Dar 14 vardų papildė muzikos festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą, tarp jų – ir Leonas Somovas

Rugpjūčio pirmą savaitgalį Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“ bus septynios erdvės – nuo didžiausios dvigubos pagrindinės scenos iki dienos metu grojančių didžėjų paplūdimyje. Pagrindinėje scenoje šiemet pasirodys penkiolika atlikėjų ir grupių, iš kurių liko sužinoti tik vieną – tai vienas įdomiausių šių dienų jaunų atlikėjų „Junior A“, festivalyje debiutavęs pernai.

Rugpjūčio pirmą savaitgalį Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“ bus septynios erdvės.
Rugpjūčio pirmą savaitgalį Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“ bus septynios erdvės.
„Baltic Balkan“.
„Baltic Balkan“.
„Baltos Varnos“.
„Baltos Varnos“.
„Cosmic Apple“.
„Cosmic Apple“.
 DDL PLK.
 DDL PLK.
„Flash Voyage“.
„Flash Voyage“.
„ Free Finga“.
„ Free Finga“.
„Garbanotas“.
„Garbanotas“.
„Good Time Boys“.
„Good Time Boys“.
„Junior A“.
„Junior A“.
 Kaia.
 Kaia.
„Kedrostuburas“.
„Kedrostuburas“.
 Leonas Somovas.
 Leonas Somovas.
„Makchu Pikchu“.
„Makchu Pikchu“.
„Shishi“.
„Shishi“.
„Šuo Leila“.
„Šuo Leila“.
Daugiau nuotraukų (16)

Lrytas.lt

2019-06-03 15:00, atnaujinta 2022-07-27 15:12

Eksperimentinės, elektroninės muzikos atlikėjas, dainų autorius bei prodiuseris „Junior A“ pirmąsias bangas internete sukėlė dar 2017 metų pradžioje, kai po pirmo EP („Born Busy“) pasirodymo viešojoje erdvėje, juo susidomėjo visos didžiausios muzikos leidybos kompanijos pasaulyje. Nuo 2018 vidurio „Junior A“ ant scenos ėmė talkinti būgnininkas Sindre Skeie (Norvegija). Duetas jau spėjo surengti daugiau nei tris dešimtis pasirodymų tiek festivaliuose, tiek soliniuose koncertuose. Savo diskografijoje „Junior A“ turi keturis EP.

Kitoje erdvėje – „Nescafé“ scenoje – šiemet veiksmas vyks tris dienas, bus surengta taip pat penkiolika pasirodymų. Apie vieną jų, grupės The Station, buvo paskelbta jau anksčiau. Su jais ta pačia scena dalinsis Leonas Somovas & Kaia, Free Finga, Garbanotas, „Flash Voyage“, „Baltic Balkan“ ir kitos grupės bei atlikėjai, tarp kurių ir festivalio kartu su „Nescafé“ organizuotame konkurse atrinktos grupės.

Viskas, prie ko prisiliečia Leonas Somovas, gal ir nevirsta tikru auksu, bet milijoninėmis perklausomis internete tikrai! Ilgametė partnerystė su Jazzu, prodiusuotas Monikos Linkytės albumas, kūriniai su Justinu Jaručiu ir kitos kolaboracijos tik įrodo, kad Leonas yra vienas geriausių muzikos prodiuserių Lietuvoje. Jis turi gebėjimus ne tik kurti, bet ir atrasti talentą kituose. Jo bendradarbiavimas su projekto „Lietuvos balsas“ finalininke Kaia jau turi itin sėkmingų rezultatų – du bendri kūriniai (vienas jų įrašytas ir su Justinu Jaručiu) platformoje „Youtube“ turi po beveik 3 ir 4 milijonus peržiūrų. Kartu su šia atlikėja Leonas pasirodys ir festivalyje „Granatos Live“.

„Free Finga“ geriausiai skamba mašinoje, miegamajame ir gyvuose koncertuose. Kiekvienas jų yra intymus ir vizualus muzikinis aktas su klausytojais, papildantis albumo patirtį. Pradėjęs muzikinę karjerą dar būdamas vaikas, Finga šiandien į priekį veda brandų lietuvišką R&B skambesį, o jo albumas „Pick Up Line“ – apie vienatvę, Tinderį ir lūkesčius – tapo šviežiu oro gūsiu lietuviškoje muzikoje.

Kartą gyveno du broliai, apsupti draugų. Augo Naujojoje Vilnioje ir patys to nežinodami laukė, kol muzika ateis pas juos. Ji atėjo pasikinkiusi gitaras, pasileidusi plaukus, nešina gėlėmis. Nesakė, iš kur, nesakė, kiek jai metų, bet žodyno bendraujant džiaugsmo kalba neprireikė. Taip santykiai virto kūnu, kuris, aprengtas sapningu psichodelinio roko rūbu, ėmė džiuginti kitus. Vis plačiau šypsantis ir aukščiau šokant. Nesvarbu, kur, nesvarbu, kokia kalba, vakar ar rytoj, vienam ar tūkstančiui. „Garbanotas“ – žvelgiantis lengvai ir ramiai, pakilęs šiek tiek aukščiau virš mūsų visų.

„Baltic Balkan“ Vilniuje sukūrė vakarėlių ciklą „Balkanaktis“ – muzikinis taborą, kuriame visi šoka iki pamišimo. Patekusieji į šį čigonišką chaosą, nieku gyvu nenori iš jo išeiti, nes tai – kažkas nepaprasto. Lyg vienu metu būtum vestuvėse, laidotuvėse, dardėtum kaimo keliais vežime, ant šieno kaugės, iš kurios kyšotų suslėptų ikonų auksiniai rėmai, o tave sektų budri pripažinto kino metro akis.

shishi – bosas, būgnai, gitara, trijų choras ir voilà! Grupė gimė prieš du metus, kad grotų rap-trash-surf-soul muziką – tokią, kokios ir pačios mėgsta klausytis. 2018 m. rugsėjį grupė pristatė debiutinį albumą „NA x 80“.

Nors „Flash Voyage“ yra ganėtinai naujas kolektyvas, jie jau spėjo apšildyti britų atlikėja KING KRULE, o jų hitai renka šimtatūkstantines peržiūras platformose „YouTube“ ir „Spotify“. Jiems – tai ne riba! Sąlyginai ramų, minimalistinį, nepriklausomą indie poproką atliekantys jaunuoliai nesikuklina – jie pasiryžę sukurti muzikinę revoliuciją savo gimtinėje ir prisistato kaip „mėgstamiausia tavo merginos grupė“. Į festivalį kauniečiai atvyksta su nauju albumu, kuriame atsiskleidžia kiek pasunkėjęs grupės stilius.

„Makchu Pikchu“ – tai tiesiog 5 vilniečiai, kurie groja rokenrolą ir tuo mėgaujasi! Vokalas, būgnai, klavišiniai, gitara ir bosinė gitara – tai viskas, ko reikia šokių ir dainavimo pilnam vakarui. Vaikinai neseniai užbaigė antro albumo įrašus ir yra pasiruošę surengti nerealų vakarėlį festivalyje „Granatos Live“!

Pagrindinės grupės „Baltos Varnos“ vokalistės ir dainų kūrėjos Milda ir Teresė Andrijauskaitės, suspindėjusios Laumių vaidmenyse skambiai per arenas žengusiame miuzikle „Eglė žalčių karalienė“. Unikaliais vokalais išsiskiriančios merginos daugeliui tapo atradimu televizijos projekte „Du balsai – viena širdis“, kur pelnė komisijos bei žiūrovų simpatijas. Dar didesniu atradimu gali tapti jų autorinė kūryba, kuri netelpa vien tik į dainuojamosios poezijos rėmus. Grupės atliekamos dainos kupinos folk elementų, galima išgirsti etno ar liaudies dainų motyvų.

Sea wave ir wind whistle stiliumi grojanti grupė „Kedrostubùras“ savo muzikinė kelionę pradėjo 2018 m. Per šį trumpą laiką keturių draugų kuriama muzika jau užaugino nemažą įdėmių klausytojų ratą. Grupės nariai savo kūrybą apibūdina kaip nuolatinę kelionę tarp stilių, žanrų, emocijų ir istorijų, todėl jų programoje dažnai pavyksta išgirsti įvairių muzikos stilių priemaišų.

Šiemet „Nescafe“ jaunųjų grupių atrankos metu buvo išrinktos keturios grupės: šeštojo sezono „X Faktoriaus“ nugalėtojai „Good Time Boys“, elektroninės, pop ir indie muzikos stilius pinanti grupė „Cosmic Apple“, žanrų nepaisantis bei daug improvizuojantis kolektyvas „DDL PLK“ ir nuoširdūs, atsakymų į neaiškius klausimus ieškantys „Šuo Leila“.

Jau žinoma, kad muzikos festivalyje „Granatos Live“ rugpjūčio pirmąjį savaitgalį pasirodys britų grupė „Years and Years“, didžėjus Robin Schulz, atlikėjai James Arthur ir Tove Lo, gipsy punk grupė „Gogol Bordello“, elektroninės muzikos sensacija tituluojamas Dynoro ir dar kelios dešimtys lietuvių atlikėjų bei grupių. Dar daugiau vardų bus paskelbta netrukus.

Bilietus į muzikos festivalį „Granatos Live“ galima įsigyti internetu granatos.live ir kakava.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.