Penktadienio naktį „Kablyje“ regsis elektroninės muzikos kilpos

Ir taip didelių vakarėlių nestokojantis klubas pavasarį pasitinka su didžiausiu antrosios sezono pusės renginiu. Tai – „Kilpos“, išsiraizgiusios per tris skirtingai muzikai dedikuotas erdves. Kiekvienoje šių rasite ir tikrą savo žanro pažibą, pavyzdžiui Dax J bei Mark System... arba paslaptį, kaip kad Gesloten Cirkel.

„Kablys“
„Kablys“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-15 10:51

Dax J į Lietuvą sugrįžta antrą kartą – paskutinįkart jis čia lankėsi prieš ketverius metus, kuomet irgi grojo „Kablyje“. Tik jeigu tuomet jis veikė mažai kam žinomoje nišoje, šiandien atlikėjas rikiuojamas prie rimčiausių techno scenos vardų. Kaip tai nutiko? Na, ketveri metai, debiutinis albumas, katapultavęs atlikėją į šlovę, sėkmingi singlai, antrasis albumas, užtvirtinęs pirmojo pareiškimus, ir dešimt jo kuruojamo leiblo „Monnom Black“ leidinių.

Gesloten Cirkel – tai elektro enigma, su šaltu ir matematišku žanru kontrastuojanti mistika ir tikriausias įrodymas, kad kokybė svarbiau už kiekybę. Atlikėjo diskografijoje vos keletas leidinių, o kalendoriuje – daugybė tuščių savaitgalių. Tačiau jei kalbant apie kitus atlikėjus tai reikštų „neprasimušė“, kalbant apie Gesloten Cirkel tai reiškia visai kitus dalykus. Elektro mistikas garsėja tuo, kad itin kruopščiai atsirenka renginius, kuriuose groja, ir tuo, kad jį prisikviesti itin sunku ir sudėtinga. O keletas leidinių? Keletas – taip. Legendinių – irgi taip.

Mark System pirmiausiai išgarsėjo kaip MC, o tik tada kaip prodiuseris ir didžėjus. Dabar jo kūrinius leidžia didesnė dalis svarbiausiųjų žanro leiblų, tokių kaip „Exit Records“ ir panašūs. Įdomu tai, kad dramenbeiso atlikėjas įkvėpimo semiasi iš... hauso ir techno scenų ar tokių atlikėjų kaip vienas iš „Innervisions“ įkūrėjų Dixon. Matyt tai Mark System ir padėjo susikurti savita, emocionalų ir subtilų skambesį.

Faktas, kad vienos nakties festivalis vien su trimis svečiais neišsiteks, tad jiems kompaniją palaikys devynetas vietinių – techno salę kuruojanti „Hooked On“ trejybė, dramenbeisą prižiūrinti „Souled Sessions“ komanda bei elektro salėje pasirodysiantys Shn, Interiors bei Arkhad.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.