Sėkmingo koncertinio turo Jurgai Šeduikytei palinkėjo Algirdas Kaušpėdas

Likus savaitei iki šventinio turo pradžios repeticijų studijoje koncertams besiruošiančią Jurgą aplankė Algirdas Kaušpėdas. Grupės „KAnDIs“ vokalistas šios repeticijos metu pirmą kartą išgirdo kaip jo ir Viktoro Diawaros sukurtas kūrinys „Už poliarinio rato“ skamba kito atlikėjo lūpose. Dėmesiu jo naujai grupei pamalonintas Algirdas Kaušpėdas patarė Jurgai, kaip geriau atkleisti jo parašytoje dainoje užkoduotas emocijas.

Jurga ir Algirdas Kaušpėdas. <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Jurga ir Algirdas Kaušpėdas. <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Jurga ir Algirdas Kaušpėdas. <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Jurga ir Algirdas Kaušpėdas. <br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2019, 11:27 AM, atnaujinta Apr 8, 2022, 1:03 PM

„Pirmą kartą išgirdau „KAnDIes“ dainą atliekamą kito atlikėjo. Bravo! Mums su Viktoru tai didžiulis pripažinimas, kad kiti muzikos kūrėjai neabejingi mūsų muzikai ir nori ją interpretuoti savaip, nebūtinai elektroniškai, kaip tai darome mes“, – sako Jurgos repeticijoje dainą „Už poliarinio rato“ išklausęs Algirdas Kaušpėdas.

Buvęs legendinės „Anties“, o dabar grupės „KanDIs“ lyderis Algirdas Kaušpėdas pasidalino su Jurga dainos žodžių reikšme ir patarė dainininkei, kaip geriau išreikšti šiame kūrinyje glūdinčius jausmus. Anot jo, „Už poliarinio rato“ kalbasi įsimylėjėliai, kuriems nusibodo slapstytis, kurie nori ištrūkti ir būti kartu „už poliarinio rato“.

„Labai gerbiu Algirdą ir jo muziką ir visada norėjau sudainuoti jo dainas. Jo patarimai padėjo atrakinti dainos žodžių prasmę, suprasti tikrąją emociją ir ši daina artėjančiuose koncertuose suskambės stipriai ir atvirai“, – Algirdo Kaušpėdo viešnage repeticijoje džiaugėsi Jurga.

Jurgai ir jos muzikantams sėkmės ture palinkėjęs Algirdas Kaušpėdas taip pat padovanojo dainininkei savo naujausią knygą – novelių rinkinį „Gyveno kartą bičas ir kaimynas. Pokalbiai prie alaus“. O Jurga „KAnDIes“ vokalistui įteikė kalėdinę dovaną – jos prieš dešimtmetį išleistą knygą „Pasaka apie Slieką ir jo draugą Pašiauštą“.

Per šventinius „Jurga 2020“ koncertus gruodžio ir sausio mėnesį Jurga atliks ne tik „KAnDIes“ kūrinį „Už poliarinio rato“, bet repetuoja ir dar vieną grupės „Antis“ dainą, kurios kol kas neišduoda.

Žiemos turo pasirodymuose taip pat skambės gražiausios Jurgos baladės, garsiausi hitai ir naujos autorinės dainos iš pavasarį planuojamo išleisti albumo. Šventinę nuotaiką kurs naujos, džiazinės kūrinių aranžuotės ir dainininkę įkvėpusių jos vaikystės kalėdinių dainų interpretacijos.

Turo „Jurga 2020“ pasirodymai įvyks gruodžio 26 dieną Palangos koncertų salėje, gruodžio 27 dieną Šiaulių „Saulėje“ ir gruodžio 29 dieną Kaune, „Renginių oazėje“. Sausio 1 dieną Jurga su grupe surengs net du koncertus Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.