Naujas festivalis „Untold City“: išskirtinės muzikos istorijos unikalioje Senamiesčio vietoje

Šią vasarą Vilniaus Senamiestyje, po ryškiausiomis rugpjūčio žvaigždėmis, apsigyvens naujas muzikos festivalis „Untold City“.

 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Festivalio dalyviai.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 4, 2019, 1:39 PM

Paskutinis vasaros mėnuo sostinėje bus pripildytas gyvų muzikinių istorijų, kurias festivaliui su meile parengė: Rolandas Kazlas, Ieva Narkutė, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, Merūnas, Jeronimas Milius.

Muzika karaliaus jos vertoje vietoje – įspūdingo grožio VU didžiajame kieme, šalia Šv. Jonų bažnyčios ir pulsuojančios Pilies gatvės arterijos.

Žvaigždėta dangaus skraiste ir šimtametėmis arkadomis apgaubtas, 600 metų istoriją menantis, kiemas pirmą kartą savo unikalią erdvę dovanoja populiariosios muzikos koncertams.

Festivalis „Untold City“ šią fantastiško grožio vietą pripildys išgrynintu garsu, moderniu šviesos rūbu padabins baroko šedevrą – Šv. Jonų bažnyčią ir dovanos jums vasaros vakarą, kurio įspūdis neblės ilgai.

Festivalį iškilmingai atidaro romantiškoji Ieva Narkutė ir jos specialiai parengta programa „Vasaros meilės taisyklės“. Naujai užgimusias meiles taisykles drauge su geriausiomis savo dainomis ji pasirengusi jums atskleisti patį pirmąjį rugpjūčio vakarą.

Vasarą – daugiau ne tik atviro kūno, bet ir sielos. Todėl I. Narkutės vasaros meilės taisyklės nesidangsto ir nesislapsto. Jos atvirai flirtuoja ir nebijo būti nesuprastos. Jos žino: kas nutinka vasarą ir lieka vasarai. Todėl nepraleiskite progos pasiklausyti, nes vasaros meilės taisyklės Vilniuje bus papasakotos tik vieną vienintelį kartą.

Festivalyje „Untold City“ vienintelį koncerto „Poetai ateina“ parodymą po atviru dangumi rengia Rolandas Kazlas ir „Pakeleiviai“. „Poetai ateina“ – iš tų koncertų, kurie palieka žymę. Pavasarį vykęs Rolando Kazlo ir „Pakeleivių“ turas po Lietuvos miestus su naujo albumo „Poetai ateina“ programa, daugeliui tapo tikru lietuviškos poezijos atradimu. Nelikus bilietų, žmonės skambino ir rašė laiškus, su vieninteliu klausimu: o gal... gal yra bent menkiausia galimybė patekti į koncertą-spektaklį, kuriame susitinka Poezija ir Muzika. Šią vasarą Vilniuje bus tik viena tokia proga – festivalyje „Untold City“.

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ festivalyje pristato koncertinę programą, kuri klausytojams sukels daug mielų sentimentų.

„10 000 nuogų mėnulių“ pavadinta programa jungia įvairaus laikotarpio „Skylės“ dainas, kurios yra lengvos, smagios, vasariškos. Koncertas VU didžiajame kieme ir pačiai grupei pilnas malonių prisiminimų.

Juk būtent čia, Vilniaus Universitete, mokėsi ir muzikavo beveik visi grupės nariai. „10 000 nuogų mėnulių“ bus meilės kupinas koncertas. Šiltas kaip rugpjūčio naktis, smagus lyg pati vasara.

Festivalis „Untold City“ kviečia iš naujo atrasti legendinį tenorą Luciano Pavarotti – dainavimo genijų, kuriam stovėdamas plojo visas pasaulis. Įstabioje barokinėje erdvėje, naują programą „Rediscovered Luciano Pavarotti“ pristatys geriausias Lietuvos tenoras Merūnas Vitulskis.

Akompanuos – Baltijos gitarų kvartetas. Balso tembras buvo tai, kas darė Pavarotti išskirtiniu, lygiai taip pat unikalus tembras daro išskirtiniu ir Merūną. Juos abu vienija prigimtinis gebėjimas suteikti atliekamam kūriniui savo spalvą.

„Untold City“ jums siūlo išgirsti, kokią spalvą garsiausioms Pavarotti atliktoms dainoms suteiks Merūnas ir Baltijos gitarų kvartetas.

Grupė „Queen“ – legenda, kuri metams bėgant ne blanksta, o atvirkščiai – atrandama vis naujos gerbėjų kartos – įgyja dar tvirtesnį pagrindą. Festivalyje „Untold City“ įstabią grupės „Queen“ muzikos istoriją gyvai papasakos Jeronimas Milius ir tituluota muzikantų komanda su gitaros virtuozu Tomu Varnagiriu priešakyje.

Nepriekaištingai sudainuoti „Queen“ kūrinius gali tik itin aukšto lygio profesionalas, pasižymintis vokalo jėga, tinkamu diapazonu ir nepriekaištinga dainavimo technika. J. Milius – vienas iš nedaugelio, kuris turi visas šias savybes. „Queen Show“ – žiūrovų pripažinimo sulaukęs projektas, Lietuvoje gyvuojantis jau septynerius metus. Specialiai projektui sukurtos garsiausių „Queen“ dainų aranžuotės, ypatingas, kiekvieną dainą stilingai iliustruojantis, šviesos spektaklis.

Kiekvieną rugpjūčio savaitę festivalis pasirengęs jums papasakoti po išskirtinę muzikinę istoriją. Pasirinkite, kuo praturtinsite savo vasaros vakarą. Dienos karštis jau atslūgęs, tačiau jaukus Senamiesčio kiemelis jį vis dar mena ir alsuoja švelnia šiluma. Patogiai įsitaisykite jo glėby ir patirkite magiškiausią šios vasaros muzikinį nuotykį – festivalis „Untold City“ laukia jūsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: apie ką tarėsi ir dėl ko susitarė koalicinė taryba?