Šįkart renginių arena senamiestyje, aplink neseniai rekonstruotą alaus daryklos „Švyturys Brewery“ pastatą, buvo dar didesnė negu praėjusią vasarą, kai šventė iš vidinio įmonės kiemo pirmą kartą išsiliejo į gretimas gatves.
Nuo pat ryto žmonės rikiavosi eilėse į nemokamas ekskursijas po pernai atidarytą naująją daryklą.
Pernykštėje šventėje po atviru dangumi apsilankė per 22 tūkst. žmonių.
Šiemet pirmą kartą ateinantiems prie vartų teko sumokėti penkių eurų ekologijos mokestį.
„Įėjimas apmokestintas simboliniu mokesčiu. Tai prisideda prie mūsų profesinės šventės biudžeto – žiūrovams galime pateikti daugiau kokybiškų pramogų.
Šiemet keturiose scenose koncertavo dvylika muzikos grupių“, - sakė „Švyturio – Utenos alaus“ rinkodaros vadovas Andrius Bagdzevičius.
„Pievos“, „Plytų“, „Aludarių“ ir „B-House“ scenose pasirodė alternatyvios muzikos atlikėjai – „Freaks on the Floor“, „Golden Parazyth“, „Solo Ansamblis“, „Migloko“, „Garbanotas“, „Junior A“, Alina Orlova, „Planeta Polar“, „Pilnatys“, „DJ Audrius Kaštonas“, „Vilniaus energija“, „Kandy Killers“, „The Roop“, Giedrė Kilčiauskienė, taip pat ir muzikinių iššūkių projektas „Scuared“.
Svečiams savo išskirtinius meniu parengė dešimt žinomų Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos restoranų.
Šventėje dalyvavo ir garsūs virtuvės šfai – Vytautas Samavičius su „Momo grill“ kulinarų komanda iš Klaipėdos, Donatas Dobrovolskas su „Pank'oliu” iš Vilniaus.
Aludarių dienos festivalyje Klaipėdoje jau antrus metus naudojamos daugkartinės plastiko taurės, neteršiančios aplinkos.
Problema buvo išspręsta pakeitus tvarką - renginio lankytojai pirkdami gėrimus už taures palieka euro užstatą, kurį atgauna išeidami iš aptvertos pramogų arenos.
Panaudotos taurės išplaunamos ir vėliau naudojamos kitų bendrovės renginių metu.