Klubas „Opium“ kvies į trečiąjį nakties kultūros festivalį „Alfavilnius“

Vilniaus klubas „Opium“ balandžio 25-28 dienomis vilniečius ir miesto svečius pakvies į trečiąjį muzikos festivalį „Alfavilnius“.

„Alfavilnius“ akimirka.<br>T.Stuko nuotr.
„Alfavilnius“ akimirka.<br>T.Stuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-08 14:28

Išplėstinio savaitgalio metu klubo komanda ragins išeiti iš sau įprastos Islandijos gatvės ir atrasti paralelinį Vilnių – sostinės erdves nakties kultūros ir aktualios elektroninės muzikos kontekste.

2019-ais suplanuoti net aštuoni festivalio renginiai, o tarp lokacijų šiais metais atsidūrė Halės turgavietė, Užupio meno inkubatorius, muzikinis baras „Amadeus“, baras-reiškinys „Marsas“ ir kitos Vilniaus vietos.

Jas visas įgarsins užsienio atlikėjų gausa bei būrys „Opium“ rezidentų.

„Alfavilnius“ programa startuos paskutinį balandžio ketvirtadienį istoriniame Vilniaus turguje.

Po Halės skliautais „Opium“ renginių serijos „Juoduomenė“ kvietimu koncertą surengs niūriai svajingos elektronikos grupė iš Vokietijos „Die Wilde Jagd“.

Kiek vėliau veiksmas persikels į filharmonijos pašonėje esantį barą „Amadeus“, kur garso takeliu judresnei vakaro daliai pasirūpins „Juoduomenės“ trio Tadas Quazar, Clicklounge, Tumosa bei japonė multi-instrumentalistė „Sapphire Slows“.

Penktadienį sutemus festivalio dalyviai susitiks po atviru Vilniaus dangumi. Tiksli vieta, kaip ir čia gyvai pasirodysianti atlikėja, tradiciškai bus atskleista renginio savaitę.

Po „Alfavilnius pieva“ pavadinto koncerto klausytojai keliaus į klubo aikštelę Islandijos gatvėje.

Čia jų lauks pažintis su Kroatijoje kasmet vykstančiu tarptautiniu šokių muzikos festivaliu „Love International“.

Tarp jo svečių artėjančią liepą bus ir „Opium“ komanda, kuri Adrijos jūroje pirmakąrt surengs vakarėlį jachtoje.

Tvirtos draugystės ryšį sustiprins atlikėjai – vienas iš „Love International“ rengėjų Dave Harvey bei ypatingo svečio teisėmis pakviestas „Paranoid London“.

Šių artistų pristatymu Vilniaus naktyje pasirūpins „Opium“ programos vadovas V ir kiti namiškiai.

„Alfavilnius“ šeštadienis priklausys populiariai klubo renginių serijai „Smala“.

Jos akcininikai Manfredas ir „12 inčų po žeme“ jau nuo vidurdienio įsikurs festivalio atradimu pernai tapusiame Užupio meno inkubatoriuje.

„Smala radio“ studijoje ant Vilnelės kranto visą dieną bus tiesiogiai transliuojama muzika ir lankysis istorinės eterio asmenybės.

Po vidurnakčio „Smalos“ neonas grįš į sau įprastas „Opium“ palubes ir pristatys ekscentrišką elektroninės muzikos kūrėją ir atlikėją iš Olandijos Legowelt gyvai.

Sekmadienį paraleliniame Vilniuje numatyti dar du „Alfavilnius“ renginiai. Kol kas neatskleistoje vietoje vyks dieniniai „Opium of the People“ šokiai su amerikiete selektore Mozhgan.

Po jų festivalio dalyviai kraustysis į kultinį senamiesčio barą „Marsas“ – čia vyks „Alfavilnius“ uždarymas su pačiais ištvermingiausias didžėjais ir šokėjais.

„Die Wilde Jagd“ – „2000 Elefanten“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.