Dėmesio naujai plokštelei „Despotin Fam“ reikalaus Vilniaus knygų mugėje

„Despotin Fam“ – Lietuvos hip hop senbuviai, įveikę daugiau nei dešimtmetį kūrybinio kelio, išgyvenę dvi lietuviško repo bangas ir įkvėpę visą kartą įvairaus žanro jaunų muzikantų, naujus metus pradeda iššūkiais. Vilniaus knygų mugėje grupė pristatys pirmąją savo vinilinę plokštelę.

Despotin fam. <br>Organizatorių nuotr.
Despotin fam. <br>Organizatorių nuotr.
Despotin fam. <br>Organizatorių nuotr.
Despotin fam. <br>Organizatorių nuotr.
Despotin fam. <br>Organizatorių nuotr.
Despotin fam. <br>Organizatorių nuotr.
Despotin fam. <br>Organizatorių nuotr.
Despotin fam. <br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-02-22 13:21

Ištikimą auditoriją reiklių ir politiškai aktyvių klausytojų rate randantys „Despotin Fam“ į pirmąją vinilinę plokštelę sutalpino 9 kūrinius. Šis albumas, konceptualiu pavadinimu „Toli-Gražu“, taps albumų trilogijos „Odiseja 49“ pabaiga.

Naujajame albume aštriai keliami šių dienų visuomenės paradoksai ir vidinės lyrinio herojaus prieštaros. Vinilo formatas albumui buvo pasirinktas dėl tik plokštelėms būdingo ypatingo klausymo proceso ir prikaustančio turinio, kuris atsiskleidžia aukščiausio pilotažo metaforų žaismu ir unikaliomis eilėdaros konstrukcijomis, būdingomis tik išskirtiniams Lietuvos reperiams.

„Norėdami palikti savo pačių komforto zoną ir sau bei savo klausytojams suteikti išties išskirtinę patirtį, ieškojome dar nepatikrintų dainų rašymo būdų, kompozicijų dėliojimo ir instrumentuočių. Iššūkių netrūko. Įrašinėdami albumą, gyvenome tarp Berlyno, Londono ir Brisbano, o Vilnių aplankydavome tik koncertų metu.

Įrašus privalėjome baigti namie, tad šis išsibarstymas po pasaulį leido mums dar kartą persvarstyti įžvalgas apie save ir tautinę kultūrą – ir iš šalies, ir šalies viduje“, – pasakoja grupės kūrybos direktorius Vitalijus Vaiper. Jam pritaria ir grupės garso inžinierius bei tekstų autorius Paulius Shmekla.

Naujausią savo albumą ir pirmąją vinilinę plokštelę „Despotin Fam“ pristatys Vilniaus knygų mugės metu, Muzikos salėje šeštadienį nuo 15 val. vyksiančiame koncerte-diskusijoje.

Pristatymo metu „Despotin Fam“ visus susidomėjusius kvies įsitraukti į pokalbį, kurio metu jie pasakos apie kūrybą, vieni kitiems kels klausimus ir į diskusiją įtrauks netikėtus svečius, taip siekdami sukelti debatus visiems seniai rūpimais klausimais, ypač aštriai vėl skambančiais artėjančių prezidento rinkimų akivaizdoje. Muzikos salėje įsikūrusiame grupės stende lankytojai ras ir klausyklą, kurioje kiekvienas galės artimiau susipažinti su naujausiais „Despotin Fam“ kūriniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.