„Eurovizijos“ lyderiu laikomas Johnas Lundvikas: apie pavydėtiną karjerą ir Lietuvos pasirodymą

„Mylėti niekuomet nėra per vėlu. Tokį dainos pavadinimą pasirinkau tam, kad suintriguočiau klausytojus“, – „Lietuvos rytui“ sakė Švedijos atstovas „Eurovizijoje“ Johnas Lundvikas (36 m.), atliksiantis dainą „Too Late For Love“ („Per vėlu mylėti“).

 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
 J. Lundvik. <br> Asmeninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 1, 2019, 8:35 PM, atnaujinta May 6, 2019, 10:16 AM

J.Lundvikas pasirodys antrajame konkurso pusfinalyje, gegužės 18-ąją – tą pačią dieną, kaip ir Lietuvai atstovausiantis Jurijus Veklenko (28 m.).

Švedijos atstovas „Eurovizijoje“ dalyvaus pirmą kartą, tačiau jo pasitikėjimas savo jėgomis ne mažesnis nei konkurse jau pasirodžiusių atlikėjų.

Panašu, kad tikėsimas savo sėkme nėra iš piršto laužtas – lažybininkai prognozuoja, kad atlikėjas ir dainų autorius pateks tarp konkurso lyderių. Jo eurovizinė daina „YouTube“ kanale buvo peržiūrėta daugiau nei 2 milijonus kartų.

Įvaikintas kūdikystėje

Londone gimusį būsimąjį dainininką dar kūdikystėje įsivaikino švedų šeima. Profesionalaus muzikanto karjerą prieš dešimtmetį pradėjęs vyras tikino, kad potraukį muzikai jautė nuo vaikystės.

Profesionalaus trumpų distancijų bėgiko J.Lundviko gyvenimas pasikeitė 2010-aisiais, kai jam buvo pasiūlyta sukurti muziką Švedijos princesės Victorios ir jos išrinktojo Danielio Westlingo vestuvių ceremonijai. Šios karališkos vestuvės tuomet buvo vienos didžiausių ir prabangiausių Europoje.

Po jų J.Lundvikas ėmė rengtis „Eurovizijai“. 2018-aisiais su daina „My Turn“ Švedijos nacionalinėje atrankoje jis užėmė trečią vietą.

Šiemet jo daina visus nustebino ir sužavėjo. Ji tapo pirmuoju Švedijos kūriniu, kurį visi tarptautinės komisijos nariai įvertino aukščiausiais balais.

Reikia atviros širdies

Kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ J.Lundvikas sakė, kad geram atlikėjui reikia trijų dalykų.

„Pirmiausia reikia turėti didelę širdį. Antra, turi susitaikyti su mintimi, kad daugybė žmonių tau sakys „ne“. Trečia, privalai mokėti konkuruoti, nes pasaulyje daug puikių dainininkų“, – sakė Švedijos atlikėjas, savo kūrybiškumą ir balso galimybes vertinantis vienodai.

Mėgiamiausias J.Lundviko dainininkas yra JAV atlikėjas ir dainų autorius Bruno Marsas. Švedijos atstovą žavi jo vokaliniai ir choreografiniai sugebėjimai, biografija.

„Mano ir B.Marso gyvenimo istorijos yra panašios. Iš pradžių jis buvo dainų kūrėjas, vėliau tapo ir atlikėju. Aš taip pat iš pradžių kūriau dainas, kurios buvo žinomos ir Švedijoje, ir už jos ribų, ir tik po to pradėjau pats dainuoti“, – pasakojo J.Lundvikas.

Muzikantas sakė, kad jam patinka įvairi muzika, mėgstamiausio žanro jis neturi.

Augina du vaikus

Tel Avive skambės dvi J.Lundviko kurtos dainos. Mat jis yra ir britų atlikėjo Michaelio Rise'o kūrinio „Bigger Than Us“ („Didesnis už mus“) bendraautorius. Pasak talentingo kūrėjo, abiejų konkurso dainų įkvėpimo šaltiniu tapo pats gyvenimas.

„Švedijos dainos pavadinimas neatitinka turinio. Man mylėti niekuomet nėra per vėlu. Tokį dainos pavadinimą pasirinkau tam, kad sugluminčiau ir suintriguočiau klausytojus.

Šiandien pasaulyje yra tiek daug nenuoširdumo, o jam įtaką daro politika. Esu įsitikinęs, kad būdami šiek tiek atviresni mes galėtumėme pakeisti pasaulį“, – teigė dvejų metų sūnų ir ketverių dukrą auginantis vyras.

Abi dainos apie meilę

„Eurovizijoje“ skambėsianti britų daina – taip pat apie meilę.

„Šią dainą rašiau galvodamas apie tuos pačius dalykus, kaip ir rašydamas Švedijos kūrinį. Meilė yra didesnė už mus“, – šypsojosi atlikėjas.

Ar dviejų „Eurovizijos“ dainų autorius nesijaučia taip, lyg konkuruotų pats su savim?

„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi tuo, kad konkurse bus atliekami du mano kūriniai. Tai didelis dalykas. Anksčiau nė vienas atlikėjas nėra pristatęs dviejų kūrinių.

Aš nemanau, kad nugalėsiu, bet žinau, kad tapti laimėtoju būtų nuostabu. Nugali daina. O kuri jų yra geriausia, nuspręs Europa“, – samprotavo dainininkas, pridūręs, kad niekuomet nedalija pažadų, jog taps nugalėtoju.

Didelių permainų nežada

J.Lundvikas dar nesusipažino su Lietuvos atstovu Europos dainų konkurse J.Veklenko. Tačiau dainininkas žino, kad jų abiejų nuomonės apie būsimą kovą sutampa.

Abu vyrai didelio jaudulio nejaučia, abu savo pasirodymuose nežada didelių pasikeitimų. Kaip ir Švedijos konkurse „Melodifestivalen“, kurio nugalėtojas vyksta į „Euroviziją“, J.Lundvikas Tel Avivo scenoje pasirodys su pritariančiais gospelo vokalistais.

Tiesa, jis užsiminė, kad Izraelyje žiūrovai pamatys daugiau šviesų, šiek tiek skirsis muzikantų apranga, išsidėstymas scenoje.

Švedas prasitarė, kad jam išties patiko Jurijaus daina, tačiau Lietuvoje jam dar neteko apsilankyti. Apie mūsų šalį jis nėra daug girdėjęs.

„Daugiau apie Lietuvą sužinosiu apsilankęs pas jus netolimoje ateityje“, – sakė Švedijos atstovas „Eurovizijoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.