Latviai ir estai jau išsirinko savo „eurovizininkus“: išgirskite, ką siunčia mūsų kaimynai

Kol Lietuva dar laukia žinios, kas mūsų šaliai šiais metais atstovaus „Eurovizijos“ konkurse Tel Avive, Latvija ir Estija jau pasirinko.

„Carousel“ (kairėje) ir V.Crone'as.<br> LTV ir asmeninio albumo nuotr.
„Carousel“ (kairėje) ir V.Crone'as.<br> LTV ir asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-17 14:17

Lietuvos atrankos į didžiausią Europos dainų konkursą finalas įvyks šeštadienį, vasario 23-ąją. Vasario 16-ąją, kai Lietuvoje vyko antrasis atrankos į „Euroviziją“ pusfinalis, Estijoje ir Latvijoje surengti šių šalių atrankų finalai.

Latvijos atrankos finale rungėsi aštuonios grupės ir atlikėjai, tarp jų – ir mūsų šalies publikai žinoma atlikėja Samanta Tina bei grupė „Double Faced Eeels“.

Nors žiūrovai balsavo už atlikėją Markų Rivą, pergalę šventė grupė „Carousel“, kuri komisijos lentelėje užėmė pirmąją vietą. Žiūrovų balsavime (į kurį buvo įskaičiuotas ir dainų perklausų „Spotify“ interneto platformoje skaičius) ši grupė liko antra.

„Eurovizijoje“ ši grupė atliks ramios nuotaikos dainą „That Night“. Latvija su Lietuva susidurs antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, kuris vyks gegužės 16 dieną.

Duetas „Carousel“, kurį sudaro muzikantas Marcis Vasilevskis ir dainininkė Sabinė Žuga, muzikuoja jau ketverius metus ir groja „indie pop“ muziką.

Daina „That Night“ – pirmasis S.Žugos parašytas kūrinys, kuris skamba ir debiutiniame „Carousel“ albume.

Latviai tikisi, kad grupė pagerins pernykštį šalies rezultatą – pernai atlikėja Laura Rizzotto nepateko į „Eurovizijos“ finalą.

„Carousel“ pasirodymas atrankoje:

Estijos atrankos finale, kuris vyko didžiausioje Talino arenoje „Saku“, rungėsi dvylika grupių ir atlikėjų.

Pirmiausia buvo išrinktas lyderių trejetukas, už kurį buvo balsuojama dar kartą – šįkart jau balsavo tik žiūrovai, be komisijos. Pasibaigus balsavimui paaiškėjo, kad į Tel Avivą keliaus atlikėjas Victoras Crone'as.

Įdomu tai, kad pirmame finalo etape komisija šį atlikėją įvertino prastai – skyrė jam tik devintąją vietą.

„Eurovizijoje“ V.Crone'as atliks dainą „Storm“. Estija pasirodys pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, tad jame su Lietuva nesusitiks.

V.Crone'as – ne estas, o švedas, prieš ketverius metus dalyvavęs savo šalies atrankoje į „Euroviziją“.

Dainą „Storm“ sukurti jam padėjo Estijos muzikos žvaigždė – Stigas Rasta, prieš ketverius metus „Eurovizijoje“ su daina „Goodbye To Yesterday“ užėmęs septintąją vietą.

V.Crone'o „eurovizinės“ dainos klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.