Aistė Smilgevičiūtė pristatė originalią „eurovizinės“ dainos „Strazdas“ versiją

Antrąjį „Eurovizijos“ pusfinalį dainininkė Aistė Smilgevičiūtė stebės ne kaip paprasta žiūrovė.

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2019, 3:02 PM

Linkėdama Lietuvos atstovui Jurijui Veklenko ir jo liūtams atsidurti finale, ji prisimins, kaip pati lygiai prieš 20 metų su daina „Strazdas“ dalyvavo taip pat Izraelyje vykusioje „Eurovizijoje“.

A.Smilgevičiūtė prisipažino iki šiol jaučianti klausytojų meilę ir simpatiją „Strazdui“, todėl jubiliejaus proga nutarė dainą patalpinti į visas muzikos platformas („Spotify“, „Deezer“, „Pakartot.lt“, „i-Tunes“ ir kt.).

Iki šiol buvo tik nelabai kokybiškas A.Smilgevičiūtės pasirodymo įrašas svetainėje „Youtube“:

Nuo šiol – visose pagrindinėse platformose bus galima rasti ne tik originalųjį „Strazdą“, bet ir dvi instrumentines jo versijas iš 1999 metais Olandijoje įrašyto ir išleisto singlo.

Prieš dvidešimt metų Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ liko dvidešimta, tačiau „Strazdas“ pateko į konkurso istoriją, kaip pirmoji dialektu (žemaitiškai) atlikta daina.

Praėjus šiek tiek laiko po A.Smilgevičiūtės pasirodymo „Eurovizijoje“, tapo aišku, kad Lino Rimšos ir lietuvių liaudies sukurtas „Strazdas“ – išskirtinė daina.

Šią dainą iki šiol prisimena „Eurovizijos“ gerbėjai ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Kalbant apie ją, pabrėžiama, kad lietuviai 1999 metais buvo perdėm progresyvūs ir matė toli į ateitį, todėl konkurse liko nepelnytai neįvertinti.

Jei su ta pačia daina ir tuo pačiu Juozo Statkevičiaus sukurtu įvaizdžiu A.Smilgevičiūtė būtų pasirodžiusi maždaug penkeriais metais vėliau, labai tikėtina, kad Lietuva konkurse būtų iškovojusi itin aukštą vietą.

Istorija parodė, kad būtent tokio stiliaus ir atlikimo kūriniai tapo „Eurovizijos“ favoritais.

Po „Eurovizijos“ konkurso A.Smilgevičiūtės muzikinė karjera klostėsi labai sėkmingai. Grupė „Skylė“, kurios vokalistė ji yra, iki šiol tęsią aktyvią veiklą ir yra viena seniausių Lietuvoje sėkmingai funkcionuojančių grupių.

A.Smilgevičiūtė taip pat suvaidino Jūratę, Roko Radzevičiaus sukurtoje roko operoje „Jūratė ir Kastytis“ bei Eglę prieš dvejus metus pristatytame didelio biudžeto miuzikle „Eglė žalčių karalienė“.

Ji – taip pat miuziklo libreto autorė, muziką parašė – R. Radzevičius. Drauge su visa šeima ji kuria ir vaikų itin pamėgtą projektą „Tilidūda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų