V. Genytė.

„Manau, kad „Eurovizijoje“ stiprybių ir pranašumų nėra, čia yra emocija. džiaugiuosi, kad tai puikus tramplynas jauniems atlikėjams – tai puiki terpė pasirodyti. Po konkurso juos daug kas sužino. O mūsų patirtis, išgyvenimai, tikiuosi, nepakiš kojos“, – priduria N. Nekrašiūtė.

Nors konkurse dauguma atlikėjų dainuoja anglų kalba, grupė „La Forza“ pasirinko dainuoti lietuviškai ir sako, kad turi ir anglišką kūrinio versiją. Tačiau didžiausia svajonė – šaliai atstovauti gimtąja kalba.

„Jei daina persiskaitytų ir žmonėms, kurie nesupranta lietuvių kalbos, tai būtų nuostabu. Jei konkurse keliausime toliau, tikrai pristatysime anglišką versiją ir tuomet žiūrovai galės nuspręsti, kuri mielesnė ir suprantamesnė. Tai tik pirmas etapas, todėl stipraus sceninio sprendimo dar neruošiame. Bet žinome, apie ką dainuojame, kokią žinutę transliuojame. Žiūrėsime, kas bus toliau“, – sako N. Nekrašiūtė.

Grupės narės – scenos profesionalės, tačiau lipdamos į sceną vis dar jaudinasi. „Jeigu jaudulio nėra, tai neverta lipti į sceną“, – šypsosi R. Norvilė.

„Apskritai, ar tai būtų „Eurovizijos“ scena, ar kažkokia kita, man atsiranda natūralus jaudulys, kuris išgyvenamas. Kol tas jaudulys yra, viskas yra teisingai – dar galime lipti į sceną. Svarbiausia, kad jis būtų suvaldomas ir netrukdytų nei emocijai, nei dainavimui, nei orientacijai scenoje, nei susikaupimui“, – priduria V. Genytė.

Grupės „La Forza“ pasirodymą LRT TELEVIZIJOS žiūrovai išvys šį šeštadienį, sausio 26 dieną. Praėjusią savaitę nufilmuotoje trečiojoje „Eurovizijos“ atrankoje taip pat pasirodė dar 12 dalyvių, kuriuos įvertino komisija. Šeštadienį tiesioginio balsavimo metu savo balsus galės atiduoti ir televizijos žiūrovai – jų sprendimas lems, kas keliaus į konkurso pusfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.