Dj Matto pristato automobilyje užgimusį grupės „Cosmic Apple“ dainos remiksą

Kai už lango karščio bangos neketina trauktis, visų mintys, ko gero, panašios: ežeras, smėlis, draugų kompanija ir gera, šokti verčianti muzika. Panašu, kad tokios emocijos neaplenkia ir klubinės muzikos kūrėjų. Kaip teigia didžėjus ir radijo laidų vedėjas Laisvūnas Černovas, geriau žinomas kaip Matto, grupės „Cosmic Apple“ dainos „Morning comes“ remikso užuomazgos gimė gerai vyrams pažįstamoje situacijoje – sėdint automobilyje ir laukiant kol žmona baigs darbą.

Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 DJ Matto.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 DJ Matto.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 DJ Matto.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 DJ Matto.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Grupė „Cosmic Apple“<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 11, 2019, 10:26 AM

„Dirbdamas savo pagrindinį muzikos redaktoriaus darbą ir ieškodamas gerų muzikinių naujienų, atradau „Cosmic Apple“ muziką, – atvirauja Matto. – Jau pirmas išgirstas kūrinys patraukė mano dėmesį, tačiau paklausęs dar kelių kūrinių supratau, kad ši grupė turi daug potencialo ir jų muzika skamba puikiai!“.

Neslėpdamas savo simpatijų, žinomas didžėjus teigė net įsimylėjęs: „Anksčiau nesu girdėjęs „Cosmic Apple“ muzikos, tačiau kai išgirdau, tikiuosi žmona nesupyks – iš karto įsimylėjau, – juokiasi Matto. – Manau, kad ši grupė tikrai yra verta didelės scenos. Tikiuosi, kad jiems pavyks išlaikyti tokią muzikos kryptį ir idėjų niekada nepritrūks.“

Kaip pasakojo pats didžėjus, muzikos remikso gairės gimė vos išgirdus dainą automobilyje: „Belaukdamas žmonos išeinančios iš darbo klausiau grupės „Cosmic Apple“ kūrinio „Morning Comes“ originalo ir galvoje toptelėjo mintis, kad visai neblogai būtų kūrinį šiek tiek pagreitinti ir pridėti house stiliaus ritmą ir skanią boso liniją, taip suteikiant kūriniui dar naujų spalvų, – kūrybos užuomazgas pasakoja Matto. – Grįžęs į studiją nieko nelaukiau ir pradėjau dėlioti muzikos ritmus, kurie užgimė dainos remikse.“

Taigi, kas tie paslaptingieji, tačiau akimirksniu pakerėti sugebantys „Cosmic Apple“? Kaip teigė grupės vadybininkas Dominykas Grinius, tai keturių talentingų muzikos profesionalų grupė, gebančių į savo kūrinius įpinti įvairių stilių muziką.

„Gina, Aleksandras ir Ernestas susipažino studijų metu kai kartu pradėjo groti džiazą. Projektui peraugus į mintį kurti savo muziką prasidėjo ieškojimų kelias: pirmąją grupės sudėtį sudarė 7 žmones, – apie grupės atsiradimo istoriją pasakojo D. Grinius. – Tuomet joje dainavo dar vienas vokalistas, grojo pučiamieji instrumentai trimitas bei saksofonas, tad skambesys nuo dabartinės grupės stilistikos ženkliai skyrėsi. Bėgant laikui kūrybinės grupės narių mintys išsiskyrė ir išsigrynino į elektroninės muzikos skambesio viziją, todėl grupėje nelikus pučiamųjų instrumentų bei dar vieno vokalisto. Ji buvo papildyta nauju nariu: muzikos prodiuseriu bei klavišinių virtuozu Martynu, apjungusiu dabartinį grupės branduolį.“

„Cosmic Apple“ vadybininkas taip pat atvirauja, kad dainos, kurios susilaukia ir savo remikso versijų, ne retai gimsta visų grupėje esančių muzikantų galvose: „Dainas sukurti niekada nėra sunku, sunkiausia jas išgryninti. Taip šiuo atveju buvo ir su pirmuoju kūriniu „Beggin“, kuris pirmojoje stadijoje skambėjo visiškai skirtingai, nei galima girdėti dabar. Ieškojimų kelias kartais būna aiškus ir greitas, kartais užtrunka ilgiau ir reikalauja daugiau diskusijų, tad kiekvieno kūrinio atėjimas yra skirtingas, – pasakoja Dominykas Grinius. – Pirminės idėjos gimsta skirtingų grupės narių galvose, tačiau jas galiausiai bendrai išgrynina visa grupė. Vienintelis nekintantis dalykas kūrybos procese – visų dainų žodžių autorius, grupės vokalistė Gina. Vis dėlto yra ir kūrinių, kuriuos sukūrė visa grupė kartu. Jie gimė kūrybinės stovyklos metu kartu eksperimentuojant ir jam‘inant.“

Elektronika, Indie, Pop, Etno – muzikos stiliai, kurie tarsi stebuklingi organizmai susijungiantys „Cosmic Apple“ dainose. D. Griniaus teigimu, visi grupės atlikėjai – muzikos profesionalai, todėl eksperimentavimas jiems nėra tabu. „Kadangi visi grupės nariai turi nemažą muzikinę patirtį skirtinguose muzikiniuose projektuose, tai atsispindi ir mūsų kūryboje. Nesinori sprausti savęs į jokios stilistikos rėmus, tad nebijome eksperimentuoti su įvairiais žanrais“, – apie muzikinės kūrybos paieškas pasakoja grupės vadybininkas.

Su tokiomis grupėmis ir atlikėjais kaip „The Acid“, Jame Blake ar „Alt-J“ vienoje scenoje svajojantys sugroti „Cosmic Apple“ neslepia ir ambicijų išbandyti savo jėgas Eurovizijos atrankose: „Kasmet stebime Euroviziją ir tikrai neginame minties joje sudalyvauti. Turime numatę net gi kūrinį, tad kas žino, gal kitąmet joje galima bus išvysti ir mus“, – intriguojančiai teigė D. Grinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.