Stano pasisakė apie Lietuvos šansus laimėti „Euroviziją“

Iki „Eurovizijos“ finalo liko jau visai nedaug. Gegužės 14-ąją įvyko pirmasis konkurso pusfinalis, kuriame savo galimybes pademonstravo 17 šalių.

Stano ir Jurijus Veklenko.<br> LR archyvo nuotr. 
Stano ir Jurijus Veklenko.<br> LR archyvo nuotr. 
 Jurijus Veklenko. <br> LR archyvo nuotr. 
 Jurijus Veklenko. <br> LR archyvo nuotr. 
 Stano.<br> LR archyvo nuotr. 
 Stano.<br> LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 15, 2019, 11:07 AM, atnaujinta May 15, 2019, 12:05 PM

Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko (28 m.) Tel Avive pasirodys gegužės 16 d. „Run with the Lions“ skambės tarp Maltos ir Rusijos kurinių.

Nors lažybininkų prognozės lietuviui šiemet nepalankios, į klaipėdiečio sėkmę ranka numoja ne visi. Štai, jau senokai Jurijų pažįstantis atlikėjas Stanislovas Stavickis-Stano sako, jog vilties prarasti nereikėtų.

Didysis „Eurovizijos“ finalas Tel Avive įvyks šeštadienį. Vakaro pabaigoje paaiškės, kam atiteks stiklinė mikrofono statulėlė ir kokioje šalyje kitamet įvyks vienas didžiausių Senojo žemyno muzikos renginių.

Nors Lietuvoje „Eurovizija“ susilaukia didžiulio populiarumo, dar nė vienam šalies atstovui konkurso laimėti nepavyko. Tačiau ar tai – tikrai neįmanoma? Į tokį klausimą atsakyti sutiko kadaise populiarios grupės „Delfinai“ lyderis Stanislavas Stavickis-Stano.

Svarbiausia – atlikėjas

Stano tikina, kad scenoje svarbiausia tikrai ne daina ar muzikanto surengiamas šou. Dainininkas ir dainų autorius įsitikinęs: raktas į sėkmę, visgi, yra žmogus.

„Net ir pati gražiausia daina, kurią atlieka žmogus, neturintis ką pasakyti savo vidumi ir siela, niekada nenuskambės gerai. Tai dažnai matau savo darbe. Net ir negraži daina, kurią atlieka šaunus žmogus, gali tapti hitu“, – „Lietuvos rytui“ teigė jis.

Jurijų Veklenko Stano pažįsta jau gana seniai, jiedu ne kartą yra susitikę įrašų studijoje. Lietuvos atstovą „Eurovizijoje“ Stano apibūdina kaip itin nuoširdų atlikėją.

„Jurijus tikrai yra geros širdies, atviras, atlapaširdis žmogus“, – sakė Stano.

Laimėti „Eurovizijoje“ yra įmanoma

Nacionalinėje atrankoje Stano palaikė ne tik Jurijų. Taip pat jam patiko antrojoje vietoje likusios Monikos Marijos pasirodymas.

„Jurijus tikrai yra vertas nugalėtojo vardo. Tačiau jeigu į „Euroviziją“ būtų išvažiavusi Monika Marija – irgi būtų puiku“, – atvirai pasakojo jis.

Paklaustas, kas gali kišti koją Jurijui norint tapti ne tik nacionalinės atrankos, bet ir viso konkurso nugalėtoju, muzikantas išskyrė jaudulį.

„Vienintelis klausimas, į kurį negaliu nei aš, nei kas kitas atsakyti yra: ar pavyks Jurijui atsipalaiduoti toje didžiulėje scenoje ir parodyti tikrąjį Jurijų Veklenko, kuris sužavėjo Lietuvą? Jeigu pavyks – „Eurovizijoje“ Lietuvos laukia labai aukšta vieta.

Tačiau labai dažnai mūsų atlikėjams tos ryškios „Eurovizijos“ šviesos ir suvokimas, kad jį stebi šimtai milijonai žmonių neleidžia iki galo atsipalaiduoti. Tikiu, kad Jurijui taip neatsitiks“, – toliau įžvalgomis dalijosi dainininkas.

Stano prisipažino, kad yra iš tų žmonių, kurie mėgsta būti nustebinti ir konkurso dainų iš anksto nesiklauso. Panašu, kad Lietuvos sėkmė jam šoko nesukeltų: juk konkursą jau pavyko laimėti Latvijai ir Estijai. Estijai tai padaryti pavyko 2001-aisiais. „Broliukai“ Baltijos šalių sėkmę pakartojo po vienerių metų.

„Latvija, ir Estija jau yra laimėjusios šitą konkursą. Kol kas mes esame tokia balta dėmė „Eurovizijos“ žemėlapyje. Labai gaila, nes Lietuva yra viena tų Europos šalių, kurioje „Eurovizija“ yra labai populiari. Lietuvos pergalė konkurse prilygtų „Žalgirio“ pergalei Eurolygoje“ – įdomiu palyginimu pokalbį užbaigė Stano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.