„Pažaislio liepų alėjos vakaruose“ – trapus ir atviras Alinos Orlovos muzikinis pokalbis

Ko gero, gana neįprasta būtų įsivaizduoti Aliną Orlovą su šimto rožių puokšte čežančiame celofane. Su ja labiau sietųsi lubinų ugnis, ant smilgos suvertos pamiškės žemuogės, senais mūrais kopianti vijoklinė raganė, kvapniai pražydusi liepa.

 Alina Orlova.<br> M.Repečkov snuotr.
 Alina Orlova.<br> M.Repečkov snuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2019, 10:41 AM

Birželio 12-ąją Alinai priklausys visa liepų alėja Pažaislio vienuolyno Karietų aikštėje: jos koncertas įtrauktas į muzikinį ciklą „Pažaislio liepų alėjos vakarai“. Vakaro metu bus pristatyta atlikėjos debiutinio albumo „Laukinis šuo dingo“ pirmoji vinilinė plokštelė, išleista ribotu tiražu.

Prieš 11 metų pasirodęs pirmasis albumas akimirksniu pelnė šalies melomanų simpatijas, juos prikaustė išskirtinė Alinos dainavimo maniera, tobulai deranti su gyvų instrumentų skambesiu, dainų lyrika ir jomis perduodamos emocijos. Visus šiuos pagrindinius kūrybos akcentus atlikėja išlaikė ir tolimesnėje savo kūryboje.

„Kūryba yra tarsi amžinas akumuliavimas, o koncertai – iškrova to, kas sukaupta. Kūryba ir koncertai – tai skirtingi, bet neatsiejami vienas nuo kito procesai. Esu labai laiminga galėdama ir kurti, ir dalintis tuo, ką sukūriau“, – pasakoja Alina.

Alinos muzika skamba šalies ir užsienio festivaliuose, jos kūrybą melomanų periodikos skiltyse apžvelgia įtakingi Europos muzikos profesionalai.

Tikriausiai niekas ir neprieštarautų, kad klausantis Alinos Orlovos gali išgirsti ne vieną istoriją ar mitą, kuris dar neparašytas. Muzikos kritikai atlikėjos kūrybai negaili skambių žodžių: „Jos (Alinos) graudžios, akimirksniu įsimenamos melodijos prisotintos grakščių, vingiuotų Baltijos tautinių piešinių tradicijų“.

Atlikėjos ir fortepijono bei armonikos valse susilieja melsva melancholija, poezija, akvarelė. Jos muzika sukuria kiek teatrališką atmosferą.

Užburiančios, intriguojančios, lyriškos A. Orlovos dainos neabejotinai ras užuovėją unikalioje erdvėje su vaizdu į Pažaislio vienuolyno rūmų ansamblį, o savitas talentingos atlikėjos balsas, visus susirinkusius šiek tiek pakels nuo žemės ir nukels į kitą, neegzistuojantį laiką.

„Kaip tik neseniai pamaniau, kad norėčiau kada nors surengti koncertą vienuolyne. Taip ir bus – norai pildosi“, – šypteli atlikėja, pasiruošusi publikai padovanoti įsimintiną muzikinį pokalbį.

Po pasirodymo Pažaislio vienuolyne A. Orlovos laukia labai įdomi vasara, kupina koncertų, kurie vyks pajūryje, pilyse, bažnyčiose, jaukiuose muzikos klubuose ir festivalių aikštėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?