Aistros kaista: „Eurovizija“ Tel Avive šiemet neįvyks?

Šių metų „Eurovizijos“ likimas – gana mįslingas. Vienas didžiausių Senojo žemyno muzikos renginių vyks ten, kur jau ilgus metus netyla konfliktas tarp dviejų ugnių: Izraelio ir palestiniečių. 

 Praėjusių metų konkurso nugalėtoja Netta. <br> Scanpix nuotr. 
 Praėjusių metų konkurso nugalėtoja Netta. <br> Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-06 14:34, atnaujinta 2019-05-06 14:57

Panašu, kad kariniai veiksmai smarkiai atsiliepė konkurso žiūrovų skaičiui. Manoma, jog Tel Avive organizuojamą „Euroviziją“ šiemet aplankys vos 5 tūkst. žmonių – per pusę tiek, kiek buvo tikėtasi. Nenuostabu, kad gerokai krito ir bilietų kainos, ypač atpigo VIP bilietai.

Tuo metu, dalyvaujančiųjų konkurse skaičius nepakito – iš viso šiemet ant didžiosios scenos pasirodys atlikėjai iš 41 šalies.

Naujienų portalo Hareetz.com duomenimis, „Eurovizijos“ dalyviai kol kas jaučiasi saugūs. Pavyzdžiui, Sakartvelo atstovas Oto Nemsadze sakė, kad į Tel Avivą jis atvyko ne dėl politikos, o... muzikos.

Pastarųjų dienų įvykiai situacijos nepašvelnino: per Izraelio atakas žuvo keturi palestiniečiai, vienas Izraelio gyventojas neteko gyvybės paleidus raketą į Aškelono miestą, esantį netoli Gazos Ruožo sienos.

Remiantis minėtame portale skelbiama informacija, tolimesni kariniai veiksmai gali turėti neigiamos įtakos konkursui: jis šiemet gali ir neįvykti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.