Atlikėjai Otreya ir Alekna vėl suvienijo jėgas: dėl vaizdo klipo teko ir drebėti iš šalčio

Po trumpos pertraukos dainininkė Otreya pristato naujausią dainą „Laikyk“, kurią įrašė kartu su atlikėju Alekna. 

 Klipo filmavimo akimirka.<br> L.Bendinsko nuotr.
 Klipo filmavimo akimirka.<br> L.Bendinsko nuotr.
 Klipo filmavimo akimirka.<br> L.Bendinsko nuotr.
 Klipo filmavimo akimirka.<br> L.Bendinsko nuotr.
 Otreya.<br> L.Bendinsko nuotr.
 Otreya.<br> L.Bendinsko nuotr.
 Otreya ir Alekna.<br> L.Bendinsko nuotr.
 Otreya ir Alekna.<br> L.Bendinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 7, 2019, 5:50 PM, atnaujinta Mar 7, 2019, 6:00 PM

Kūrinys „Laikyk“ nėra pirmas Otreyos ir Aleknos bendras darbas, praeitų metų vasarą atlikėja prisijungė prie muzikanto ir kartu įrašė, šiuo metu jau daug kam žinomą, kūrinį „Tu esi noriu“. Mergina neslepia džiaugsmo, kad dirbant prie savo naujausios dainos „Laikyk“ likimas ją vėl suvedė su Andriumi.

„2018 metų vasaros pabaigoje įrašiau pirminę kūrinio „Laikyk“ versiją ir vieno susitikimo su Andriumi metu parodžiau jam kūrinį norėdama sužinoti, ką mano apie naujos dainos užuomazgas.

Perklausęs įrašą jis pastebėjo dainoje vietą sau. Netrukus, sukūręs ir įrašęs savo partiją, šią vietą jis užpildė puikiai“, – prisiminimais dalinasi Otreya. 

„Geriant kavą ir besikalbant apie artėjantį koncertą su Ugne, ji parodė naujausią savo kūrybą. Vos tik išgirdęs pirmuosius dainos „Laikyk“ fragmentus supratau, kad ji man labai patinka.

Šis kūrinys kitoks, nei pirma mūsų bendra daina, bet kitoks gerąja prasme. Ši daina lengva, raminanti, bet tuo pačiu ir labai emocinga. Tokie kūriniai leidžia svajoti ir, manau, kad klausytojai tikrai ras žmogų savo širdyje ar mintyse, kuriam norėtų skirti šios dainos jausmus.

Man asmeniškai, dėl tam tikrų įvykių šeimoje, visas dainos tekstas yra labai artimas. Tai nėra dar viena romantiška daina. Tai kūrinys apie tą vieną žmogų, su kuriuo nebaisu nepabusti”, – pasakoja Alekna.

Tačiau dainos „Laikyk“ kūrybinis procesas neapsiribojo vien dienomis, praleistomis įrašų studijoje Šiauliuose ieškant norimo skambesio. Pasak Otreyos, šis kūrinys jai visuomet primins visą kūną krečiantį šaltį. 

„Ši daina nuo pat pradžių, kai tik suskambo galvoje, man asocijavosi su mėlyna spalva. Spontaniškai kilo mintis būtent vandenį pasirinkti kaip vieną iš pagrindinių dainai kuriamo klipo erdvių.

Komanda šiai idėjai įjungė žalią šviesą, tačiau tik prasidėjus filmavimui supratau, kad ši mintis gal buvo per drąsi. Pirmiausiai, nemoku plaukti, o antra – tuo metu vasara jau buvo palikusi Lietuvą. Filmavimasis lauko baseine nebuvo vienas šilčiausių ir maloniausių momentų, nes aplink geltonuojantys medžių lapai bei vis labiau vėstantis oras priminė apie jau atėjusį rudenį.

Šią situaciją gelbėjo tik itin paslaugus ir geranoriškas baseino savininkas, kuris mane ir operatorių aprūpino karšta arbata ir pirtimi. Dievaži, jei ne tai, po pirmų dviejų kadrų filmavimas būtų buvęs baigtas“, – juokiasi atlikėja.

Nepaisant nemalonių akimirkų filmuojantis šaltame vandenyje, Otreya sako esanti patenkinta galutiniu šios idėjos rezultatu.

„Ačiū Dievui, keistoki sprendimai ne visada baigiasi blogai. Manau, kad dėl galutinio rezultato vertėjo pažaisti „Titaniką“, – juokėsi dainininkė. 

Otreya teigia, kad šis kūrinys jai yra svarbus ne tik dėl ilgo laiko, praleisto kartu su komanda realizuojant įvairiausias dainos bei jos klipo idėjas, bet ir dėl to, kad „Laikyk“ yra pirma atlikėjos parašyta, lietuviška daina per pastaruosius penkerius metus.

„Gana ilgai mano kūryba buvo užvaldyta tik anglų kalba rašytų tekstų, o lietuviški net ir norint niekaip neaplankydavo. Tačiau pastaruoju metu vis dažniau galvoje ima suktis eilės lietuvių kalba. „Laikyk“ yra mano pirmoji lietuviška daina per pastaruosius metus, tačiau tikrai ne paskutinė.

Šiuo metu dirbame prie kitų kūrinių, kuriuos parašiau gimtąja kalba ir labai nekantrauju jais pasidalinti su klausytojais“, – apie ateities planus pasakoja atlikėja. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.