„Eurovizijos“ atrankos dalyvė Monika Marija: apie piniginę baudą ir tai, už ką balsuotų finale

Jau šį šeštadienį per LRT bus transliuojamas nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas. Vasario 23-ąją paaiškės, kas Lietuvai atstovaus gegužės 14-18 dienomis Tel Avive vyksiančiame dainų konkurse.

 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
 Monika Marija. <br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 1:16 PM, atnaujinta Feb 23, 2019, 2:27 PM

Atrankos finalo su nekantrumu laukia aštuoni finalininkai: Jurgis Brūzga („Ctrl Alt Delete“ ), Justina Budaite-Juna („Strenght of a woman“), „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“(„Mažulė“), Alen Chicco („Your Cure“), Jurgis DID & Erica Jennings („Sing!“), Henry & Tommy Modric („Neverpart“) bei Jurijus Veklenko („Run with the lions“).

Taip pat tarp finalininkų – ir atrankoje su dviem kūriniais pasirodžiusi Monika Marija.

Iš pradžių atlikusi dvi dainas („Criminal“ ir „Light On“), ji nusprendė, jog „Eurovizijos“ atrankoje nori pasilikti tik su vienu kūriniu. Dėl to, atlikėja prašė savo gerbėjų už pirmąją dainą nebalsuoti. Visgi, nutiko tai, ko nesitikėjo niekas – į finalą pateko abi dainos. Ir tuomet lemiamą žodį teko tarti Monikos prodiuseriams.

Nepaisydami gręsiančios baudos jie galutinai pasiryžo – finale Monika Marija Paulauskaitė pasirodys su kūriniu „Light On“. Nors toks pasirinkimas nuliūdino nemažai Lietuvos ir užsienio klausytojų, jis buvo palankus atlikėjui Alen Chicco, sugrįžusiam į kovą dėl garbės atstovauti Lietuvai prestižiniame konkurse. 

Papasakoti apie skandalą Monika Marija nutarė iki finalo likus visai nedaug – vos kelioms valandoms. „Litexpo“ įsikūrusioje knygų mugėje ją kalbino „Lietuvos ryto“ muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Pokalbis vyko Muzikos salėje.

Muzikantės ir žurnalisto pašnekesį pradėjo įžvalgos apie naująjį atlikėjos albumą. R. Zilniui paklausus, ką jai reiškia rankose turėti savo pirmąjį albumą, ji atsakė, kad tai – svajonės išsipildymas.

R. Zilnys pajuokavo, kad bent jau šiame albume abi Monikos Marijos „Eurovizijos“ atrankoje pristatytos dainos „nesipyksta“. Be to, žiūrovams rodydamas albumą jis atskleidė, kad prie albumo yra pridėta knygelė, kurioje puikuojasi atlikėjos nuotraukos.

„Padarėme fotosesiją su Nagliu Bierancu. Aš žiūrėjau į tas nuotraukas ir jaučiausi graži. Bet taip tikrai neatrodau kiekvieną dieną. Jeigu jau leidžiu pirmąjį albumą, nenoriu meluoti savo gerbėjams. Noriu būti tokia, kokia ir būnu dažniausiai“, – pasakojo Monika Marija.

Nors įžvalgos apie naująjį albumą buvo įdomios, pokalbis pasisuko apie tai, kas šiandieną yra ypatingai svarbu – „Eurovizijos“ atrankos finalą.

Monika Marija prisipažino, kad po šio interviu ji iš karto lėks į repeticijas. Toks dainininkės teiginys R. Zilniui sukėlė įtarimą: ar ji iš viso ilsisi?

Atsakydama į tai, ji neslėpė šypsenos. „Kada numirsi – tada ir pailsėsi!“, – sakė aktyviai koncertuose dalyvaujanti ir neseniai iš kelionės Romoje grįžusi atlikėja.

Pokalbio dalyviams ir vėl pratęsus kalbas apie konkursą R. Zilnys paklausė daugeliui aktualaus klausimo: „Ar mokėsite baudą?“

„Nesirūpinu tais dalykais, visą dėmesį skyriu finalui“, – teigė atlikėja.

Į klausimą, ar dabar ji būtų pasirinkusi vieną dainą, Monika Marija atsakė neigiamai.

„Jeigu turėčiau galimybę kažką pakeisti, nieko nekeisčiau. Visi mano priimti sprendimai buvo priimti iš širdies. Aš paklausiau jos, paklausiau žiūrovų. Dainą „Criminal“ vistiek labai myliu. Nors abi dainos turėjo gerbėjų ratą, „Light On“ gerbėjų procentas buvo didesnis“, – nuoširdžiai pasakojo muzikantė.

Taip pat ji sutiko atskleisti už kokią dainą pati balsuotų finale, jeigu jame nedalyvautų.

„Ne veltui Jurijus yra mano didžiausias konkurentas. Pati ne kartą buvau prie jo priėjus, sakiau, kad jo daina man labai patinka“, – paslaptingai kalbėjo mergina.

„Jurijus sakė, kad laimėjęs konkursą prieš kamerą padarytų 59 atsispaudimus. Ką tu padarytum, jei laimėtum?“, – toliau klausė R. Zilnys.

„Tikrai ne atsispaudimus. Jeigu laimėsiu atranką – nusipirksiu bilietus į Tel avivą“, – juokėsi niekuomet Izraelyje nebuvusi mergina.

Be to, Monika Marija teigė, kad finaliniame šou ji nesiruošia pateikti drastiškų pokyčių.

„Nebus jokių drastiškų pasikeitimų. Tikrai neišvysit manęs spalvotai apsirengusios“, – sakė atlikėja, pridūrusi, jog prieš finalą ji jaučiasi itin ramiai. Pasak Monikos Marijos, jai tokia būsena nebūdinga.

Baigiantis tiesioginio eterio laikui, R. Zilnys atlikėjai uždavė klausimą, susijusį su kitų šalių pasirodymais.

„Man buvo labai įdomu pamatyti, kas dalyvauja šių metų „Eurovizijos“ atrankose. Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau, yra tai, kad šiais metais daugelis dainų yra modernios, judrios. Jeigu išsipildytų mano svajonė, manau, kad Lietuva būtų geroje pozicijoje – išsiskirtų iš kitų konkurso dalyvių“, – Muzikos salėje teigė ji.

Įdomų atsakymą Monika Marija pateikė į klausimą apie dalyvavimą atrankoje kitais metais nesėkmes atveju.

„Nemanau, kad „Eurovizija“ turėtų būti principo reikalas. Manau, kad kiekvienas žmogus turi susimąstyti, ar jis gali, ar yra vertas ir ar yra pasiruošęs atstovauti savo šaliai. Jeigu nepateksiu – neturiu konkretaus atsakymo. Dalyvaučiau, jeigu mano daina būtų stipri ir ją palaikytų žmonės. Šiais metais ieškojau tokios dainos ir jų atsirado net dvi“, – juokėsi Monika Marija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.