Andrius Mamontovas, Vidas Bareikis ir kiti vardai papildė festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą

Rugpjūčio 2–4 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje vykstantis festivalis „Granatos Live“ atskleidė dar keturis lietuvių atlikėjus. Didžiojoje scenoje antrus metus iš eilės pasirodys Andrius Mamontovas, į ją po pertraukos grįš Vidas Bareikis, o savo debiutinį pasirodymą festivalyje surengs Alina Orlova. „Nescafé“ scenos šeštadienio naktinę programą pradės grupė „The Station“.

 Andrius Mamontovas ir Vidas Bareikis.
 Andrius Mamontovas ir Vidas Bareikis.
 Andrius Mamontovas.<br> D.Dambrausko nuotr.
 Andrius Mamontovas.<br> D.Dambrausko nuotr.
 Alina Orlova.<br> A.Zakovo nuotr.
 Alina Orlova.<br> A.Zakovo nuotr.
 „The Station“.
 „The Station“.
 Vidas Bareikis.
 Vidas Bareikis.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 26, 2019, 11:03 AM

Pernai pirmąkart festivalyje „Granatos Live“ koncertavęs Andrius Mamontovas muzikinėje scenoje – jau daugiau nei 3 dešimtmečius. Dar būdamas moksleivis jis įkūrė grupę „Sunki muzika“, kuri pervadinta į „Foje“ tapo populiariausia visų laikų Lietuvos roko grupe.

„Foje“ išleido 9 studijinius albumus, laimėjo visus įmanomus muzikinius apdovanojimus ir 1997 m. pasiekė iki šiol gyvuojantį Lietuvos rekordą – paskutiniame grupės koncerte Vilniuje susirinko 60 tūkst. žmonių. Solinė A. Mamontovo karjera klostėsi ne mažiau sėkmingai: 15 solinių albumų, ne viena dešimtis įvairių apdovanojimų ir ne viena karta ištikimų gerbėjų, užpildančių arenas ir kuriančių išskirtinę atmosferą kiekviename koncerte.

Savo gerbėjais ir jų kuriama energija 2018 m. festivalyje džiaugėsi ir pats Andrius Mamontovas: „Man „Granatos Live“ pernai paliko labai gerą įspūdį. Norisi sugrįžti ir pašėlti vėl. Iki pasimatymo!“

Po metų pertraukos į didžiąją festivalio „Granatos Live“ sceną sugrįš Vidas Bareikis, ne kartą įrodęs, kad scenoje gali užkurti tikrą vakarėlį – jo pasirodymas neįsivaizduojamas be ryškių spalvų, nesuvaldomos energijos ir netikėtų improvizacijų.

Režisierius, aktorius ir dainų autorius jau yra išleidęs 4 solinius albumus ir tokius superhitus kaip „Pusvalanduko“, „Nervai“, „Babkės“ ar „Bradas Pitas“. Pastarieji metai Vidui buvo beprotiški ir itin sėkmingi – jis surengė rekordinį 100 koncertų turą per Lietuvą, kurį vainikavo įspūdingas renginys „Siemens“ arenoje, o kartu su grupe „8 Kambarys“ išleistas kūrinys „Ežero dugne“ susilaukė stulbinančio populiarumo.

Iš originalaus, teatrališko, energingojo Vido Bareikio galima tikėtis visko, bet jis vis tiek sugeba nustebinti ir ruošia išskirtinę programą festivalio „Granatos Live“ klausytojams.

Unikaliu vokalu kerinti atlikėja Alina Orlova šią vasarą pirmą kartą pasirodys festivalyje „Granatos Live“ ir pradės pagrindinės scenos programą. Jau vienuolika metų atlikėja aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje. Per tuos metus ji išleido 4 studijinius albumus, o pernai pasirodė pirmoji jos vinilinė plokštelė „Laukinis šuo dingo“. Kiekvienas Alinos albumas – tai savitas istorijų rinkinys, apipintas išskirtiniu skambesiu, poetiškumu, tikrumu ir ieškojimais – nuo dainuojamosios poezijos iki gilaus skambesio atmosferinės elektronikos. Kaskart užlipus ant scenos Alina klausytojus prikausto ne tik savo išskirtiniu šiek tiek nuo žemės pakeliančiu balso tembru, bet ir nuoširdumu, teatrališka atmosfera ir ypatingu skambesiu, kuris neseniai dar pasipildė ir armonikos garsais.

Grupė „The Station“ pasakoja istorijas: liūdnas, naivias ir ironiškas. Apie minčių bedugnes, trisdešimtmečio savijautą, beprasmiškus ryto šokius beužsiveriančiuose baruose, mėginimus pabėgti nuo savęs tolimose kelionėse, tuštumą, maskuojamą pasipūtimu, mirusius artimuosius, mylimų žmonių tarpusavio priklausomybę ir vienatvę. Per dvejus metus nuo debiuto drastiškai, nuo lengvabūdiško indie iki industrinės gotikos, pakrypęs grupės skambesys pastaruoju metu subrendo – tai alternatyvi elektronika su sunkiai slepiama industrial, gotikinės ir postpunk muzikos įtaka.

Subrendo ir grupės sudėtis – prasidėjusi kaip vieno žmogaus projektas, vėliau eksperimentavusi net su aštuoniais nariais vienu metu, trečią savo etapą „The Station“ sutinka keturiese – tai Mykolo Katkaus, Manto Zigmanto ir Bernardo Prušinsko grupė, prie kurių prisijungė patyręs ir pašėlęs būgnininkas Šaras Kvaraciejus.

Jau anksčiau festivalis „Granatos Live“ paskelbė, kad rugpjūčio 2–4 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse pasirodys grupė „Years and Years“, didžėjus Robin Schulz, atlikėjai James Arthur, Tove Lo, šokių muzikos sensacija tituluojamas Dynoro ir lietuviškos scenos žvaigždės: Jazzu, Justinas Jarutis, „G&G Sindikatas“, „Golden Parazyth“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.