Kilus „Eurovizijos“ skandalui – aistros Lietuvoje: prakalbo apie finansinius nuostolius

Ankstyvą pirmadienio rytą „Eurovizijos“ gerbėjus pasiekė skandalinga žinia. Remiantis Italijos transliuotojo RAI duomenimis, Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko į finalą patekti, vis dėlto, turėjo.

 A. Giržadas ir J. Veklenko. <br> LR archyvo nuotr. 
 A. Giržadas ir J. Veklenko. <br> LR archyvo nuotr. 
 A. Giržadas. <br> LR archyvo nuotr. 
 A. Giržadas. <br> LR archyvo nuotr. 
 J. Veklenko. <br> LR archyvo nuotr. 
 J. Veklenko. <br> LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-05-27 09:58, atnaujinta 2019-05-27 10:37

Kaip skelbia nepriklausomas konkurso gerbėjų portalas escxtra.com, balsų lentelėje įsivėlė klaida. Dėl to, gerokai pasikeitė ir antrojo pusfinalio balsai.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su šalies atstovu paaiškėjo, kad šis dėl tokių pokyčių balsavime nesisieloja. Vyras sako, jog vietos finale yra verti visi. Tiesa, gaila, kad tokios klaidos įsivelia didžiausiame pasaulyje dainų konkurse.

„Nutiko kaip nutiko. Savo pasirodyme nieko nekeisčiau. Visi dalyviai, kurie pateko į finalą, to nusipelnė ir atimti šią galimybę iš jų būtų tiesiog savanaudiška. Žinoma, gaila, kad tokios klaidos įsivelia „Eurovizijoje“, juk tai ne mokyklos dainų konkursas“, – sakė J. Veklenko.

Tuo tarpu Lietuvos delegacijos vadovas „Eurovizijoje“, Audrius Giržadas pirmadienį ryte parašė konkurso rengėjams laišką, kuriuo paprašė paaiškinimo dėl susiklosčiusios situacijos.

„Viskas priklausys nuo to, kaip jie traktuos ir pakomentuos šį atvejį. Nes mums, kaip transliuotojui, tai yra moralinė, reitinginė žala – jeigu Jurijus būtų pasirodęs ir finale, būtų žiūrėję daugiau žmonių.

Tuo tarpu atlikėjui ir dainos autoriui, mano supratimu, šis nesusipratimas lėmė ir finansinį nuostolį. Kai daina tokiai auditorijai nuskamba du kartus, tiek atlikėjui, tiek autoriui skiriamas ženkliai didesnis užmokestis“, – paaiškino A.Giržadas.

Paklaustas, kodėl, jo nuomone, galėjo įvykti toks nesusipratimas, delegacijos vadovas spėlioti neskubėjo.

„Aš tikrai negaliu komentuoti šio atvejo – ar tai techninė, ar žmogiška klaida. Tikrai nenorėčiau tikėti, kad tai buvo daroma sąmoningai“, – sakė A.Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.