„Euroviziją“ laimėjęs Duncanas Laurence'as: „Išsipildė mano svajonė“

Vėlyvą šeštadienio vakarą Tel Avive prasidėjo „Eurovizijos“ finalas. Po įtemptos, kelias valandas trukusios kovos paaiškėjo konkurso nugalėtojas.

 D. Laurence'as.<br> Eurovision. tv nuotr.
 D. Laurence'as.<br> Eurovision. tv nuotr.
  D. Laurence'as.<br> Eurovision.tv nuotr.
  D. Laurence'as.<br> Eurovision.tv nuotr.
 D. Laurence'as.<br> Scanpix nuotr.
 D. Laurence'as.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai lrytas.lt, Tel Avivas (Izraelis)

May 19, 2019, 2:50 AM, atnaujinta May 19, 2019, 10:53 PM

Lažybininkų prognozės pasitvirtino – šiemet „Euroviziją“ laimėjo 492 taškus surinkęs Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as.

Jam 12 taškų skyrė ir Lietuva, nuo pat konkurso pradžios olandą palaikė Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko.

Po finalo vykusioje spaudos konferencijoje nugalėtojas savo įspūdžiais pasidalijo su žurnalistais. Iš vyro veido nedingo šypsena, jis sakė, kad jaučiasi nuostabiai. Apie jo jaudulį išdavė iš rankos išslydusi stiklinė vandens.

„Iki to momento, kada tapau nugalėtoju, mano širdis plakė milžinišku greičiu. Pirmas dalykas, kurį padariau, kai laimėjau – apsikabinau Nettą, po to aš gavau ir šį mikrofoną. Mano svajonė išsipildė“, – sakė jis.

Paklaustas apie drąsą kalbėti apie savo seksualinę orientaciją nugalėtojas atsakė itin nuoširdžiai. Jo nuomone, svarbiausia yra žmogus. Ir, žinoma, muzika.

„Svarbiausia save matyti taip, kaip nori matyti. Daryti tai, kas tau patinka, nepaisant savo seksualinės orientacijos. Ir visuomet daug svajoti“, – teigė biseksualus atlikėjas.

Duncanas antrino, kad savo sėkmės nesitikėjo.

„Prognozės iki šio momento man buvo tik prognozės. Manau, kad viso to pasiekėme sunkaus darbo dėka, svarbiausia yra tikėti tuo, ką darai“, – mintimis toliau dalijosi olandas, daugiau nei mėnesį iki konkurso pradžios laikytas lažybininkų favoritu.

Į klausimą, ar džiaugėsi Madonnos pasirodymu, dainininkas atsakė teigiamai.

„Mačiau jos pasirodymą, džiaugiausi juo. Manau, kad ji puikiai padirbėjo“, – tęsė vyras, prisipažinęs, kad pats prieš metus buvo paprastas muzikantas, rašęs dainas savo miegamajame.

Tačiau olando atlikėjo pasirodymas Madonnos šou, toli gražu, nepriminė. Pasak Duncano, efektų taikymas pasirodymuose priklauso nuo dainos ir atlikėjo poreikių.

„Viską lemia tai, ką tu nori perteikti savo klausytojui. Manau, kad Netta taip pat puikiai pasidarbavo“, – apie praėjusių metų nugalėtoją Nettą Barzilai gražiai atsiliepė atlikėjas.

Spaudos konferencijoje nuskambėjo klausimas apie pakitimus konkurse. Užsienio žurnalistas nugalėtojo teiravosi, ar šis „Eurovizijoje“ ką nors pakeistų. Anot žurnalisto, apie tai pasvarstyti Izraelyje D. Laurence'as turėjo daug laiko.

„Jūs tikrai galvojate, kad Tel Avive turėjau daug laisvo laiko? Nuoširdžiai? Apie pakitimus konkurse nenoriu nieko sakyti: kątik jį laimėjau, neturėjau laiko kada apie tai pagalvoti. Bet tai tikrai geras klausimas“, – iš pradžių sarkastiškai, o po to – visiškai rimtai atsakė jis.

Spaudos konferencijos pabaigoje pasveikinti nugalėtojo atvyko vyriausiasis konkurso prodiuseris Jonas Ola Sand. 

„Rūpinkis juo, nes jis – tikras meno dirbinys. Ačiū už nuostabų pasirodymą, greitai pasimatysime“ – rodydamas į stiklinio mifrofono trofėjų juokavo jis.

Konferenciją vainikavo įdomus žurnalisto pastebėjimas. Paaiškėjo, kad Nyderlandai „Euroviziją“ laimėjo po 44 metų pertraukos.

Šiemet „Eurovizija“ vyko jau 64-ąjį kartą. Konkurso finale varžėsi 26 valstybių atlikėjai.

Iš viso konkurse dalyvavo dainininkai iš 41 šalies. Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko dalyvavo antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, kuris vyko ketvirtadienį. Į konkurso finalą jis nepateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.