Jurijus Veklenko – apie finalinį pasirodymą ir favoritą „Eurovizijoje“

Klaipėdietis Jurijus Veklenko (28 m.), šįmet atstovausiantis Lietuvai Izraelyje vyksiančiame „Eurovizijos“ konkurse, apsilankė Šventojoje Žemėje, kur filmavosi konkurso atvirukui.

 Jurijus jau ruošiasi kovai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Jurijus jau ruošiasi kovai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Jurijus susipažino ir su vienu favoritų laikomu Šveicarijos atstovu Luca Hanni.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Jurijus susipažino ir su vienu favoritų laikomu Šveicarijos atstovu Luca Hanni.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Jurijus ir Čekijos atstovas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Jurijus ir Čekijos atstovas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 J.  Veklenko.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 J.  Veklenko.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 J.  Veklenko.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 J.  Veklenko.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 J.  Veklenko.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 J.  Veklenko.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-04-16 20:50, atnaujinta 2019-04-29 11:08

„Run With The Lions“ (liet. „Bėgti su liūtais“) kūrinį „Eurovizijoje“ pristatysiantis dainininkas – ekstremalių pojūčių mėgėjas, tad filmuotis konkurso atvirukui apsuptam lėktuvų jam labai patiko.

„Filmavimas vyko oro uoste. Ten praleidome visą dieną: nuo 8 val. ryto iki 9 val. vakaro.

Filmavome mano šaunų pasivažinėjimą mašina aplink lėktuvus, šokį ant mašinos stogo. Tikriausiai pamatysite ir mano šuolį parašiutu“, – pasakojo gero humoro jausmo nestokojantis ukrainiečio ir lietuvės sūnus.

Izraelis sužavėjo

Izraelyje J.Veklenko apsilankė pirmą kartą, į šią šalį pasiryžęs jau galutinei kovai jis sugrįš gegužės pradžioje. Dainininkas prisipažino, jog Izraelis jam labai patiko.

„Pirmiausia ten – kur kas šilčiau. Tad keliauti atgal į Lietuvą nelabai norėjosi. Maloniai nustebino draugiški žmonės, įspūdį paliko senoji Tel Avivo dalis, kurioje vyrauja išskirtinė nuotaika. Taip pat man labai patiko skanus maistas. Apskritai Tel Avive pastebėjau, kad žmonės jau pamažu ruošiasi „Eurovizijai“. Mus išskėstomis rankomis pasitiko laimingas ir šiltas žmogus – viešbučio administratorius, paprašė kartu pasidaryti nuotrauką.

Keista, tačiau gatvėje mane atpažino net paprasti, turguje dirbantys žmonės: jie klausė, kaip gyvenu, irgi prašė kartu įsiamžinti, dovanojo maistą“, – toliau kikeno J.Veklenko.

Be atviruko filmavimo, dauguma „Eurovizijos“ dalyvių koncertuoja Europos miestuose rengiamuose koncertuose. Neseniai didžiausias jų įvyko Amsterdame, balandžio viduryje toks koncertas bus surengtas Londone, o vėliau – Madride.

J.Veklenko pasirodys visuose minėtuose koncertuose. Galbūt dėl to, kad visi konkurso organizaciniai klausimai kol kas sprendžiami nepriekaištingai, Amsterdame vykęs koncertas, kaip ir Tel Avivas, Jurijui paliko išties puikų įspūdį.

„Amsterdame buvo puikus koncertas, ten apsilankė labai daug žmonių – apie 4 su puse tūkstančio. Atmosfera buvo nuostabi. Galiu pasakyti, kad šiais metais „Eurovizija“ bus labai jauna, nes dauguma jos dalyvių – jauni, veržlūs, puikiai ir noriai angliškai bendraujantys muzikantai. Neturiu jokių priekaištų, tik šiltus įspūdžius“, – sakė kojas prieš Londoną apšilęs solistas.

Jurijus pridūrė, kad Amsterdame jam pavyko susipažinti ir su kitais šių metų „Eurovizijos“ dalyviais, tarp kurių – lažybininkų favoritu laikomas Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence. Lietuvos atstovas prasitarė, kad olandas – ir jo labiausiai palaikomas atlikėjas šiame konkurse.

„Susipažinau su Nyderlandų atstovu. Labai šaunus vaikis.

Susibendravome su izraeliečiu, Austrijos atstove. Dar teko susipažinti su vietoje nenustygstančia mergaite, Baltarusijos atstove Zena“, – pasakojo lietuvis.

Planai nesikeičia

Minimalizmą mėgstantis Jurijus dar dalyvaudamas nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje sakė norintis, kad scenoje būtų įvertinta jo muzika, o ne šou.

Lyriškai nusiteikęs muzikantas antrino, kad suktukų žiūrovai gali nesitikėti – tai svetima jo charakteriui.

Atlikėjas nepanoro keisti ir savo aprangos – juodą spalvą mėgstantis J.Veklenko pareiškė norą konkurse pasirodyti su širdžiai mielais drabužiais.

„Sceninį pasirodymą planuojame palikti minimalistinį. Tačiau scena Tel Avive – kur kas didesnė, kaip ir techninės galimybės, palyginti su tuo, ką mes galėjome pasiekti Lietuvoje, LRT studijoje. Taigi, galutinis pasirodymas bus tikrai įspūdingesnis“, – paslaptingumą išlaikė jis.

Kadangi ant didžiosios scenos Jurijus pasirodys vienas be šokėjų ar įspūdingų dekoracijų, repetuoti jam kiekvieną dieną nėra būtina.

„Kiekvieną dieną tikrai nerepetuoju. Tam nėra tikslo. Neinu šokti ant galvos ar daryti suktukų. Kartkartėmis prasidainuoju, greitai pradėsime rimtesnes repeticijas su pritariančiomis vokalistėmis“, – pasakojo muzikantas.

Jaudulio nejaučia

Gegužės 16-ąją vyksiančio antrojo konkurso pusfinalio metu J.Veklenko pasirodys 12-as. Prieš jo kūrinį pasirodys Malta, po jo – kitas lažybininkų favoritas rusas Sergejus Lazarevas.

Nors dauguma teigia, kad ramus atlikėjo pasirodymas dėl to gali nublankti, Jurijus tvirtai laikosi savo nuomonės. Anot jo, pasirodymo skaičius neturi jokios reikšmės.

„Jeigu daina yra gera ir ją priims Europa bei visas likęs pasaulis, nesvarbu, ar daina bus pirma, ar dvylikta. Manau, kad „Run With The Lions“ išsiskiria paprastumu ir muzika nesusitelkiant į efektus, techniką, butaforiją, šokėjus. Tikiuosi, kad šią emociją pavyks perteikti ir tiems, kurie konkursą stebės iš televizijos ekranų“, – dėstė atlikėjas.

Dainininkas buvo sakęs, kad tikisi, jog Lietuva pateks į „Eurovizijos“ finalą, o šiame – į geriausiųjų dešimtuką.

Jaudulio prieš didįjį pasirodymą nejaučiantis muzikantas nuomonės nepakeitė. Be to, jis tiki ir Lietuvos pergale.

„Eurovizijoje“ – ne pirmą kartą

Jurijus vokalinius sugebėjimus didelei klausytojų auditorijai pradėjo demonstruoti 2010-aisiais. Jis dalyvavo muzikinio projekto „Chorų karai“ pirmajame sezone, kuriame papildė Deivio vadovaujamo Klaipėdos choro gretas.

Tais pačiais metais jis sulaukė sėkmės kitame televizijos šou – „Lietuvos talentai“. Su daina apie svarbiausią savo gyvenime žmogų – mamą – projekte debiutavęs išvaizdus vyras jau tada buvo pramintas merginų numylėtiniu.

Vėliau su tituluota gražuole Gabriele Martirosianaite jis dalyvavo „Žvaigždžių duetuose“, o praėjusiais metais laimėjo populiarų antrininkų šou „Mes – vieno kraujo“.

„Eurovizijoje“ Jurijus dalyvavo du kartus. Prieš šešerius metus Švedijoje vykusiame konkurse jis buvo šalies atstovo Andriaus Pojavio pritariantysis vokalistas.

Tą pačią poziciją muzikantas išlaikė ir 2015-ųjų „Eurovizijos“ konkurse – J.Veklenko pritarė Vaidui Baumilai bei Monikai Linkytei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.