„Eurovizijos“ dainų konkursą Tel Avive ves ir supermodelis Bar Refaeli

Gegužės 14, 16 ir 18 dienomis Tel Avivą sudrebins „Eurovizija“. 2019-ųjų dainų konkurse dalyvaus atstovai iš 42 šalių, tarp jų – ir Lietuvos.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2019, 2:05 PM, atnaujinta Jan 25, 2019, 2:06 PM

Penktadienį renginio organizatorė Europos transliuotojų sąjunga pranešė, kam atiteko garbė vesti įspūdingą renginį.

Su žiūrovais sveikinsis manekenė, Izraelio talentų šou „X faktorius“ vedėja ir maudymosi kostiumėlių dizainerė Bar Refaeli, aktorius ir televizijos laidų vedėjas Erezas Tal, Izraelio televizijos laidų vedėjas Assi Azar ir Izraelio žurnalistė Lucy Ayoub.

Gegužę Izraelyje vyksiančiame didžiausiame pasaulyje dainų konkurse dėl galimybės patekti į finalą, kuriame vietas užsitikrinę jau turi 6 valstybių atstovai, susirungs 36 šalys.

6 finalininkai – tai kitų metų konkurso šeimininkas Izraelis bei didysis penketas – Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė. Abu pusfinalius, vyksiančius gegužės14 ir 16 dienomis, ir finalą gegužės 18 dieną tiesiogiai transliuos LRT.

Konkurse, be Lietuvos, pasirodys: Albanija, Armėnija, Australija, Austrija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Belgija, Kroatija, Kipras, Čekija, Danija, Estija, Suomija, Prancūzija, Makedonija, Vokietija, Gruzija, Graikija, Vengrija, Islandija, Airija, Izraelis, Italija, Latvija, Malta, Moldova, Juodkalnija, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marinas, Serbija, Slovėnija, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Ukraina, Jungtinė Karalystė.

Į dainų konkursą Olandija ir Šveicarija atstovus siųs 60, Graikija – 40, Kroatija, Estija ir Slovėnija – 25, Latvija bei Lietuva – 20, o San Marinas – 10 kartą.

Tiesa, daugiausia kartų „Eurovizijoje“ pasirodė Vokietija – 2019-aisiais bus 63 kartas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.