A. Mamontovo albumo viršelį nupiešė lietuviškų šaknų turintis „Kempiniuko plačiakelnio“ kūrėjas

Likus mažiau nei mėnesiui iki Andriaus Mamontovo albumo „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ pasirodymo, muzikantas atidengia vis daugiau nežinomųjų.

 Scanpix ir LR archyvo nuotr.
 Scanpix ir LR archyvo nuotr.
Albumo viršelis.<br> Pranešimo rengėjų nuotr.
Albumo viršelis.<br> Pranešimo rengėjų nuotr.
 Kempiniukas Plačiakelnis.<br> Scanpix nuotr.
 Kempiniukas Plačiakelnis.<br> Scanpix nuotr.
 A. Mamontovas.<br> LR archyvo nuotr. 
 A. Mamontovas.<br> LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 15, 2019, 10:56 AM, atnaujinta Feb 15, 2019, 2:06 PM

Šiandien paaiškėjo, kad plokštelės, kurią „FOJE“ lyderis legendinėje „Abbey Road“ studijoje įrašė drauge su Lietuvos kameriniu orkestru, viršelį sukūrė animacinio filmo „Kempiniukas plačiakelnis“ kūrėjas, lietuviškų šaknų turintis amerikietis Kazimieras Prapuolenis.

Kazimieras Gediminas Prapuolenis, prisistatantis trumpiniu Kaz, iki šiol kuria ilgą piešinių seriją „Underworld“. Būtent jos dėka menininkas gavo darbą „Nickelodeon“ projekte „Kempiniukas plačiakelnis“, kurio herojus piešia nuo 2015-ųjų metų.

Per savo karjerą Kazimieras dirbo su tokiais animacijos gigantais kaip „Disney“, „Amazon“ ar Warner Bros“, buvo nominuotas keturiems „Emmy“ apdovanojimams, kurių vieną (už „Cartoon Network“ projektą „Camp Lazlo“) gavo dar 2008-aisiais. Jis taip pat talkino garsiajam režisieriui Timui Burtonui ir iki šiol yra pagrįstai vadinamas vienu didžiausių avangardinių karikatūrų virtuozu.

„Norėjau sukurti šaltą šiaurės Europos mišką, tačiau muziką sukūrė žmogus, todėl ir miškas turėjo būti kurtas žmogaus. Panaudojau medines lentas, sukaltas taip, kad primintų Kryžių kalną Lietuvoje. Liūdesį sustiprina į mišką nukritę ir apgriuvę sparnuoti namai. Kažkoks neįgyvendintas siekis, nepasiektas tikslas. Aistra ir noras vėl būti kartu su mylimąja“, – kalbėdamas apie viršelį sakė K. Prapuolenis.

Naujasis Andriaus Mamontovo ir Modesto Pitrėno diriguojamo Lietuvos kamerinio orkestro albumas „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ bus išleistas jau šį pavasarį. Jį atlikėjo gerbėjai galės įsigyti A. Mamontovo koncertuose didžiosiose Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos arenose kovo mėnesį. Pasirodymuose, į kuriuos jau išpirkti beveik visi bilietai, A. Mamontovas su orkestru atliks pilną albumą „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ bei žymiausias savo dainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.