„Twenty Fingers Duo“ apie naktinę sesiją: „Yra tas laikas, kai muzikai suskambėti nėra sunku“

„Naktinei „Tamstos“ sesijai „Čia gyvena muzika“ pasirinkom Juliaus Aglinsko kūrinį „Tarp tylos“. Mūsų nuomone, nakties magija, intymumas ir paslaptingumas – epitetai, vienijantys būtent Juliaus kompoziciją ir nakties muzikos koncepciją“, – pasakojo muzikos atlikėjų duetas Lora Kmieliauskaitė (smuikas) ir Arnas Kmieliauskas (violončelė).

 Pasirodymo akimirka.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 Pasirodymo akimirka.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-09 12:02

Daugkartiniai nacionalinių ir tarptautinių muzikos atlikimo konkursų laureatai, o svarbiausia – brolis ir sesuo scenoje ir gyvenime, Lora ir Arnas užmigusį muzikos instrumentų saloną keturioms minutėms pavertė kinematografinių garsų aikštele. Šilti ir erdvūs modernizmo, minimalizmo ir dabartinės akademinės muzikos garsai styginių dueto rankose virto magišku nakties garso takeliu.

„Muzikinė medžiaga kaskart atsiduria „tarp tylos“ taktų. Tam tikros laiko atkarpos, kuriose tarsi nieko nevyksta. Visai kaip įvykis „čia ir dabar“, neišvengiamai atsidūręs būtajame laike ir tapęs tyla – panašia į tą, esančią miške... Praėjusio laiko akimirkoms, miškui ir jo tylai,“– apie kūrinį kalbėjo pats kompozitorius J. Aglinskas.

Šiuolaikinis styginių duetas „Twenty Fingers Duo“ – jau treti naktinių sesijų muzikantai. Anksčiau filmavimuose svečiavosi pianistas, kompozitorius Giedrius Nakas bei būgnininkas Marijus Aleksa.

Simboliška, jog atlikėjai ir dienos metu yra dažni instrumentų salono lankytojai: „Į muzikos saloną atvykti yra tas pats kaip mašiną atvežti į autoservisą detalių pakeisti. Čia lankausi kone kiekvieną savaitę, viskas man ten pažįstama kaip namie. Taip pat, grojau čia su tuo žmogum, su kuriuo gerai jausčiausi grodama visur, o ir naktis tikrai yra tas laikas, kai muzikai suskambėti nėra sunku“, – sakė Lora.

Dueto smuikininkė prasitaria, jog jos ir brolio kūrybinis gyvenimas atrodo panašiai, kaip ir bendra salono šeimyninė muzikinė veikla.

„Jokio kolegos nepažįstu taip artimai kaip Arno. Mes panašiai jaučiam muziką, mums jau nebereikia aiškintis, kas vienam ar kitam gražu, siekiame tų pačių rezultatų, turim savo darbo metodus ir vienas kitą per tiek metų darbo jau suprantam iš žvilgsnio.“

„Tai, kad gyvenime pasukome stygų keliu – taip pat šeimos, tėvų ir senelių indėlis. Mūsų šeimoje daug muzikantų, todėl natūraliai vaikystėje teko prisiliesti prie muzikos instrumentų“, – pridūrė Arnas.

Salono komanda ateityje žada nesustoti ir į naktines sesijas pasikviesti daugiau į klubo šeimą įsiliejusių ryškiausių Lietuvos atlikėjų. „Čia gyvena muzika“ naktinių sesijų vaizdu rūpinasi operatorė Alvita Daukantaitė, o muzikantus įrašinėja vienas geriausių garso režisierių Lietuvoje – Jurgis Stasikėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.