Lilas ir Innomine su trenksmu mini jubiliejų: gimtadienio šou kaina – šešiaženklė

Neįprasta scena, didžiausia šalies arena ir trys dešimtys dainų – vieni populiariausių šalies hiphopo atlikėjų Lilas ir Innomine gimtadienį švęs su užmoju.

Hiphopo atlikėjai Lilas (dešinėje) ir Innomine jau trečią sykį šturmuoja didžiausią šalies – Kauno „Žalgirio“ – areną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Hiphopo atlikėjai Lilas (dešinėje) ir Innomine jau trečią sykį šturmuoja didžiausią šalies – Kauno „Žalgirio“ – areną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Innomine.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Innomine.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 9, 2019, 2:06 PM

Reperio Konstantino Kiverio-Lilo ir prodiuserio Rolando Venckio-Innomine duetas įrodė, kad sėkmės formulę galima rasti laužant visas taisykles.

Jie beveik nesirodo žiniasklaidoje, vengia pompastiškos reklamos, kuria dainas, kurioms skambant labiau norisi liūdėti, o ne dūkti. Muziką, pesmelktą tamsios romantikos ir melancholijos.

Bet šį šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje duetas koncertuos jau trečią sykį, yra išbandę ir Vilniaus bei Klaipėdos arenų scenas, jo dainos internete surenka milijonus perklausų.

Keturis albumus jau išleidusi grupė du sykius pelnė M.A.M.A. apdovanojimą kaip geriausi Lietuvos atlikėjai. Dabar ji pasiruošusi pokyčiams – koncertą Kaune Lilas ir Innomine vadina atsisveikinimu su pirmuoju karjeros etapu.

Šventė – be torto ir ašarų

„Žalgirio“ arenos viršutinės tribūnos rytoj bus uždengtos, bet į likusią jos erdvę susirinks apie 8 tūkstančius žiūrovų – daugiau, nei dabar svajoja surinkti daugelis Lietuvos atlikėjų.

Lilas ir Innomine pirmą sykį pasirodys didelio ženklo X formos scenoje, kuri bus įrengta arenos viduryje. Žiūrovai atlikėjus galės stebėti iš visų pusių.

Koncertą paįvairins ne tik ekranuose rodomi dokumentiniai kadrai, atspindintys grupės karjerą, bet ir svečiai, kuriuos vakaro kaltininkai slėpė iki paskutinės akimirkos.

Tik šiomis dienomis paaiškėjo, kad scenoje pasirodys ir žinomos hiphopo grupės „G & G Sindikatas“, „Tie geresni“, anksčiau su Lilu ir Innomine muzikavusių atlikėjų duetas „Pai X“.

„Dešimtmetis – proga, kuri įpareigoja. Todėl mes atliksime ir populiariausias dainas, ir daug tokių, kurių koncertuose jau nebegrojame ar grojame retai.

Nemažai jų skambės kitaip nei anksčiau. Ištraukėme tokių perlų, kad net nežinome, ką su jais daryti. Mintis – per vakarą atkurti šiuos dešimt metų. Kiek valandų koncertas užtruks, net patys nežinome, galime ir iki kitos dienos groti.

Koncerto sumanymas – didelę dalį šių dainų sugroti paskutinį sykį ir ilgam padėti į stalčių, nes mūsų skambesys keisis“, – portalo lrytas.lt konferencijoje pasakojo Lilas.

Tiesa, mintį dešimtmetį švęsti arenoje jie jaukinosi ne vieną mėnesį.

Fejerverkai, tortai, sentimentalios kalbos – visa tai yra per šviesmečius nutolę nuo santūraus ir kuklaus dueto įvaizdžio.

„Tikrai nebus ašarų ir žvakučių, tačiau norisi paminėti nueitą kelią. Kuo labiausiai didžiuojamės? Kad to dešimtmečio sulaukėme, vis dar esame, kuriame ir norime tai daryti“, – svarstė Innomine.

Išleido šešiaženklę sumą

Beveik lygiai prieš trejus metus, 2016-ųjų kovą, šis duetas tapo pirmąja Lietuvos hiphopo grupe, išdrįsusia išsinuomoti „Žalgirio“ areną ir ten surengti koncertą. Tokie pasirodymai, jei neateina pakankamai žiūrovų, gresia dideliais nuostoliais, tačiau kol kas nuojauta Lilo ir Innomine neapgavo.

Į šeštadienio koncertą bilietų jau beveik neliko, bet tai nereiškia, kad atlikėjai taps turtuoliais – toks užmojis kainuoja.

„Nuoma, aparatūra, scenografija – tai nepigu. Sakykime taip – kad surengtume tokį koncertą, turime investuoti bent 100 tūkstančių eurų.

Šis pasirodymas iš tikrųjų bus brangiausias, kokį esame rengę. Tikimės, ir geriausias bei įsimintiniausias“, – pasakojo duetas.

Į kitus Lietuvos miestus su šia programa Lilas ir Innomine nutarė nekeliauti. Pirmiausia dėl didelių išlaidų, be to, Kaunas – patogi vieta susirinkti klausytojams iš visos šalies.

Angliškai repuoti nepradės

Kad sužadintų publikos alkį, duetas protingai sukūrė pauzę – pernai neišleido nė vienos naujos dainos ir nerengė didelių koncertų. Ką veikė?

„Klausiausi muzikos, skaičiau knygas, vaikščiojau į spektaklius, kalbėjausi su savimi. Juk kūryba prasideda galvoje, nieko neparašysi, jeigu joje tuščia“, – šyptelėjo Lilas.

Prieš kelias savaites pasirodė naujas dueto kūrinys, atspindintis jo humoro jausmą. Daina vadinasi „Pagyvenęs ir vidutiniškai gudrus“. Viena senesnių Lilo ir Innomine dainų vadinosi „Jaunas ir durnas“.

Nauja daina, anot Lilo, yra ironiška – apie Vilniaus trisdešimtmetį, mąstantį apie savo gyvenimą, kuriame lyg ir jau yra laimėjimų, tačiau sykiu apima nuobodulys, nuovargis ir nusivylimas.

Kūrinio, kurį atlikėjai vadina savo geriausiu, skambesys kitoks nei ankstesnių dainų.

Pats duetas sako, kad dabar nori kurti brandesnę muziką.

Tiesa, apie karjerą už Lietuvos ribų niekada nesvajojo, nors emigrantams duetas kartais koncertuoja.

„Anglų kalba repuoti neketinu, o lietuvių kalba gal ir ne kliūtis, jeigu žanras būtų kitoks. Bet mūsų dainose – tiek žodžių, kad ir lietuviai ne visus supranta“, – kalbėjo reperis.

Mestis į politiką nenori

Kalbėdamiesi jie vis dar vienas kitą švelniai pašiepia – pavyzdžiui, Lilas skundžiasi, kad Innomine – pernelyg simpatiškas.

Tačiau įrašų studijoje vienas kitą supranta taip, kad tikisi, jog kartu dirbs dar ilgai ir kada nors įrašys dainą „Senas ir smarkiai sukriošęs“.

Viena, dėl ko gerbėjai gali būti ramūs – duetas tikrai neketina sukti savivaldos rinkimuose dalyvavusių pramogų pasaulio atstovų pavyzdžiu.

„Į politiką tikrai neisime. Kodėl? Nes mes darbą turime. Gal kada vėliau, kai neturėsime“, – nusijuokė Lilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.