Albumo apžvalga. Deep Shoq „Incognita“

Donatas Rinkevičius, pasivadinęs slapyvardžiu Deep Shoq, - kuklus, į dienos šviesą pernelyg nesiveržiantis, bet savo kūrybingumą ne sykį įrodęs elektroninės muzikos fronto veikėjas.

 Deep Shoq.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Deep Shoq.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-28 19:21, atnaujinta 2019-02-28 19:28

Ir kalba čia sukasi ne tik apie M.A.M.A. apdovanojimus, pretendentų į kuriuos sąraše jis yra šmėžavęs. Lietuvio muzika jau yra sudominusi britų radiją BBC ir ne vieną žinomą užsienio didžėjų. Kartais net atrodo, kad jo kūryba užsienyje turi daugiau klausyojų nei gimtinėje.

Minialbumas „Incognita“ - trečiasis jo darbas, kuris taip pat pažymėtas bendradarbiavimo su užsieniečiais ženklu. Mat įrašą išleido sparčiai populiarėjanti Los Andželo leidykla „Black Marble Collective“. Albume - aštuoni kūriniai, nors turbūt tiksliau būtų sakyti, kad jų yra keturi. Mat pusę jo sudaro perdirbiniai, kuriuos keturioms originalioms čia skambančioms Deep Shoq melodijoms sukūrė JAV prodiuseriai Alexandre, Sideswipe, Paradiso ir Ealing.

Vienam žanrui priskirti Deep Shoq sudėtinga - jo kūryboje girdisi įvairios elektroninės muzikos srovės, nuo hauso iki dramenbeiso. Kartais, kaip albumą pradedančiame kūrinyje „Celestial“, atrodo, kad melodiją nustelbia aranžuotės sprendimai - jie atrodo kiek perkrauti detalėmis, dėmesį išblaško daugybė skirtingų tembrų, ritmą kalančių garsų. Tačiau kiti kūriniai atrodo lengviau „virškinami“.

Beveik viskas, kas čia skamba - instrumentinė muzika, su moteriško balso nuotrupomis. Beveik viskas kuria svajingą, lengvą nuotaiką. Tai nėra muzika, kurią iškart norėsis niūniuoti, bet ji ir negadins nervų, jei nuspręsite ją pasileisti fone, darydami kasdienius darbus.

Gražiausias albumo kūrinys - gana švelnus ir melodingas „Relief“, kuris yra arčiausiai to, ką gali norėti transliuoti radijo stotys.

Perdirbinius sukūrę amerikiečiai šiek tiek pažaidė su Deep Shoq melodijomis, bet iš esmės šių kūrinių nesugriovė - albumas atrodo gana vientisas. Nors Donato slapyvardis angliškai reiškia „gilus šokas“, jokio šoko nepatirsite - net jei kasdien klausotės visai kitokios muzikos. Užpernai Deep Shoq pasirodė viename didžiausių Europos talentų festivalių „Reeperbahn“. Norisi tikėtis, kad panašių kvietimų bus daugiau - tarp jaunų pasaulio elektroninės muzikos kūrėjų lietuvis tikrai neatrodo kuo nors prastesnis.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Deep Shoq pasirodymo ištrauka:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.