Rokeriai Viktoras Jonušis-Hugis ir Grūdas pristato pirmą bendrą kūrinį

Grupė „Fire It Up“, skaičiuojanti šeštuosius gyvavimo metus, puikiai pažįstama lietuviško roko mylėtojams. Ji vis sparčiau veržiasi tiek į Lietuvos, tiek užsienio šalių roko sceną, vieną po kito pristato naujus singlus bei vaizdo klipus.

 Atlikėjai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Atlikėjai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Atlikėjai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Atlikėjai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Atlikėjai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Atlikėjai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Atlikėjai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Atlikėjai.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 9:27 AM, atnaujinta Apr 9, 2019, 9:30 AM

Grupės lyderis – elektrinės gitaros meistras Viktoras Jonušis-Hugis įvairiuose muzikiniuose projektuose dirbantis V. Jonušis-Hugis dažnas įvairių konkursų prizininkas, o ir autorinių kūrinių muzikanto bagaže nestinga. Neseniai internetinę erdvę pasiekė bendras Hugio ir dainininko Algirdo Grūdinsko-Grūdo kūrinys „Surasiu tave“.

Naujausias rokerių kūrinys – nostalgiškas, tačiau ekspresyvus, jautrus, kuriame niūrumas persipina su optimizmo krislu. „Dainos muziką specialiai stengiausi išlaikyti nostalgišką, vyriškai niūrią be jokio saldumo, bet su jaučiamu pozityvu“, – apie kūrinio gimimo užkulisius pasakoja dainos autorius bei grupės lyderis Viktoras Jonušis-Hugis.

Daina „Surasiu tave“ slepia nepaviršutiniškus muzikantų siekius bei norimas nupasakoti patirtis. Pasak V. Jonušio-Hugio, šiuo kūriniu siunčiama žinutė, esą absoliučiai kiekvienas žmogus, nepaisant lyties, orientacijos ir kitų faktorių yra gimęs jausti. „Visad jausmai mus veda į kažkokias nežinomas keliones su nežinomais žmonėmis. Vienos būna organiškos, kitos sunkios, skausmingos, pamokančios, ugdančios…

Ir tuo metu, kai žmogus jaučiasi palūžęs, apsuptas apatijos ir vienišumo, reikia vietoj savęs gailėjimo ir gedėjimo reikia pasitelkti vaizduotę ir įsivaizduoti, kad kažkur yra ta siela, kuri dega dėl tavęs ir tavo netobulumo. Kad viskas yra laikina toje tamsoje, tik reikia pakeisti žiūrėjimo kampą,“ – svarsto muzikantas.

V. Jonušis-Hugis dalijasi mintimis, kad kūrinys gimė ne po konkrečios patirties ar išsiskyrimo, o praslinkus daugybei įvairių išgyvenimų, įskaudinusių ir pamokiusių, formavusių pasaulėvoką, asmenybę, vertybių sistemą. „Visi mes jaunystėje degame, nudegame, skaudinamės, atsimušame į netinkamus, o gal tinkamus žmonės ir taip augame.

Vienos patirties negaliu įvardyti, tiesiog dainoje atsiskleidžia labiau subrendęs požiūris į žmonių tarpusavio romantinius santykius. Nesugriūva pasaulis, niekas aplink nėra kaltas, tik yra ne tie žmonės, jei kažkas negerai, todėl žinutė yra ta, kad būti geriausia savo versija ir kažkur tikrai atsiras tas kitas žmogus“, – atvirauja rokeris.

Pasak V. Jonušio-Hugio, muziką jis kuria tik tada, kai nori kažką pasakyti, o ne vedinas būtinybės sukurti naują singlą.

„Mintis parašyti tokios tematikos dainą kirbėjo seniai. O laikas nestovi vietoj, apie vakarėlius rašyt kai tau virš trisdešimt yra ne pati opiausia tema. Manau įsijungia kitas mąstymo rėžimas, kita tematika, kiti suvokimai,“ – mintimis dalijasi muzikantas.

Ši daina – tai pokalbis su pačiu savimi, apeliuojant į prisiminimus ir praėjusio laiko patyrimus.

„Savame gyvenime turiu nuostabų žmogų šalia, tad galimas daiktas, kad tas pozityvumas dainoje ir yra dėl to, kad pats esu laimingas, o juodų laikotarpių iš praeities atsiminimai, palyginimas, kaip jausdavausi ir kaip yra dabar, tik dar labiau paantrina mano siunčiamai žinutei“, – atvirauja rokeris.

Šis kūrinys – ilgiausiai brandintas darbas muzikanto kūrybinėje istorijoje. „Jis mano vaizduotės verandoje buvo apsigyvenęs jau pusantrų metų. Mintis buvo aiški nuo pradžių, bet sunkiausia dalis buvo papasakoti kokią nors „aš“ istoriją, kuri neskambėtų banaliai ir nebūtų metaforų kratinys.

Ypač žinant kokia lengva yra lietuvių kalba, tai yra be galo sunku. Muzika taip pat man nedavė ramybės, bet žingsnis po žingsnio, tramdant žemaitišką lėkimą, kažkaip pavyko ir todėl esu labai patenkintas rezultatu,“ – pasakoja Hugis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.