J. Veklenko prasitarė apie linksmą iššūkį: „Jei laimėsiu „Eurovizijos“ atranką, teks tai padaryti“

Vienam šeštadienį vyksiančio atrankos į „Euroviziją“ finalo favoritų Jurijui Veklenko (28 m.) šią savaitę prireikė šaltų nervų.

Jurijus Veklenko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>T.Bauro nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>T.Bauro nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurijus Veklenko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 5:08 PM, atnaujinta Feb 24, 2019, 12:12 AM

Pasigirdo kalbų, kad dar prieš pusantrų metų kūrinio „Run With The Lions“, kurį Jurijus atlieka atrankoje, pirmąją versiją dainos autoriai užsieniečiai buvo patalpinę internete, o vėliau ištrynė.

Taip anksti skelbti kūrinį draudžia „Eurovizijos“ taisyklės, bet daina nebuvo oficialiai išleista, todėl situacija – neįprasta ir ginčytina. Dėl jos LRT kreipėsi į konkurso rengėjus – Europos transliuotojų sąjungą. Prieš finalą paaiškėjo, kad daina pašalinta iš atrankos nebus.

Rami Jurijaus laikysena, šypsena, švelnus aukštas balsas ir romantiška daina sulaukė daug simpatijų – iš antrojo pusfinalio į finalą jis žengė, pelnęs pirmąją vietą ir žiūrovų, ir komisijos balsavime.

„Į prognozes nežiūriu. Laikyti save lyderiu būtų keista. Reikia stipriai ruoštis, nuleisti galvą ir padaryti geriausia, ką gali“, - prieš finalą kalbėjo Jurijus.

Klaipėdoje gimęs, Vilniuje gyvenantis ukrainiečio ir lietuvės sūnus Lietuvos pramogų pasaulyje pradėjo šmėžuoti 2010-aisiais, kai pradėjo dalyvauti TV projektuose. Pernai jis tapo LNK antrininkų šou „Mes – vieno kraujo“ laimėtoju.

„Eurovizijos“ atrankoje jis – ne naujokas. Dainininkas yra bandęs jėgas ir atskirai, ir kaip vaikinų trio „Rollikai“, kuris porą metų koncertavo klubuose, narys. O štai užpernai į sceną žengė kaip ekstravagantiško personažo Lolitos Zero „balsas“. Aktoriaus Gyčio Ivanausko suvaidinta, iš filmo „Zero III“ į atranką nužengusi moteris su ragais patraukė daug dėmesio ir net „dainavo“ atrankos finale.

Nors „Eurovizijos“ atrankos Jurijus iki šiol nėra laimėjęs, net dvejus metus atstovavo Lietuvai šiame didžiausiame Europoje dainų konkurse. Abu kartus – kaip pritariantysis vokalistas. 2013-aisiais Malmėje Jurijus dainavo su Andriumi Pojaviu, o 2015 metais Vienoje – su Vaidu Baumila ir Monika Linkyte.

Prieš porą metų jis susilaužė stuburą, tačiau 2019-ieji kol kas neša vien geras emocijas - daina „Run With The Lions“ jau smarkiai padidino publikos susidomėjimą šiuo dainininku.

„Svarbiausias mano konkurentas - aš pats. Privalau kuo geriau padainuoti. Bet taip, tikiu, kad Izraelyje gėdos Lietuvai nepadaryčiau“, - nusijuokė Jurijus.

Ką darytų, jei taptų Lietuvos atstovu 2019-ųjų „Eurovizijoje“? Dainininkas portalo lrytas.lt konferencijoje šią savaitę prasitarė, kad jo laukia nelengva užduotis.

„Socialiniuose tinkluose pažadėjau, kad prieš kamerą padarysiu 59 atsispaudimus. Tiek padaryti iki šiol nėra pavykę. Bet jei laimėsiu, teks“, – gerai nusiteikęs pasakojo dainininkas.

Jurijaus pasirodymas atrankos pusfinalyje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.