Albumo apžvalga. „Black Water” „Talking Red Lights”

Prieš penkerius metus debiutavęs Vaidoto Mikulkos ir Manto Ažondenio duetas „Black Water“ - viena įdomiausių šių dienų Lietuvos elektroninės muzikos grupių. Apie kurią kalbama gerokai per mažai – gal ir todėl, kad dueto nariai atrodo kuklūs, turi kitus darbus ir šiaip nėra iš tų, kurie garsiai apie save rėkauja.

„Black Water“.<br> N.Žilinskaitės nuotr.
„Black Water“.<br> N.Žilinskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-08 18:33, atnaujinta 2019-03-08 18:39

Vis dėlto už debiutinį albumą „Night Shift“ jie jau pretendavo į M.A.M.A. apdovanojimą, rengė pasirodymus ne tik Lietuvoje, yra savaip „perdirbę“ „The Station“, „Solo Ansamblio“, „Colours Of Bubbles“ kūrinius, o pernai Vilniuje „apšildė“ garsų Islandijos duetą „Kiasmos“.

Keturių kūrinių minialbumas „Talking Red Lights“ - naujausias grupės darbas, kuriame netiesiogiai šmėžuoja gerai žinomas elektroninės muzikos kūrėjas Marijus Adomaitis-Ten Walls. Mat šis įrašas išleistas po jo leidyklos „Runemark“ sparnu.

„Black Water“ muziką galima apibūdinti kaip naktinį, romantišką hauso ir techno stilių derinį. Tai kūriniai, kurie yra gana stilingo ir madingo skambesio, tačiau ir pakankamai eksperimentiniai, kad jais žavėtųsi išrankesnio skonio melomanai. Tiesa, šiame minialbume skambantys kūriniai atrodo kiek energingesni nuotaikos nei dauguma ankstesnių grupės darbų.

Išgirdus titulinį kūrinį ir antrąjį „Do It“, šėlstant sintetiniams garsams ir sukarpytoms vokalo nuotrupoms, iškart norėsis šokti. Tik nereikia spėti klaidingai - „Black Water“ muzikoje nėra nieko, ką būtų galima pavadinti „linksma“.

Net ir smagiai kalant ritmui, muzikos nuotaika – arba melancholiška, arba agresyvi ir pilna nerimo. Ypač tai juntama paskutiniame kūrinyje „Memories“ - tamsi muzika, kuri puikiai skambėtų kokioje apleistoje gamykloje, prietemoje, ketvirtą valandą ryto. Arba trileryje, kuriame pagrindinis herojus laksto po miestą, vydamasis kokį nedorėlį.

Kitaip nei, pavyzdžiui, šįmet puikų albumą „Kinetika“ išleidęs elektroninės muzikos duetas „Happyendless“, „Black Water“ nesusigundo galimybe pasukti prie tradicinės popmuzikos dainų struktūros ir taip galbūt gerokai padidinti savo klausytojų skaičių (nors ką gali žinoti, gal tai dar laukia ateityje).

Panašu, kad vaikinus visiškai tenkina galimybė žaisti savo pasirinktame lauke, net jei mūsų šalyje jis atrodo smarkiai ribotas. Grupės stiprybė – skambesys ir nuotaika, o ne melodijos, kurias būtų galima paniūniuoti. Muzika, kurios geriausia klausytis dideliu garsu, aplink švysčiojant lazerių spinduliams ir visiškai pasinėrus į transą. Kitaip tariant – klube, o ne namie.

Įvertinimas – 8 iš 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.